404 side (Død eller broken side)


Hvad er en 404 side?

En 404 side er en død eller broken side. Det er en side, der enten aldrig eller ikke længere eksisterer, hvilket oftest skyldes at en hjemmesides server ikke kan finde det ønskede indhold på den givne URL.

Hvordan ser en 404 side ud?

En 404 side kan tilpasses af dem der styrer hjemmesiden, og der er derfor variation i hvordan siderne ser ud på tværs af forskellige hjemmesider.

Hvis man rammer en 404 side på Bonzer.dk vil den se sådan her ud:

404 sideHvordan undgår man at besøgende får dårlige oplevelser med 404 sider?

Der er to måder hvorpå man kan undgå at besøgende får en dårlig oplevelse ved at lande på en 404-side.

1. Analyser jeres side, og "fjern" 404 sider.

Det første og vigtigste skridt ift. at mitigere dårlige oplevelser for hjemmesidebesøgende med 404-sider, er at fjerne dem, såfremt man har nogle på sin hjemmeside.

Man kan finde alle sine 404-sider igennem en teknisk crawl af sin hjemmeside, hvorefter man kan eksekvere på selve oprydningen.

Det er i denne forbindelse også vigtigt at gennemgå alle de links man måtte have til 404-sider, og ændre disse links. De kan også findes igennem den tekniske crawl.

2. Lav en custom 404 side der guider brugeren videre.

Som det kan ses i eksemplet ovenfor, så har vi hos Bonzer udarbejdet en custom 404 side, hvor vi sikrer at brugere der lander på den har en nem og tydelig vej tilbage til vores forside, eller til en kontaktformular, hvor man kan komme i dialog med os, såfremt at man søger noget specifikt der ikke kan tilgås.