/
Content
/
0 min read
September var en måned fyldt med nyheder fra Google. Herunder blev Google's 2023 august Core Update færdig udrullet, samt vi så både opgraderinger til Search Console og the helpful content update.
I september fuldførte Google endnu en Core Update. Hovedfokusset for denne opdatering var indholdskvalitet, der involverede E-E-A-T og kundeanmeldelser. Derudover opdaterede Google Search Central sin data-dokumentation og indekserer nu også CSV-filer.
Med fuldførelsen af denne Core Update vil du som hjemmeside-ansvarlig nu kunne måle effekten. Især virksomheder der har været lidt for ivrige med AI har set nogle nedgange i trafik.
Google Search Console har introduceret forbedringer til Shopping-fanen i sin Search Console, hvilket giver handlende øget kontrol over deres produktlistinger. Disse funktioner rulles gradvist ud, og for at få adgang til dem skal man linke sin Search Console-ejendom med en Merchant Center-konto.
Den opdaterede Shopping tab Listing report inkluderer alerts, der informerer, når produkter ikke længere er synlige på Googles Shopping grundet potentielle problemer. Rapporten identificerer også muligheder for til at optimere for produktvisning, hvilket potentielt kan føre til øgede salg ved at forbedre click-through rates og rankings på Google.
Google har rettet en stavefejl i deres crawler-dokumentation, specifikt i Google Inspection Tool, hvilket kunne have fejlidentificeret en af deres crawlers. Denne rettelse er særligt vigtig for SEO-professionelle og hjemmeside-ejere, der konfigurerer firewall-regler. Det anbefales derfor at opdatere robots.txt-filer, meta robots-direktiver eller CMS-kode i overensstemmelse med dokumentationen for at undgå utilsigtet blokering af ønskede crawlers.
Google har lempet sin vejledning vedrørende AI-genereret indhold, hvilket indikerer, at det er okay at bruge AI til indholdsproduktion – så længe kvalitetsstandarder overholdes. Dog tager The Helpful Content System en strengere tilgang til tredjepartsindhold hostet på underdomæner eller det primære website.
Desuden har Google givet advarsler for forsøg på at manipulere sideopdateringer og friskhedsindikatorer. Når indhold opdateres, skal ændringerne være relevante og betydelige. Derfor vil blot at ændre nogle ord og datoer blive betragtet som manipulerende.
Desuden har Google delt indsigter i, hvordan The Helpful Content System vurderer sitewide signaler, og der er også ny vejledning tilgængelig om, hvordan man kommer sig efter en Helpful Content Update, hvilket indikerer søgemaskinens fortsatte bestræbelser på at finjustere indholdskvalitet og originalitet på nettet.
Google har fjernet "How-To" rich results-funktionen på både mobile og desktop. Selvom man stadig kan implementere "How-To" struktureret data, vil det ikke længere give nogen særlige fordele i søgeresultaterne rent visuelt.
Google har udgivet en ny YouTube-serie, som hedder "SEO Made Easy." Det første afsnit fokuserer på brug af struktureret data til at tilpasse side-navne i Googles søgeresultater. Serien er rettet mod både begyndere og erfarne hjemmeside-ejere, og du kan se det her.
August bød på en måned, hvor mange kom hjem fra sommerferie, hvilket også gav tid til en af de større opdateringer fra Google.
Google annoncerer et par gange om året nye 'Core Updates', som er større opdateringer af algoritmen. Disse opdateringer går ikke efter ét område, men skal mere ses som en bred opdatering af Googles algoritme siden den sidste core opdatering (med mål om at forbedre søgemaskinens resultater).
Nu har Google så i august annonceret en ny core opdatering, som forbedrer søgeresultaterne. Ser I stigninger eller fald i søgeresultaterne, er dette typisk et resultat af content relevans og E-E-A-T.
Oplever I et fald i trafik, kan dette tage tid at vinde tilbage. Derfor er løbende optimering essentielt, hvis I ønsker at ligge med blandt de øverste søgeresultater.
Du kan se Googles annoncering her.
I juli kom der en række opdateringer fra Google trods sommer. Her får du et overblik.
EU har taget et data framework til sig i samarbejde med USA, som gør det lovligt at benytte sig af Google Analytics 4.
Det er dog stadig op til hver enkelt virksomhed at holde sig compliant.
Du kan læse mere om opdateringen her.
Google har opdateret sin 'Product Ratings' politik, som introducerer retningslinjer for AI-genereret indhold i anmeldelser.
Retningslinjerne fokuserer på brugen af AI-genereret indhold i anmeldelser, som man fremover skal være ekstra påpasselig med. Google vil nemlig her gerne have rigtige erfaringer til at skabe anmeldelserne i stedet for en robot.
Er man i strid med disse politikker, kan det resultere i suspendering af ens bruger.
Opdateringen er sat endeligt til 28. august 2023, og du kan læse mere om det her.
I juni var der ikke ligeså mange opdateringer som måneden forinden. Alligevel var der Search Central Live i Tokyo samt nyt fra Google Perspectives.
Under Googles Search Central Live i Tokyo blev der talt om, at Googles Search Quality User Report form, er blevet opdateret. Det giver brugere mulighed for at rapportere på forskellige typer af spam i søgeresultaterne.
Derudover blev der sat lys på Googles Search Status Dashboard, som viser løbende status over crawling, indexing, ranking og serving udfordringer for hjemmeside-ejere.
Google Perspectives er et søgefilter, som Google har introduceret, der gør det muligt at finde forskellige vinkler og perspektiver på et bestemt emne.
Indhold der vises her kan være i mange formater, herunder SoMe posts.
Vil man rangere på dette, er det en god idé at publicere indhold på sociale kanaler, promovere det og oprette et forum/diskussions-side på ens hjemmeside. Dette kan også understøtte E-E-A-T.
I maj var der både opdateringer til søgemaskinen, samt at Google annoncerede nogle af de større ændringer i nyere tid ved inddragelse af AI (Kunstig intelligens).
På sin årlige I/O keynote tale, delte Google ud af fremtiden for søgemaskinen, som indebærer et fornyet interface, der har integreret generativ AI.
Dette betyder, at man fremover vil kunne møde flere svar, som besvarer en søgning, som kendes fra andre AI værktøjer, som ChatGPT. Der vil dog stadig være links til resultaterne.
Derfor har Google også opdateret sit Helpful Content System, da det nu bliver endnu vigtigere, at man udviser ekspertise og erfaring i sit indhold.
Google introducerer yderligere en 'Perspectives' feature, som highlighter videoer, billeder og indlæg med forskellige synspunkter.
Du kan læse mere om det hele her.
Google erstatter FID (First Input Delay) med INP (Interaction to Next Paint), som i højere grad kommer til at måle den fulde 'responsiveness' af en side, hvor FID mest målte forsinkelsen - heraf 'delay'.
Det er planlagt at erstatte det fra marts 2024.
Du kan læse mere om det her.
I april var der fortsat fokus på AI blandt søgemaskiner, samt at Google lagde en større vægt på de holistiske områder af algoritmen.
Google kom i april måned med en ny review update, der fokuserer på, hvordan hjemmesider bruger erfaring til at lave anmeldelser (fra E-E-A-T retningslinjerne).
Opdateringen kræver mere at produktanmeldelser udviser en form for erfaring gennem visuelt, audio eller kvantitative signaler.
Denne opdatering rammer flere sprog, hvor det samlet forsøger at øge kvaliteten af disse anmeldelser.
Du kan læse mere fra Google her.
Google kom med en opdatering til sit Helpful Content System, som i højere grad strømliner rapporter. Noget der skal give mere holistisk fokus til folk, der arbejder med SEO.
Search Console Page Experience rapporten bliver fornyet, og Mobile Usability værktøjer pensioneres fra 1. December 2023. Mobil brugeroplevelse er selvfølgelig stadig mindst lige så essentielt.
Der vil ikke længere være ét page experience signal, der bruges til rankings. En god page experience indeholder flere faktorer, der inkluderer Core Web Vitals og Mobile Usability.
Du kan læse mere om det fra Google her.
I marts måned fortsatte søgemaskine-industrien med at opdatere på AI området. Google introducerede BARD, DuckDuckGo introducerede DuckAssist, og OpenAI introducerede GPT-4.
Derudover kom der endnu en af Googles store opdateringer; nemlig en core update
Google har annonceret en ny core update, som de gør et par gange om året.
Google opdaterer her sin algoritme baseret på opdateringer, som er kommet siden seneste core update. Målet er generelt at forbedre indhold og page experience, og denne opdatering har ikke været nogen undtagelse.
Der ser generelt ud til, at der er sket flere udsving denne gang end normalt, hvorfor det kan være en god idé at tjekke sit website for udsving.
Google ligger aldrig på den lade sig. De smider ofte om sig med nye algoritme-opdateringer, nye værktøjer og ændringer i måden, de vurderer og belønner hjemmesider. Arbejder man med hjemmesider, marketing og/eller SEO, er det vigtigt at holde sig opdateret på Googles nyheder. Derfor samler vi dem og opsummerer på de største af slagsen på månedlig basis her.
Februar måned bød på opdateringer fra både Google og Bing. Et kapløb der ser ud til at være startet med afsæt i ét emne; AI.
Som led i marketingverdenens store fokus på AI - og som modsvar til Bing og ChatGPT - har Google i februar bekræftet flere større opdateringer.
Først og fremmest har Google implementeret nye opdateringer til Google Lens og deres multisearch feature.
Det vil nemlig her fremover være muligt at søge med både tekst og billede på samme tid. En multisearch feature som allerede blev teaset, da Google delte sin teknologi MUM.
Yderligere har Google forstærket Google Maps. De seneste features bygger på det, som hedder “Immersive View” og “Live View”, som giver et nyt niveau af detaljer og interaktivitet til maps. Dette giver brugere mulighed for at udforske områder virtuelt og foretage beslutninger med bedre information.
Som led i opdateringerne, har der også været fokus på “EV drivers”, som fremover kan få anbefalet opladestationer i søgereusltaterne. Samlet set øger det vigtigheden af lokal SEO.
Til sidst har Google bekræftet sin nye AI service Bard, som vil være kørt af LaMDA. Noget der vil give klare svar til brugerne, og som også kan minde om det, som Bing selv har delt.
2023 startede ud med flere kommentarer og opdateringer fra Google. Et fokus der især bliver prioriteret er arbejdet med AI. Her får du januars gennemgang.
Microsoft har planlagt at opdatere sin søgemaskine, Bing, med AI fra OpenAi’s ChatGPT chatbot for at øge kvaliteten af søgeresultater.
Den nye feature er sat til at launche i slutningen af marts 2023, hvilket kan give Microsoft en konkurrencefordel overfor Google.
Grunden til Microsoft har denne mulighed er, at de tilbage i 2019 lavede en investering i OpenAI på 1 milliard USD. Siden da har de to virksomheder arbejdet sammen om at integrere GPT i søgemaskinen Bing.
Hvad det kommer til at betyde for markedsandelen mellem Google og Bing bliver spændende at følge.
Som resultat af OpenAI’s ChatGPT, har Google stifterne, Larry Page og Sergey Brin, godkendt at tilføje planer om nye chatbot features til søgemaskinen.
ChatGPT giver en alternativ måde at søge info på, hvorfor dette er noget der kan udfordre Google, grundet samarbejdet med Microsoft.
Google accelererer derfor nu udviklingen af AI og sine planer om at launche en version af søgemaskinen i år, som har chatbot 'evner'.
Google Discover follow feed har opdateret sine guidelines for at tydeliggøre vigtigheden af det feed, som hedder hhv. <title> og <link> elements.
Google Discover follow feed feature tilbyder indhold, som matcher brugernes interesser, og det er derfor en mulighed for øge sin trafik som virksomhed. Det er en feature, som gør, at brugere kan vælge at modtage opdateringer om det seneste indhold fra et domæne, som brugeren er interesseret i.
Du kan her læse mere om opdateringen.
Google har opdateret sin dokumentation for struktureret data for ‘Article’, som indebærer ‘NewsArticle’ og ‘BlogPosting’ Schema formater.
Ændringen vil have en indflydelse på overskrifter i artikler, hvilket derfor også kan betyde en ændring for plugins, der vedrører denne form for data.
Googles nye guidance på overskrifter betyder derfor kort og godt, at der ikke længere er en restriktion på artiklers overskriftlængde. Denne var tidligere sat til maks. 110 tegn.
Du kan se mere om struktureret data for artikler her.
Google har fjernet muligheden for at brugere kan lytte til individuelle podcast-episoder direkte fra søgeresultaterne. En ændring som er lavet for at øge brugeroplevelsen samlet.
Målet med dette er generelt at flytte fokus på podcast over til Youtube, i stedet for at det ligger centreret på Google selv. Så arbejder du med podcasts, er Youtube derfor et sted at fokusere endnu mere fremover.
Læs mere her.
Google anbefaler at bruge flere dato-signaler for at sikre, at den korrekte dato bliver vist i søgeresultaterne.
For gamle datoer kan nemlig generelt skade synligheden ved en lavere click-through-rate (CTR) og lavere troværdighed.
Brug derfor <time> element, lastmod tag, pubdate tag og article:published_time tag for bedre at vise datoerne.
Artikler bør generelt indeholde tydelig dato, som gerne ligger mellem overskrift og brødtekst.
Læs selv tweetet, hvor anbefalingen fremhæves.
2022 var et år med utallige opdateringer, og årets sidste måned, december, var ingen undtagelse. Her kom både tilføjelser til eksisterende dokumentation samt opdateringer til algoritmen.
E-A-T står for “Expertise, Authoritativeness & Trustworthiness” og er et koncept fra Google, der handler om at skabe indhold baseret på netop ekspertise, autoritet og troværdighed. Noget der er meget kendt i SEO landskabet.
I december har Google så tilføjet endnu et “E” for “Experience” - altså “erfaring” på dansk. Hermed bliver E-A-T til E-E-A-T og er nu en del af Googles Search Rater Guidelines. Noget der kan hjælpe udgivere med at skabe mere originalt og hjælpsom indhold på nettet.
Det er vigtigt at notere sig, at hjælpsom indhold kan komme i flere formater. Nogle formater som inkluderer E-E-A-T kan være video, links eller beskrivelse af en forfatter bag indholdet. Derudover udviser man eksertise, hvis man som udgiver kan vise, at man har brugt produktet eller den service, man beskriver.
Derudover er det afgørende at forstå, at disse guidelines er brugt af Googles search raters til at evaluere søge-algortimens system og er derfor ikke direkte en del af algoritmen.
Ifølge Google vil denne opdatering bedre fange nuancerne i, hvordan mennesker ser information og diversiteten i kvalitet af information verden over.
Du kan læse mere om opdateringen her.
I december 2022 annoncerede Google sin 'December 2022 link spam opdatering', som har til formål at gå efter unaturlige links.
Gennem “SpamBrain” vil Google gennem et AI-baseret system sørge for at links, der er til for at manipiulere søgemaskinen, bliver opdateret og neutraliseret. Systemet kan både opdage spam links samt sider, der køber links med formålet om at få bedre placeringer på søgemaskinen alene.
Opdateringen rulles ud globalt på alle sprog. En opdatering der går efter at ramme dem, som prøver at påvirke placeringer unaturligt.
Google Search Status Dashboard er en side, der giver status-information på de services, der er en del af Google Search. Blandt disse ses ‘Crawling’, ‘Indexing’ og ‘Serving’. I et kalender format kan brugere nu hermed se status på disse services.
Med introduceringen til dette værktøj går Google efter at give more transparens på de udfordringer, der påvirker mange sider eller brugere.
Visual Elements Gallery er en guide, der inkluderer visuelle komponenter til de mest hyppige user interface elementer ved Google web search. Guiden viser hvordan forskellen på disse elementer ser ud, forklarer deres navne og hvordan du kan optimere dit website ud fra hvert et element.
Visual Elements Gallery inkluderer de mest sædvanlige elementer, som vil dukke op i søgeresultaterne som:
Attribution
Tekst-resultater
Video- og billedresultater
Udforskning features
Google har tilføjet en ny sektion til Google Search Console for 'Shopping' resultater. Dette vil hjælpe butiksejere - merchants - med at vise produkter i Google Shopping.
Mere konkret har Google tilføjet en side i Search Console, der hedder “Shopping tab listings”, som vil tage dig til en feature, hvor du kan forbinde til din Merchant Center account.
Når først du har forbundet din Merchant Center bruger med Search Console, er det eneste du skal gøre at holde din strukturerede data opdateret. Så vil det løbende hjælpe dine produkter til at blive ‘listed’ - altså vist i søgeresultater - hurtigere.
Du kan læse mere om det fra Google her.
Google har generelt stort fokus på, hvordan de kan vise endnu bedre tilbud. Dette er især baseret på verdensøkonomien og heraf efterspørgsel blandt mennesker. Noget der derfor især vedrører e-commerce som industri. Et område der giver muligheder.
Ifølge en undersøgelse fra Google blandt amerikanerne, planlægger 43% af dem - som skal shoppe til højtiderne - at kigge efter flere tilbud end sidste år.
Derfor opdaterer Google sine Shopping resultater med nye mærkater, som fremhæver kuponer og promoveringer samt muligheden for at sammenligne priser mellem forretninger.
Dette kan derfor bruges som indsigt til, hvordan man skal lægge sin content marketing strategi. Et fokus på struktureret data bliver hermed ekstra vigtigt.
Google har publiceret en ny guide, som holder en informeret om, hvilke ranking systemer der er i dag, og hvilke der er forældede.
Noget som vil hjælpe mange med at forstå, hvordan søge-algoritmen er bygget op.
Som eksempel, så kører “the helpful content” systemet løbende i baggrunden, når Google leverer resultater. Dog kan systemet godt opleve løbende opdateringer af funktionaliteten.
Du kan læse mere om guiden her.
Google har opdateret rådgivningen på review snippets for struktureret data for at standardisere måden, hvorpå tal er skrevet i koden for struktureret data, når der laves anmeldelser.
Google anbefaler fremover at bruge punktum fremfor komma, når der sættes decimaler mellem tal. Så man eksempelvis bruger 5.5 i stedet for 5,5.
Komma vil stadig være muligt, men punktum er anbefalet for bedre forståelse. Ændringen vil dog ikke påvirke, hvordan selve indholdet vises på siden.
De emner det vedrører er:
Book
Course
Event
Hot-to
Local business (for sider der har anmeldelser af andre lokale forretninger)
Movie
Product
Recipe
Software App
Google har i november kørt sit månedlige format, hvor man har muligheden for at stille spørgsmål vedr. search.
I denne omgang har spørgsmålene drejet sig om ekstra relevante emner i SEO. Dette drejer sig om emner som disavows, helpful content opdatering, canonical tags, indekserings-udfordringer m.m.
Ønsker du selv at se gennemgangen, kan du se det i klippet nedenfor:
Til den store SEO konference “Brighton SEO” forudsagde Googles Search Advocate, John Mueller, at styrken af backlinks som ranking faktor, nok vil falde over tid.
“Well, it’s something where I imagine, over time, the weight on the links at some point will drop off a little bit as we can figure out a little bit better how the content fits in within the context of the whole web.”
John Mueller
Det vigtige at tage med her er, at links stadig er vigtige som signaler for søgeresultater, da det hjælper med at finde relevante og autoritære søgninger. Dog har Google ambitionen at finde måder, hvor links bliver en mindre kritisk ranking faktor. Noget som kan være med håb om at finde andre måder at udregne autoritet på.
Vi ser allerede, at Google har foretaget flere store opdateringer, der fokuserer på indholdets værdi - og ikke links. Derfor er et af de mest essentielle fokusområder i moderne SEO netop indhold, da Google i bedre grad kan forstå det. Dette bør derfor være et stort fokus i din SEO-strategi.
Du kan se uddraget her:
På Google virtuelle event “Search On”, har de annonceret - blandt andre ting . at de vil udrulle en “discussion & forum” sektion og oversætte nyhedshistorier fra lokale kilder.
Google vil vise mere indhold fra online diskussioner og kommentarer (User Generated Content) samt forums. Noget som vil starte med den engelske søgemaskine.
Dette vil derfor være en tilføjelse til nuværende søgeresultater. Du vil hermed fremover kunne se links med forskellige forum posts med mennesker, der deler personlige erfaringer/indhold.
We’ve heard from you that you want to see more of this content in Search, so we’ve been exploring new ways to make it easier to find. Starting today, a new feature will appear when you search for something that might benefit from the diverse personal experiences found in online discussions.
Dette betyder, at du gennem mere bruger-baseret indhold - der hjælper med-brugere - vil kunne øge mere torværdighed, hvilket kan hjælpe med bedre placeringer og synlighed.
Google arbejder på evnen til at oversætte nyhedsdækning ved brug af maskine-oversættelse. Maskine-oversatte nyheder er sat til at rulle ud i 2023 på mobil og desktop, og den nye feature vil kunne oversætte fransk, tysk og spansk til engelsk.
Say you wanted to learn about how people in Mexico were impacted by the more than 7 magnitude earthquake earlier this month. With this feature, you’ll be able to search and see translated headlines for news results from publishers in Mexico, in addition to ones written in your preferred language. You’ll be able to read authoritative repoing from journalists in the country, giving you a unique perspective of what’s happening there.
Du kan læse mere fra Google her.
Google har delt, at de vil opdatere søgeresultater, så den kendte “ad” label fjernes fra ads. Dette bliver i stedet erstattet med virksomhedsnavne og logoer fremover.
Dette vil gøre det nemmere at se forskel på Google ads og organiske resultater. Noget som bliver set som et svar på den kritik, Google har fået for at få ads til at ligne organiske resultater for meget.
Denne nye opdatering skulle derfor gerne bringe mindre forvirring og forhåbentlig gøre os mere bevidst om ads vs. organiske resultater (da mennesker generelt klikker mere på organiske søgeresultater).
Overordnet set vil ændringerne være:
‘Sponsoreret’ label i stedet for ‘ad’ label
Virksomhedsnavne bliver vist i stedet for ads
Logoer på search ads
Google fjerner ikke noget information; de gør virksomhedernes navne mere tydelige på ad sektionen. En ændring som vil hjælpe i de situationer, hvor en virksomhed byder på en konkurrents brandnavn. Nu vil det være mere tydeligt for brugere, hvilken virksomhed det klikker på ud fra hver en ad.
Disse opdateringer til Googles søgeresultater ruller først ud på mobil go herefter desktop.
Virksomhedsnavne og logoer i Googles søgeresultater er for nu i beta og begrænset til de annoncører, som møder Googles berettigelses kriterier.
Hermed er det spændende at følge, hvordan forskellen mellem organisk trafik og betalte ads løbende udvikler sig.
Du kan læse mere fra Google her.
Google har endnu en gang rullet en spam opdatering ud. Den går under navnet ‘October 2022 Spam Update’, og går direkte efter indhold, der anses som spam.
Hvad dette betyder er, at Google fortsætter sit fokus på at opdatere algoritmen til at spotte spam og opdage indhold, der bryder med sine retningslinjer. Du kan læse mere om det her.
I det samlede billede er denne opdatering sat i verden for at opdage indhold, der består af spam, og som ikke er hjælpsomt.
We detect policy-violating content and behaviors both through automated systems and, as needed, human review that can result in a manual action. Sites that violate our policies may rank lower in results or not appear in results at all.
Endnu en gang betyder dette, at Google søger mere naturlige og hjælpsomme hjemmesider, der er optimeret til mennesker - og af mennesker. Dette inkluderer at have unikt indhold, der hjælper brugeren til en bedre brugeroplevelse fra A-Z, og som generelt følger Google retningslinjer.
Du kan få et fuldt overblik over Googles opdateringer her.
Er du ellers i tvivl om, hvordan din hjemmeside klarer det, kan du starte med en SEO analyse.
Google har valgt at give enterprise kunder mere tid til at skifte til GA4. I stedet for at stoppe Google Analytics (kaldet Universal Analytics) allerede i 2023, så vil Google vente med dette til 2024.
Dette giver derfor mere til for nogen til at tilpasse sig - og for Google til at forbedre GA4. Men husk, at dette kun gælder for enterprise versionen af Universal Analytics.
Google uddyber yderligere for enterprise kunder, at deres performance måske vil se et lavere udvikling frem mod “sunset” datoen - altså hvor Google stopper sin udvikling af Universal Analytics.
Derfor jo tidligere du skifter, jo mere historisk data vil du have adgang til i GA4.
Nogle af de nye features, som Google allerede har implementeret med GA4 er:
Automatic migration: Hvis du ikke allerede har en GA4 ejendom før tidlig 2023 vil Googles egen Setup Assistant opsætte en for dig. Du kan også vælge at opsætte den manuelt.
Behavorial modeling: GA4 får reporting i reel tid - ‘behavioral modeling’ bruger machine laerning til at udfylde gaps, når ting som cookies og andre identifikatorer ikke er mulige.
Custom channel grouping: Sammenlign den samlede performance for et tilpasset udvalg af kanaler.
Integration with campaign manager 360: Tillader marketingfolk at byde mod GA4 konverteringer i Display & Video 360s automatiske budstrategier.
Du kan læse mere om det fra Google her.
Google annoncerede 12. september en ny core update, som varede frem til 26. september. En opdatering, der samler op på de seneste algoritme-opdateringer, hvilket ofte påvirker hele søgemaskinen. Google kommer generelt med disse core updates et par gange om året, og de tager ofte afsæt i indhold.
Netop indhold har generelt været et fokus for Google, siden de bl.a. i august annoncerede 'Helpful Content' opdatering. Derfor ser det også ud til, at 'September 2022 core update' blev sat i luften for at give en bred opdatering af indholdslandskabet på Google.
Hvis du er blevet ramt af opdateringen, kan du altid henvende dig til os i Bonzer. Så kan vi hjælpe med at analysere dit domæne for at se, om der kan optimeres frem mod næste opdatering.
Du kan læse om Googles generelle information om core updates her.
Googlen har endnu en gang annonceret en product review update - altså en opdatering af måden, hjemmesideejere arbejder med produktanmeldelser.
Google annoncerede det 20. september, og udrulningen var færdig 26. september med fokus på engelske sider til at starte med (som det plejer).
Hvad man kan tage med fra denne opdatering er, at Google understreger, hvor vigtigt det er, at produktanmeldelser er troværdige og baseret på mennesker, der rent faktisk har testet produkterne. Det er gennem disse signaler, at man enten går frem eller tilbage i placeringer.
Det er én af mange opdateringer på produktanmeldelser fra Google i år, hvorfor det er vigtigt at være ekstra opdateret her, hvis du arbejder med indhold i denne genre.
Google har afholdt sit "Search On Event 2022", hvor de deler lidt fra maskinrummet. Senest har Google valgt at vise, om søgeresultater er personificeret eller ej. Det vil de gøre for at vise mere relevante søgninger baseret på søgehistorik. Noget, man vil kunne slå til og fra, som man ønsker.
Til at starte med gælder det kun engelske sider i USA under 'About this result' sektionen. Målet er dog at hjælpe brugere med at finde svar, som er mere relevante til brugerens interesser.
Yderligere viser Google også flere tegn på, at MUM teknologien træder mere i kraft. Det baserer sig på, at man på engelske sider fremover vil kunne se oversatte nyheder fra lokale markeder med eksempelvis fransk tale. Derudover vil en "discussion & forum" sektion også blive rullet ud på engelske sider.
På eventet kom der også andre nyheder fra søgegiganten - bl.a. om at gøre søgninger mere naturlige.
Google har annonceret to nye rapporter i Search Console; HTTPS Report og Merchant Listings Report.
HTTPS rapporten giver en større indsigt på HTTPS status for et domæne, og Merchant Listings rapporten giver indsigt baseret på 'product' structured data.
Begge giver de derfor mere indsigt på domænet, som kan bruges i den daglige rapportering.
Den 25. august begyndte den nye Helpful Content Update at rulle ud fra Googles side af.
Ideen er, at Google hellere vil promovere den slags indhold, som aktivt går efter at hjælpe mennesker frem for først og fremmest at forsøge at behage søgemaskinerne.
I linket ovenfor kan du finde nogle hjælpsomme tjeklister, du kan bruge til at evaluere din egen content marketing strategi, men her er hvad du skal vide om opdateringen:
Det er en sitewide classifier - det vil altså sige, at din hjemmeside som helhed evalueres som hjælpsom eller ej. Og hvis den vurderes som uhjælpsom, kan din SEO-indsatser påvirkes selv på dit allerbedste indhold
Som udgangspunkt vil den devaluere AI-skabt indhold
Den starter først udelukkende på engelsksproget indhold
Ved opdateringen af denne artikel den 2. september har effekten været meget lille, men vi har ikke set enden af udrulningen endnu.
Hvis du skriver anmeldelser og lignende indhold på din hjemmeside, er der kommet en ny type Structured Data, som du bør benytte dig af: Pros and cons. Denne vil fremhæve fordele og ulemper ved et givent produkt
Google er i stand til at trække det ud af indholdet, men som altid er det et bedre valg at bruge struktureret data.
En af de måder, Google udvikler deres søgemaskine på, er gennem såkaldte “manual raters”, altså levende varmblodede mennesker, som evaluerer søgeresultaterne.
I et nyligt tweet foreslog Googles John Mueller at bruge deres guidelines som en rettesnor til, hvordan du bør udvikle indhold.
Retningslinjerne kan findes her - men det er 160 siders gode råd, så det kan godt være du sætte lidt tid af.
Structured Data-vejledningen bliver løbende opdateret af Google, og for nyligt er det for artikler, der har fået en overhaling. Kort og godt præciseres det, at det ikke er nødvendigt for at komme med i top stories, men at det hjælper.
Derudover har de fjernet alle informationer om AMP og sænket kriterierne for, hvor god kvalitet det vedlagte billedmateriale bør være i.
Javascript SEO er et af de mest teknisk avancerede områder inden for SEO. Det er det, fordi selvom Google har flyttet sig langt i at læse og forstå det, så er det stadig ikke helt uden problemer.
En af måderne, det traditionelt er blevet anbefalet at blive løst på, er gennem dynamisk rendering, hvor man serverer en udgave af sin hjemmeside til brugere og en mere statisk udgave til Googles robotter.
Men for nyligt pointerede John Mueller, at det altså ikke er den perfekte løsning, og at man hellere på sigt bør overveje andre ting.
Du kan læse meget mere om rendering på web.dev
Vi har set tre product review opdateringer i løbet af det seneste års tid, og nu er der en mere på vej.
Dette skal ses som at gå hånd i hånd med Helpful Content Update, der også er i gang med at rulle ud.
Kort sagt så skal der fokuseres på at skrive indhold, der beviser, at du har haft produkterne i hånden, at du er ekspert inden for området, og at du ikke bare er ude på at lede folk til at klikke på dine affiliate links.
Google har længe indekseret videoer og noteret, hvilke sider de tilhører. Nu viser de disse data for dig i Search Console med deres nye videoindekseringsrapport, der udrulles i løbet af de næste par måneder.
Den fortæller dig i en dækningsrapport, om der er indekseringsfejl, og giver dig mulighed for at bruge URL-inspektionsværktøjet som vist nedenfor:
1,2,3...4! En fjerde opdatering målrettet produktanmeldelser er blevet sluppet løs fra den 27. juli og vil blive udgivet i løbet af de næste par uger ifølge Google Search Central på Twitter:
I de seneste opdateringer har Google delt meget specifikt, hvad de leder efter, men ikke i denne omgang. I stedet må vi antage, at det er i tråd med de tidligere produktanmeldelsesopdateringer: Google vil gerne belønne dybtgående, originale anmeldelser, der beviser, at anmelderen faktisk har brugt tid på produktet.
Ifølge Googles Search Advocate John Mueller er der ingen specifik straf eller bonus forbundet med forskellige CMS'er:
"Så vidt jeg ved, leder vores søgesystemer ikke efter noget bestemt CMS til at behandle det anderledes . For os er et CMS kun én måde at skabe websider på. Google-systemer fokuserer ikke på, hvordan siden blev oprettet. I stedet fokuserer de på det endelige resultat. Håndlavede websider kan være lige så gode som dem, der genereres af WordPress, Wix, Squarespace eller lignende."
Hos Bonzer vil vi dog gerne bemærke, at ikke alle CMS'er er lige nemme at arbejde i, og nogle skaber hjemmesidestrukturer, der er kontraproduktive for SEO.
Search Advocate hos Google, John Mueller, hævdede i et nyligt webmaster-Hangout , at der er ingen grund til at have en disavow-fil, medmindre du har pådraget dig en manuel straf.
Faktisk kan du roligt slette den.
Han udtaler:
Så fra det synspunkt, hvis du virkelig er sikker på, at der ikke er noget som en manuel handling, som du skulle løse med hensyn til disse links, ville jeg bare slette filen og gå videre med livet lade alt det ligge til side."
Specifikt var spørgsmålet motiveret af nogen, der spurgte om de spammy auto-genererede links, som de fleste websteder får. Og ifølge Mueller behøver vi ikke at frygte noget fra dem, da Google ser dem for, hvad de er: spam.
Alle de links, som du nævnte, er en slags links, som enhver hjemmeside får gennem årene.
Og vores systemer forstår, at det ikke er ting, du prøver at gøre for at manipulere vores algoritmer."
I slutningen af maj annoncerede Google en ny Core Update, som de gør et par gange om året. Typisk kører sådan en opdatering over to uger, og 9. juni kunne Google altså bekræfte, at opdateringen var færdig-udrullet.
En Core Update er bred, og ofte er det de hjemmesider, som lever bedst op til søgeintentionen – og leverer bedst indhold – som kommer frem i søgeresultaterne her. Dem som ikke har fulgt med i Googles løbende retningslinjer vil typisk falde bagud.
Selvom opdateringen er bred, var der alligevel tale om, at flere domæner med AI generet indhold fik et tilbagefald. Det kan skyldes, at Google som udgangspunkt er imod AI indhold – medmindre man involverer ‘menneskelige’ inputs, så indholdet lever op til søgeintentionen.
Læs mere om opdateringen her.
Google Search Central har opdateret sin dokumentation for ‘product structured data‘ – altså struktureret data for produkter – for at gøre produkt-relaterede sider endnu tydeligere over for søgemaskinen.
Det er nemlig nu blevet gjort klart fra Googles vejledning, at sider med produkt-variationer kvalificerer sig til rich results og kan hermed opnå gavn ved have egen structured data.
Google uddyber her, at man bør bruge markup for et specifikt produkt og ikke for en samlet kategori alene. Eksempelvis er “kasketter i vores shop” ikke et konkret produkt. Her er rich results fokuseret omkring sider, der har et enkelt produkt i fokus.
På SEODay 2022 nævnte Googles Search Advocate, John Mueller bl.a., at Google fremover vil basere desktop søgeresultater ud fra en sides desktop oplevelse, såvel som at søgeresultater på mobilen vil blive baseret på mobil brugeroplevelse.
Derudover kom Mueller ind på tre yderligere områder; Search Console Insights, videoer & billeder og produkt-anmeldelser på Google.
Der blev lagt vægt på, at Search Console Insights har en række fordele, da man gennem denne data – og analytics – kan generere skræddersyede rapporter, der passer til det, man vil være opdateret på. Det kan være BigQuery og Data Studio, som kan generere rapporter med god indsigt.
Der er ikke nogen tvivl om den styrke, video og billeder har i dag – især på en søgemaskine som Google. Her har Google selv kunne se en fortsat stigende interesse for disse indholdstyper, hvorfor de vil gå efter at vise endnu flere resultater med video eller billeder tilknyttet.
E-handelsindustrien har haft en stor udvikling, hvor markedet på globalt niveau ser ud til at komme forbi 5,5 trillioner dollar i år. En udvikling, vi i Bonzer selv for nyligt har lavet en større markedsundersøgelse på.
Derfor har Google haft ekstra fokus på indhold, som bliver vist her. Det inkluderer, at digitale forbrugere skal blive vist “autentiske anmeldelser” af produkter forud for køb. Derfor arbejder algoritmerne for at rangere de produktanmeldelser, som er de mest troværdige for at give den bedste forbrugerinformation.
Google har lanceret en fornyet version af Google News til desktop, som brugerne kan tilpasse med henblik på at møde informationsbehov.
Opdateringen tilføjer:
En forlænget Fast Check sektion
Muligheden for at tilføje filtre
Emner som kan tilpasses
Google gør sine Search Console rapporter mere simple, så du fremover kun behøves at skelne mellem problemer, der har en effekt på din hjemmesides placeringer i søgeresultater, og det som ikke har.
Med andre ord vil Google fjerne ‘warning’ mærkatet for URL’er, da feedback har været, at det mærkat har været forvirrende for brugere. Derfor vil der som udgangspunkt fremover være mærkaterne ‘valid‘ eller ‘invalid‘, så det bliver nemmere at forstå, hvor der skal optimeres.
Læs mere her.
Google har annonceret en ny teknologi, som går under forkortelsen “LIMoE” (Learning Multiple Modalities with One Sparse Mixture-of-Experts Model).
Teknologien repræsenterer et skridt mod at nå Googles mål om en AI arkitektur ved navn Pathways.
Pathways er i bund og grund en ‘single model’ AI arkitektur, som kan lære at udføre multiple opgaver, som ellers er løst ved at tildele multiple algoritmer. Det er hermed en model, der kobler vision og tekst sammen.
Læs mere om teknologien her.
D. 25. maj annoncerede Google en ny core update, passende navngivet “May Core Update.” Opdateringen rulles ud over de følgende 14 dage.
Core updates kommer typisk nogle gange om året og er brede opdateringer til algoritmerne. De er ikke fokuseret på specifikke nicher eller sider men er i stedet en opdatering til, hvordan Google forstår og bedømmer indhold.
Sådan reagerer du:
Vent. Ingen grund til desperate handlinger, før opdateringen er rullet helt ud.
Hvis du oplever fald i dine rangeringer, så er det formentlig ikke, fordi du har overtrådt nogle retningslinjer. I virkeligheden betyder et fald for dig en stigning for nogle andre.
Så kig opad! De sider, der er blevet belønnet, hvad har de gjort rigtigt?
Kilde: Google
Google afholder en årlig konference om online marketing. På konferencen annoncerede de en lang række nye tiltag, der primært handler om ads.
Man kan bredt opdele det i, at Google vil integrere video og shopping i højere grad, at de har styrket og vil styrke interface og funktioner i deres forskellige ads kampagner samt øge den indsigt det er muligt at få.
Her er et hurtigt udpluk:
Video action & app-kampagner kommer til Youtube.
Produktfeeds skal dukke op på Youtube.
Video-reklamer rammer Discover-feeded.
Performance Max-kampagner får A/B tests.
Optimerings-scores for alle slags kampagner.
I en video fra Google deler udvikler Alan Kent seks måder, du kan optimere Javascript på. Javascript er en af de mere tunge tekniske discipliner inden for teknisk SEO. Javascript er en måde at integrere kode på hjemmesiden på, som ofte kan give fænomenale brugeroplevelser – men som Google stadig ikke er ekspert i at læse.
Se videoen nederst i dette afsnit eller læs vores gengivelse af de seks råd lige her:
Reducer antallet af Javascript-filer på din side.
Undgå for mange DNS-lookups ved at hoste Javascript-filer på dit eget domæne.
Eliminer ineffektive Javascript-filer og slå dem sammen, eller udskyd deres indlæsning.
Slet ubrugte Javascript-filer.
Komprimer Javascript-filer.
Brug korrekt caching af Javascript-filer.
Alle disse fejl kan diagnosticeres med Pagespeed Insights. Se videoen her:
Google bevæger sig mod ikke bare at være en søgemaskine men at være en søgeoplevelsesmaskine. Som en del af det er de begyndt at måle på og rangere resultater på baggrund af brugervenlighedsmetrics. Disse er også kendt som Core Web Vitals.
De har netop tilføjet to nye metrics til Lighthouse.
Time to First Byte (TTFB): Der måler hvor hurtigt serveren er til at reagere
Interaction to Next Paint (INP): Denne måler hvor lang tid der går, før man kan interagere med hele siden.
I et nyligt Webmaster Hangout præciserede John Mueller, hvordan og hvornår det er tilladt at implementere FAQ structured data på sin side.
Traditionelt forstås det som tilladt på enten FAQ-sider eller i specifikke FAQ-sektioner på en enkelt side. Men faktisk så behøver det ikke være struktureret således, og det er derfor tilladt at sætte det op selv, hvis spørgsmål og svar er spredt ud over en enkelt URL.
FAQ struktureret data kan, hvis du ellers lever op til andre kvalitetskriterier, vise sig sådan her på SERP’en:
Det væsentlige at huske er, at du ikke må lave FAQ-struktureret data (eller nogle andre slags) for indhold, der ikke reelt set er at finde på den pågældende side.
Se også hans svar her:
Titler er en væsentlig SEO-faktor, som også er en væsentlig faktor i om søgende faktisk klikker på dine resultater. Derfor har Google på det seneste begyndt i højere og højere grad at omskrive titler, hvis de vurderer dem som værende irrelevante eller vildledende.
Derfor har Google for nyligt også opdateret deres support univers til at vejlede om, hvordan du bedre kan styre titler.
Ifølge dem er der seks best practices:
Implementer et <title>-tag på alle dine sider.
Skriv korte, præcise titler der beskriver hvad siden handler om. “Forside” er det modsatte af dette. “SEO-bureau” er mere passende.
Lad være at fylde dem med keywords – de skal kunne læses og forstås af et menneske.
Undgå fraser og slogans, der gentages i flere titler.
Du må gerne bruge brandede udtryk, men hold det til dit firmanavn.
Google bruger nogle gange H1 eller H2 (eller andre visuelt store elementer) i stedet – så enten sikre, at de er et godt alternativ, eller at de matcher titlen.
De følgende elementer kan bruges af Google til at generere titler:
Indhold i <title>-tags.
Overskriften på siden.
Indhold i headere.
Andet indhold der er stort og fremtrædende rent visuelt.
Andet tekst der er på siden.
Anker-tekst på selve siden.
Anker-teksten på links, der peger på siden.
Slutteligt så har Google også en række af typiske fejl, der gør, at de omskriver titler:
Halv-tomme <title> tags – typisk set, hvis du bruger et plugin som Yoast, der automatisk skyder brandnavn ind.
Uddaterede <title>-elementer – hvis der stadig står “2020” i dit title tag, selvom siden er opdateret til “2022”, så bør det ændres
Unøjagtigt <title>-indhold. Titlen bør på det højest mulige abstraktionsniveau beskrive, hvad din side handler om.
Gentaget indhold. Hvis du har flere sider, der kredser om samme emne, bør du gøre dit for at differentiere dem tilpas meget.
Google har netop lanceret et nyt værktøj, Interview Warmup, der tillader dig at øve dig til jobsamtaler. Ved brug af Machine Learning bliver du stillet passende spørgsmål inden for dit felt, som bliver analyseret af tjenesten, hvorefter du vil modtage forbedringsforslag.
Google Lens er et meget, meget nyttigt værktøj. Men førhen har det kun været i stand til at genkende et objekt uden for meget støj i baggrunden. Til deres store I/O konference annoncerede Google en opdatering, der er på vej, hvor Google Lens er i stand til at identificere flere objekter ved at scanne den scene, der er på billedet. Se eksemplet nedenfor, hvor Google fremhæver de chokolader, der ikke har nødder i sig.
Det kommer som følge af deres MUM-opdatering, der blev annonceret sidste år.
Google har for nyligt lanceret et onlinekursus, hvor man kan lære basale evner inden for digital marketing. Intet online marketing-kursus er komplet uden SEO, så det dækker de selvfølgelig også.
Men i deres materiale ser vi, at Google både rådgiver i keyword density, altså hvor mange gange et keyword bør optræde på en side samt et minimalt antal ord, der bør være på en side. Som de fleste SEO-eksperter ved, så er disse råd uddaterede og faktisk direkte imod det, Google ellers udtaler om emnet.
Danny Sullivan fra Googles Search team var også hurtigt ude og mane vejledningen bort:
“I’m not on the team that produced that, nor are they part of the Search team. As someone from the Search team, we don’t recommend any limiits or “density” or anything like that. This can be ignored; I’ll pass it on.”
I en anden video fra udvikleren Alan Kent fra Google videregiver de seks nyttige råd til at optimere billeder til søgning.
Se videoen neders eller læs vores udklip her:
Undgå Cumulative Layout Shift (CLS) ved at have billeder og deres beholdere i de rigtige størrelser, så siden ikke “hopper og danser” mens den loader.
Giv dine billeder den rigtige størrelse. Billeder bør have de reelle dimensioner, de vises i på siden.
Brug det rigtige format: forskellige filformater har forskellige fordele og ulemper. Oftest bør et billede vises i PNG, JPG eller webP.
Komprimer billeder, så de får den mindst mulige størrelse, mens de har den nødvendige kvalitet
Cache billeder i browseren, så brugere, der vender tilbage, ikke behøver læse dem igen.
Sæt indlæsningen af billeder i den rigtige sekvens. Først de største og vigtigste billeder, der kan ses ved første indlæsning, så de mindre vigtige billeder og sidst de billeder, der ikke kan ses ved første visning.
Se også videoen her:
I årenes løb har Google tilføjet en række sitemap tags, der gør det lettere at strukturere og håndtere billeder. Men efter grundig evaluering af brugen og effekten af disse er en del blevet fjernet igen og nu simplificeret. Pointen er selvfølgelig, at det skal være så let som mulig at være domæneejer. Læs mere om sitemaps her.
Google har netop udgivet deres årlige webspam-rapport. Her beskriver de, hvordan de arbejder for at bekæmpe online spam og holde SERP’erne fri for ondsindede aktører. Ifølge dem fangede og fjernede deres sofistikerede antispamalgoritme, SpamBrain, seks gange mere spam end i 2020. Kort sagt betyder det, at Google holdte 99 % af alle søgninger fri for spam i 2021.
En anden stor del af kampen mod spam er deres opdaterede best practice for anmeldelser, som skulle hjælpe med at forhindre tyndt indhold i at dominere SERP’erne på forespørgsler, der resulterer i, at anmeldelser bliver vist.
Google har længe tilladt folk at anmode dem om at fjerne personlig information. Dette vil typisk være et resultat af doxxing eller hacking, hvor f.eks. følsomme oplysninger som kreditkortnumre og andre bankoplysninger kan dukke op online.
Nu er politikkerne justeret, og du kan anmode om, at flere slags oplysninger fjernes. Dette inkluderer ting som kontaktoplysninger (navne, telefonnumre, adresser) eller oplysninger, der kan føre til identitetstyveri (følsomme login-oplysninger).
Google er ikke bare verdens største søgevirksomhed, men sandsynligvis også en af de største AI-forskere i verden. Og i en nylig forskningsartikel taler de om de store gennembrud opnået med deres nye Pathways Language Model, eller PaLM. Angiveligt overgår denne nye AI-arkitektur ikke kun nuværende sprogmodeller, men også mennesker, i logik og aritmetik.
Jeg opfordrer dig til at læse den mere dybdegående gennemgang hos Search Engine Journal, men vi har også fremhævet et par eksempler på de avancerede logiske evner, som PaLM opnår her:
(Oversat fra engelsk, så det kan måske se lidt mystisk ud)
“Spørgsmål:
Sean havde travlt med at komme hjem, men lyset blev gult og han blev tvunget til at gøre hvad?
Svarvalg: (a) tag tid (b) tumle (c) gå langsomt (d) hav (e) sænk farten
Svar:
Svaret er (e) sænk farten.”
“Input:
Jennifer kiggede ud af sit vindue og ser en virkelig cool sky under sig. Hun spænder sikkerhedsselen op og går på toilettet. Rejser Jennifer sandsynligvis mere end 300 miles i timen i forhold til jorden?
Modeloutput:
300 miles i timen er omkring 480 km/t. Dette er cirka hastigheden på et kommercielt fly. Skyer er normalt under flyvemaskiner, så Jennifer er sandsynligvis på et fly.
Svaret er “ja”.
Sådan bør du reagere:
Forundr dig over, hvordan en computer udkonkurrerer dine egne logiske evner
Mange mennesker oplever mærkelige fejl, når de opdaterer mange billeder på deres hjemmeside. Og det er der en enkelt god grund til. Ifølge John Mueller er Google væsentligt langsommere til at indeksere billeder, end de er websider. Eller med hans ord:
“Det, der sandsynligvis sker der, er den generelle gennemgang og indeksering af billeder, som er meget langsommere end normale websider.
Og hvis du fjerner en billed-URL, og du tilføjer en ny på en side, så tager det meget tid at blive samlet op igen.”
Dette er blot et faktum, men du kan fremskynde det lidt ved at omdirigere det gamle billede til et andet billede.
Sådan bør du reagere:
Husk at implementere omdirigeringer, hvis du ændrer billeder på vigtige sider.
Husk, at for nogle SERP’er er visuelt indhold meget vigtigt – så ændring af billeder kan helt sikkert ændre rangeringssignaler.
Google udgav en nylig podcast-episode med Google-medarbejdere Martin Splitt, Ryan Levering og den tekniske skribent Lizzi Sassman. Snakken faldt på strukturerede data. Strukturerede data er specifik kode, der hjælper Google med at forstå indholdet på din side.
Google har en liste over strukturerede dataanbefalinger, der kan hjælpe dig med at opnå flotte resultater på SERP’erne. Men når du tjekker den officielle dokumentation for skema, kan du bemærke mange flere typer. Så hvad bruges de til?
Ifølge Levering:
“Vi kan potentielt bruge det til nogle ting hos Google.
…Jeg råder aldrig folk til ikke at lægge struktureret data på deres webside, hvis det giver semantisk mening.
…Vi har også nogle ting, vi gør for generelt at forstå emnet på siden. Og nogle gange kan de data, du lægger på, gå ind i det… Så det er nyttigt, men bare i en mere implicit forstand lige nu”
Brugen af strukturerede data er stærkt relateret til semantisk og entitets-SEO.
Sådan bør du reagere:
Gennemse Schema.org’s katalog for at finde ud af, hvilke typer strukturerede data der findes.
Test, hvordan tilføjelse af strukturerede data gavner forskellige sider.
Vi vil anbefale at bruge det især på sider, der kunne gøre med en vis “disambiguation”, dvs. hvor emnet ikke er særlig klart for Google. Et pålideligt signal her er, hvilke forespørgsler siden rangerer efter.
En ny opdatering til Google Lens giver dig mulighed for at kombinere tekst og visuel søgning for bedre at ramme de rigtige forespørgsler. Search Engine Journal har en fantastisk tutorial.
AI-genereret eller skrevet indhold er meget populært i SEO-verden nu. Alt fra Jasper til GPT-3 er blevet grundpiller. Men det er ikke så ligetil at implementere. I det mindste ifølge John Mueller. Google har nemlig en meget klar holdning til AI-indhold:
“Min mistanke er, at kvaliteten af indholdet måske er en lille smule bedre end de virkelig gamle værktøjer, men for os er det stadig automatisk genereret indhold, og det betyder for os, at det stadig er i strid med retningslinjerne for webmastere. Så vi ville betragte det som spam.”
Hvor godt Google er i stand til at identificere denne form for indhold er en helt anden historie. Der er god grund til at tro, at Google har svært ved at finde det automatisk.
Sådan bør du reagere:
Overvej, hvor meget du er afhængig af AI-genereret indhold
Overvåg nøje de sider, du genererer automatisk, og vær klar til at ændre tingene, hvis de påvirkes
Nej, det kan man ikke helt sige. John Mueller bekræftede det meget tydeligt. De er ikke ens, men ikke noget du skal undgå. For Google er en ikke-linket mention netop det: tekst på en side. Det kan muligvis bruges andre steder i andre algoritmer, men burde ikke have den samme effekt, som et linket mention er.
Sådan bør du reagere:
Prøv at nå ud og få brandede omtaler til at blive links
Når du interagerer med journalister, så prøv at få et link som en del af aftalen fra begyndelsen.
E-handel SEO er en stor og besværlig opgave. Og hvordan man håndterer udsolgte produkter er et klassisk problem. Og der er god grund til at have opdaterede og stærke procedurer for at håndtere den slags. Ifølge John Mueller betragtes udsolgte sider som “soft 404”’er. Så afhængigt af søgehensigten med den givne forespørgsel, kan du opleve reduceret placeringer.
Sådan bør du reagere:
Vi anbefaler generelt, at produkter, der vil være udsolgt i længere tid, ikke skal indekseres
Permanente udsolgte varer skal naturligvis bare fjernes
I nogle tilfælde er udsolgt mere reglen end undtagelsen (tænk på Playstation 5), i hvilket tilfælde du skal give brugerne andre nyttige oplysninger (forventet tid på at have varen på lager igen, priser, forudbestillingslister)
GSC-visningen for problemer med strukturerede data er nu mere brugbar. Google har tilføjet en meget mere nyttig kontekst til problemer med strukturerede data. I bund og grund er det ikke at tilføje nye funktioner til GSC så meget, som det handler om at gøre detaljerne mere eksplicitte.
Sådan skal du reagere:
Denne ændring bør ikke fremprovokere store ændringer i dine marketingprojekter
Vil gøre tekniske SEO-rettelser nemmere
Især for indlejrede attributter vil det være lettere at se, hvilke fejl der påvirker dit websted
Det sjældent brugte og ligeledes godt skjulte URL-parameterværktøj bliver udfaset i løbet af april. Det er et gammelt værktøj fra SEO’ens spæde tid. Værktøjet bruges til at instruere Google i, hvordan man forstår og håndterer URL-parametre (de luskede “?”, der kommer ind i URL’er).
Sådan skal du reagere:
På grund af lavt forbrug og lav påvirkning bliver værktøjet fjernet
Det havde sin plads i SEO’ens gamle vilde vesten, men nu kender Google parametre meget bedre
Fremover bør regler for parametre specificeres i robots.txt, hvis det er nødvendigt – men stol på, at Google generelt er ret god til at forstå dem.
2021 og første del af 2022 var perioder, hvor Google har arbejdet hårdt på at forbedre produktanmeldelser. Meget tiltrængt efter min mening, da feltet er fyldt med dårlige skuespillere. Folk, der anmelder produkter, de aldrig har set, rørt eller brugt. I stedet handler det om at vise resultater, der er autentiske og nyttige og ikke belønne spam og indlæg af lav kvalitet. Læs flere nyheder om den nyeste opdatering her
Sådan skal du reagere:
Google besvarer tre centrale spørgsmål i det fremhævede indlæg
De gentager også vigtigheden af autentiske, faktuelle anmeldelser af produkter, forfatterne faktisk har testet
I fremtiden skal du arbejde hårdt for at overholde de bedste fremgangsmåder, Google har udstukket. Følg deres guides og bliv belønnet
En ny etiket til søgning vil fremhæve nyhedsartikler, der er stærkt citeret af andre nyhedsorganisationer.
Hvordan du skal reagere
Udrulning til amerikansk mobil-browsing nu og globalt bagefter
Vil for det meste påvirke nyhedshistorier
Tilsyneladende er dette gjort for at “bekæmpe misinformation”
Fokus på digital PR-indsats for din linkbuilding
For sæsonprodukter anbefaler Mueller at vise Google, at dette er vigtigt for dig. En sådan måde er ved at linke til dine sæsonbestemte tilbud og produkter direkte fra startsiden.
Sådan reagerer du:
Linkning fra startsiden betyder, at du værdsætter en side højt
Da ikke alle sider kan være lige vigtige, er strukturen af dine interne links et stærkt signal til Google
Et klassisk eksempel her er det fremhævede banner øverst, der linker til sæsonbestemte tilbud.
Tilføjelse af alt-tags er fantastisk af tilgængelighedshensyn. Det er også fantastisk til at få dine billeder til at rangere i billedsøgning. Men for websøgning er det lige meget. I hvert fald ifølge Googles repræsentant John Mueller.
Hvordan man bør reagere:
Mueller kommenterede for nylig, at alt-tags kun er ranking-faktorer for billedsøgning
Så hvis du er ligeglad med at rangere et billede, og du ikke behøver at forbedre tilgængeligheden, er alt-tags ikke nødvendige
Han gentager også behovet for “beskrivende alt-tags”
På den anden side er tilføjelse af alt-tags en så hurtig og nem opgave, at du lige så godt altid kan gøre det
CWV-performance dikterer for det meste placeringer på ensartet indhold og bruges ikke altid. Et interessant spørgsmål til Mueller førte til interessante råd: CWV er for det meste blot en tiebreaker for lignende indhold.
Spørgsmålene er også interessante, da de lærer os noget om Googles algoritmer. Nemlig at ikke alle forespørgsler er lige påvirkede af alle algoritmer til enhver tid.
Hvordan man reagerer
CWV er for det meste en tiebreaker inden for SERP’er med lignende indhold
Nogle rangering-faktorer kan “lempes” for nogle søgninger
Core Web Vitals påvirker for det meste placeringer i lille skala
Lav en dybdegående SERP-undersøgelse for de forespørgsler, du forsøger at rangere på
Google Analytics Universal Analytics bliver udfasret fra 2023. GA UA, som var en grundpille i de fleste af vores websiteanalyser i mange år, bliver nu fjernet fra næste år. I stedet bliver vi nødt til at sige hej til Google Analytics 4.
Sådan reagerer du:
Du bør hurtigst muligt konfigurere GA4, så den kan begynde at indsamle data
Det vil også hjælpe dig med at føle dig tryg ved at navigere i det nye system
UA stopper med at modtage data fra juli 2023.
Dette vil markere indgangen til GA4 som det eneste understøttede analyseprodukt
Det er blevet annonceret, at Google er i gang med at udrulle en ny opdatering her i marts. Den fungerer som tilsvarende den der allerede findes for mobiloplevelsen. Dette er i tråd med Googles forpligtelse til kun at vise de resultater, der giver den bedste brugeroplevelse. Det betyder, at hvor det tidligere kun var mobiloplevelsen, der tæller, nu gør skrivebordet det også.
Sådan reagerer du:
Tjek den nye sideoplevelsesrapport i Search Console og vurder de resultater, du får der.
Men hvis du allerede har anstændige mobilresultater, vil du højst sandsynligt skøjte gennem denne opdatering uændret.
Du kan tjekke vores guide til at undersøge og optimere din Core Web Vitals-score.
I et nyligt webmaster hangout udtalte John Mueller, at “Discovered – currently not indexed” kan vare for evigt.
“Det er noget, hvor vi bare ikke crawler og indekserer alle sider. Og det er helt normalt for enhver hjemmeside, at vi ikke har alt indekseret.
Og især med en nyere hjemmeside, hvis du har meget indhold, så vil jeg antage, at det forventes, at meget af det nye indhold i et stykke tid vil blive opdaget og ikke indekseret.
Og så skifter det som regel over tid, som det faktisk er blevet crawlet, eller det er faktisk indekseret, når vi ser, at der faktisk er værdi i at fokusere mere på selve hjemmesiden. Men det er ikke garanteret.”
Problemerne med indeksering er ikke nye, og enhver konsekvent læser af vores Google Nyheder-opdateringer vil vide dette. Faktisk tror jeg, at alle, der arbejder med SEO, ved dette.
Sådan reagerer du:
Husk, at det ikke er en grundlæggende rettighed at få dit indhold indekseret.
Vent ikke bare på, at tingene vender – det er måske bare tid, der er en faktor, men det er et risikabelt væddemål.
I stedet skal du bare fokusere på konsekvent at forbedre kvaliteten af din hjemmeside og dine indlæg.
Hvis indekseringsproblemerne er meget alvorlige, skal du overveje, om du skal stoppe med at udgive nyt indhold og rette det nuværende indhold ved at forbedre kvaliteten og øge mængden af indgående interne og eksterne links.
Vi fik for nylig en bekræftelse på, at Google sandsynligvis er i stand til at håndtere infinite scroll – men det afhænger af implementeringen.
Da Google gengiver sider ved en meget stor viewport (eller opløsning, om man vil), hvis infinite scroll automatisk udløses af skærmstørrelsen, bør Google være i stand til at se det meste af indholdet.
Men som altid med Javascript SEO og andre tekniske elementer kommer det hele an på, hvordan det fungerer i virkeligheden. Indeksering af Javascript er i bedste fald skrøbeligt og i værste fald frustrerende. Husk, at Google sjældent trykker på knapper eller interagerer med siden på nogen måde.
Sådan reagerer du:
Du skal sikre dig, at Google forstår, hvordan din side fungerer.
Undersøg ved at tjekke HTML-kildekoden og prøve at bruge din egen hjemmeside med Javascript deaktiveret.
Du kan også bruge inspektionsværktøjet i Search Console eller Mobile-Friendliness Tool til at se, hvordan Google gengiver siden, og hvilken HTML den ser, når den gør det.
Vær på udkig efter, hvordan links indsættes. Et link, som Google forstår, er pakket ind i et <a href>-tag og inkluderer den fulde URL på den side, der er linket til.
I EATs rige er forfatterekspertise konge. Men hvad med algoritmen?
I et nyligt webmaster-hangout faldt talen på EAT og forfatterekspertise. Her gav Mueller et ret uklart svar: Google har *sandsynligvis* indirekte måder at måle forfatterekspertise på.
Retningslinjer for vurdering af søgekvalitet er retningslinjer for mennesker, ikke instruktioner til algoritmen. Men de hjælper stadig med at informere og træne algoritmerne. Mueller “antager”, at der udføres indirekte forfatterekspertise-arbejde bag kulisserne.
Sådan reagerer du:
Hvis dit websteds indhold falder ind under YMYL (Your money, your life), idet det rådgiver og vejleder om emner, der direkte påvirker din målgruppes sundhed og økonomi, bør du være opmærksom.
For indhold inden for dette domæne er det at have et højt niveau af EAT noget, der imponerer brugerne, og efter vores erfaring har det stor indflydelse på rangeringen.
Hvis det administreres godt, kan det at give brugere mulighed for at kommentere øge din SEO-performance. Selvom det kan virke kontraintuitivt, beskriver kommentatorer et givet emne med deres egne ord og tilføjer kontekst til Google. Men det er også en risikabel manøvre, hvis du ikke kan moderere den tilstrækkeligt.
Groft sagt: Relevante kommentarer af høj kvalitet kan forbedre din SEO. Irrelevante, spamkommentarer kan skade dig.
Sådan reagerer du:
Hvis du i øjeblikket tillader UGC (brugergenereret indhold), bør du have klare modereringspolitikker samt anti-spam-værktøjer.
Hvis du i øjeblikket ikke tillader det, så overvej, hvilken slags værdi brugerkommentarer kunne give med hensyn til både SEO og konverteringsoptimering.
Husk at implementere de korrekte <rel=”ugc”>-tags for eventuelle links, der er i kommentarfelterne.
Mueller punkterede en gammel SEO-myte: At have søgeord i dit domæne hjælper dig med SEO.
I modsætning til en meget populær overtro, vil du ikke have nogen gevinst ved at tilføje nøgleord til dit domænenavn. Og faktisk – det vil sandsynligvis begrænse dig senere, når du overvejer at udvide.
Begrænsningerne er følgende: Hvis dit domæne ser ud til at være centreret om et enkelt søgeord, kan du have problemer med at udvide dine tilbud, da det ikke længere passer til brandet.
Sådan reagerer du:
Ingen grund til at reagere, hvis du i øjeblikket bruger et søgeordstungt domænenavn.
At vælge domænenavne er en kunst, men overvej domænets levetid og prøv med et stærkt brandnavn i stedet for et søgeord.
Der er ingen iboende SEO-værdi i at have datoer i title-tagget. Vi har alle set “2022-guiden” udfylde SERP’erne, men Mueller hævder, at der ikke er behov for at gøre dette fra deres synspunkt.
Ifølge ham har de andre måder at regne udgivelsesdatoen ud på. Men for nogle søgeord, der er meget tidsfølsomme, kan du bestemt overveje at tilføje datoer til titlen.
Sådan reagerer du:
Overvåg den aktuelle rangering og CTR-ydelse for de indlæg og sider, du har med en dato i.
Prøv at eksperimentere og ændre det og overvåge disse ændringer.
Tilføj en note om dette i dine indholdspolitikker og SOP’er for fremtiden.
Selvom vi alle frygter at falde ind i black hat linkbuilding, bekræfter Mueller, at i mange tilfælde er to sider, der linker til hinanden, helt naturligt. Det er, når det er gjort for at manipulere rangeringen, at det bliver et problem.
Faktisk er der mange helt almindelige situationer, hvor det giver mening. Overvej en virksomhed, der linker til en nyhedsartikel om sig selv for at fremhæve pressens opmærksomhed.
Giver mening, ikke?
Hvad med en frisør, der linker til en barber nede ad gaden, som de samarbejder med? Hvis den barber linkede tilbage, ville det så være unaturligt? Selvfølgelig ikke.
Sådan reagerer du:
Vær ikke bange for gensidige links, så længe det er naturligt.
Undgå at falde i link-skemaer og forsøge at manipulere placeringerne.
Med henvisning til miljø- og bæredygtighedshensyn overvejer Google at reducere mængden af ”refresh”-crawl i fremtiden.
Googles Gary Illyes siger det sådan:
“Vi er CO2-neutrale siden – hvad ved jeg – 2007 eller noget, 2009. Men det betyder ikke, at vi ikke kan reducere vores fodaftryk på miljøet endnu mere. Og at crawle er en af de ting, der kunne skære nogle lavthængende frugter af.”
Dette bunder i følgende: Google vender ofte tilbage til en side for at se, om den er ændret. Men de fleste sider på internettet ændrer sig ikke så ofte. Tænk på din privatlivspolitik eller din “Om os”-side. Så for at spare på unødvendig serverkapacitet vil Google blive bedre til at finde ud af, hvordan de kan reducere den slags crawls.
Bundlinjen:
Det er usandsynligt, at opdagelsescrawl (discovery crawl) bliver påvirket.
Google ønsker at forbedre deres evne til at skelne mellem websteder, der har brug for opdateringscrawl, og dem, der ikke har. Forestil dig en nyhedsside som dr.dk kontra din bedstemors blog.
Google har annonceret et nyt tag. Det er indexifembedded. Et tag, der gør det muligt for websteder både at have mediesider ikke-indekseret og få deres medieindhold indekseret.
I bund og grund handler det om at tilbyde en større grad af kontrol til websteder, der organiserer deres indhold på en bestemt måde.
Som eksempel angiver Google følgende:
“Hvis podcast.host.example/playpage?podcast=12345 har både noindex og indexifembedded tag, betyder det, at Google kan indlejre indholdet, der er hostet på denne side i recipe.site.example/my-recipes .html under indeksering.”
Detaljerne:
Brug tagget for at få indhold indekseret, når det er indlejret gennem iframes på andre sider, selv når indholdssiden har noindex-tagget.
Bør bruges i kombination med noindex-tagget.
Dette er et meget edge-case tag, som sandsynligvis ikke vil være nyttigt for de fleste websteder.
På grund af Googles hyperpersonaliserede karakter er visninger en dårlig stand-in for søgevolumen. Mueller har for nylig gjort opmærksom på, at impressions ikke er en god måde at fastslå søgevolumen på, selvom du rangerer nummer et.
En sund fornufts-tilgang ville ellers diktere, at hvis du er nummer et på et søgeord, vil du blive vist for hver søgning, der foretages på det søgeord. Det betyder, at visninger burde svare til den faktiske søgevolumen for en given periode.
Du skal dog huske på, at tallet i Google Search Console faktisk er den gennemsnitlige placering. Det er derfor, det ofte kommer til at hedde 1,3 eller 2,6 i stedet for 1 eller 2.
Årsagen til det er, at din placering på ranglisten svinger indenfor en given periode. Ydermere kan er det ikke sikkert du dukker op på en søgning afhængig af, hvem der søger. Ikke nok med det, afhængigt af SERP-funktionerne (hvor mange annonceresultater, videnspaneler, udvalgte uddrag osv.) kommer nogle mennesker ikke engang til at rulle langt nok ned til at se dine links.
Konklusionen er denne: Visninger vil ikke give dig et præcist mål for, hvor stor søgevolumen faktisk er. Men mens Mueller fuldstændig fejer ideen om at bruge det til søgevolumen af bordet, burde ovenstående fakta betyde, at det nok i det mindste er en god måling af minimum søgevolumen.
Vi bør være opmærksomme på, at forskellige sprog har forskellige søgealgoritmer til at forstå det sprog. Dette er nødvendigt, fordi ikke alle sprog er struktureret på samme måde. For eksempel bruger nogle sprog ikke mellemrum til at afgrænse forskellige ord på samme måde som engelsk gør. Dansk er her et rigtig godt eksempel.
Hvorfor er det interessant?
For de fleste af os er det nok ikke så vigtigt. Den mest interessante del af Muellers svar, der er linket ovenfor, er følgende:
Google kan ikke med sikkerhed sige, at indholdsstykke A blot er indholdsstykke B oversat. Så det betyder, at vi skal være meget omhyggelige med at implementere de korrekte hreflang-tags for at sikre, at vi fortæller Google dette.
Logik ville diktere det, og nu er det bekræftet: Google bruger ikke Analytics eller Chrome-data til at fastslå adfærdssignaler og derved bestemme rankings.
Hvorfor er det godt? Fordi ellers ville det give en meget uretfærdig fordel for websteder, der faktisk bruger Google Analytics. Og i nogle områder, hvor Google Chrome måske bruges mindre, ville Google ikke have nogen idé om, hvordan man rangordner indhold.
Forestil dig, at du skrev indhold inden for privatlivs-sfæren. Du er måske moralsk modstander af at bruge Analytics, og dine brugere foretrækker måske en mere privatlivsorienteret browser end Chrome. I så fald ville Google ikke være i stand til at have data til at hjælpe den med at rangere.
Detaljerne:
Kun til Core Web Vitals bruges det.
Det betyder, at selvom afvisningsprocenten og den gennemsnitlige tid på webstedet er gode at forbedre, er det ikke for at forbedre SEO-placeringer.
Med problemerne med indeksering der florerer, så har det aldrig været mere vigtigt at have let adgang til data på URL-niveau. Google har netop annonceret en ny API, med hvilken du kan få data på URL-niveau og på den måde fejlfinde indekseringer.
I de fleste tilfælde kommer man langt med det manuelle værktøj, men har du rigtig mange sider er det her en god ide at få sat op.
Det kan du læse mere om og prøve af lige her.
Sammen med Boston Consulting Group har Google for nyligt fuldendt et studie omkring konvertering. Vi er alle interesseret i flere konverteringer, så dette studie om hvad det kræver før en bruger er villig til at hoste op med sine detaljer er ekstremt interessant læsning.
Du kan se det fulde studie her, og ellers vil jeg fremhæve et par vigtige pointer nedenunder.
Først og fremmest, cirka 1/3 af de adspurgte er villige til at dele deres email uden at få noget igen. Men kigger vi på de forskellige former er det først her, at det bliver rigtig interessant. 75% af de adspurgte føler sig ikke synderligt begejstret for nyhedsbreve, selvom det er en af de mest valgte konverteringstræk som hjemmesider laver.
Tværtimod, så skal du nok diske op med noget konkret for at få flest med: rabatter og produktprøver er noget af det, der ansporer dine besøgende mest.
Google har for nyligt ændret deres vejledning til brugen af struktureret data om opskrifter (Recipe markup). Ændringen er egentlig supersimpel: I den gamle vejledning kunne du angive en minimum og maximum mængde tid det tager at lave, mens du skal være langt mere præcis i den nye.
Den traditionelle page experience-rapport i Search Console, der viser hvor brugervenlig din side er, har netop fået en specifik udgave til desktop. Den klassiske koncentrerede sig egentlig om mobilen, der stadigvæk er en af de vigtigste at få styr på, men nu kan du altså også få det nøjagtige overblik for de brugere, der stadig foretrækker computeren.
Ikke mange kender til det, men dybt inde i Google Search Console kan du faktisk indstille hvilke geografiske områder som du gerne vil målrette dig mod. Det er også kendt som “geotargeting.” I en nylig udgave af Webmaster Hangout bekræftede John Mueller helt konkret, at man skal være meget bevidst om brugen af netop denne indstilling.
Det giver lidt sig selv, at hvis man har indstillet sin hjemmeside til at ramme Norge, så vil Google være mindre tilbøjelig til at lade dig ranke i Danmark. Det er sjældent et problem, men noget man skal have i baghovedet særligt hvis man udgiver engelsksproget indhold.
Google har bekræftet, at lokale søgeresultater har fået en ordentlig overhaling. Opdateringen startede i slutningen af november og blev rullet færdigt ud omkring 8. december.
Detaljer:
Nærhed (proximity) er nu en af de væsentligste faktorer
Hvordan de lokale søgeresultater bliver vist er også ændret. Fra den klassiske med kortet og tre resultater under, så bevæger Google sig mod at de tre søgeresultater er på siden af kortet.
Opdateringen skabte mange forandringer i søgeresultaterne.
Google har forsøgt at bringe autentiske og gode anmeldelser til toppen frem for sponsoreret indhold.
Tilbage i april valgte Google at udgive en ny opdatering fokuseret på produktanmeldelser. Nu kommer der så to nye best practices som kan hjælpe dine anmeldelser med at blive set mere.
De er som følger:
Du bør inkludere visuelle beviser (billeder eller video) på at du faktisk har haft med produktet at gøre.
Inkluder links til mere end en butik, hvor en læser ville kunne købe varen.
Har du oplevet problemer med at få dit indhold indekseret?
Så er du i hvert fald ikke den eneste. Mange SEO-virksomheder i verden har rapporteret det samme: at Google ikke indekserer lige så meget indhold nu om dage som de har gjort førhen.
Dog skal det siges, at Google stadig benægter, at der er sket nogen forandring i deres procedurer. Samtidig er deres anbefaling også den samme: At gøre dit indhold mere awesome.
Hvis din hjemmeside har udsving, der varer mere end et par dage risikerer du at miste dine placeringer på Google. Det har John Mueller netop bekræftet. Helt konkret betyder det, at hvis du overvejer at lade din hjemmeside være nede i en længere periode (eksempelvis i forbindelse med et re-design) eller hvis du oplever tekniske udfald, så skal du skynde dig at få siden tilbage på benene.
For efter en dag med udsving vil Google begynde at se det som hjemmesidens nye permanente tilstand. Og så bliver siden ikke længere taget med i betragtning om de fede placeringer på søgeresultaterne. Det betyder altså, at hvad der kunne have været et kort udfald nu kan have længerevarende konsekvenser.
Google har udgivet en lækker lille infografik, der viser hvordan du som hjemmesideejer bedst muligt bruger user-generated content (UGC), eller brugerskabt indhold. Det kan være i alt fra kommentarer over anmeldelser til forumindlæg eller gæsteblogging.
De bedste råd er:
Alt hvad der er på din side er dit ansvar
Lav konkrete politikker for opførsel, sprogbrug og så videre.
Rekrutter moderatorer og hold løbende øje med nye indlæg
Brug CAPTCHA og andre værktøjer til at filtrere spam fra.
Google er i fuldt sving med at opdatere Core Web Vitals med en ny metric. Denne gang skal din hjemmesides responsiveness (hvor god og hurtig den er til at reagere på brugerinput) under luppen.
CWV er et sæt af målinger, der viser hvor brugervenlig din hjemmeside er.
En af de målinger er First Input Delay (FID), som viser hvor lang tid der gør før en bruger første gang kan interagere med siden. Men den har fået kritik for ikke at være præcis nok eller tilsvarende hvad der faktisk irriterer brugere ved sløve hjemmesider.
Og derfor står den for at blive erstattet. Du kan få alle de nørdede detaljer lige her.
Som sædvanlig løfter Google hvert år sløret for, hvad vi har brugt deres søgemaskine til. Her opgøres dataen for de mest trendende søgninger, de mennesker vi har ledt efter og meget, meget mere.
Nyhedsartikler vil nu oftere blive vist på en anden måde, end du er vant til. For Google er målet at øge mængden af tophistorier og højkvalitetsindhold, der bliver vist frem på en lang række søgninger. Og det er de søgninger, der har høj nyhedsværdi og hvor sagen ofte kan ændre sig fra dag til dag.
Den nye kommer til at se sådan her ud:
Google mistede i 2021 sin position som den mest populære hjemmeside i verden. I hvert fald i følge en ny rapport fra Cloudflare, som de udgiver hvert år. Her gennemgår de hvilke hjemmesider i verden der modtager allermest trafik.
Og i år er der en stor overraskelse: TikTok indtager førstepladsen og vælter dermed Google ned af tronen.
De 10 mest populære domæner i 2021 er:
TikTok.com
Google.com
Facebook.com
Microsoft.com
Apple.com
Amazon.com
Netflix.com
YouTube.com
Twitter.com
WhatsApp.com
Vi vil alle gerne have SERP-listings, der ser sådan her ud, ikke?
Den nemmeste måde at få det på er at implementere structured data med data på det. Vi oplever dog, at mange SEO-folk gør det på måder, der faktisk er imod de officielle guidelines.
Og for nylig har Google bekræftet, at de fravælger at vise den her ekstra data på søgesiderne, hvis dine anmeldelser er taget fra en tredjepart.
Så du kan ikke bare genudgive anmeldelser du har fået på Google My Business eller Trustpilot.
I stedet for bør du implementere en måde hvorpå dine besøgende kan anmelde produkter direkte på deres tilhørende produktsider.
Er det mere besværligt? Ja, klart.
Er det mere retfærdigt og gennemsigtigt? Ja.
Uafhængige udgivere og store sider deler samme oplevelser: at Google kraftigt har reduceret indeksering og crawls siden tidligt i november.
Der er mange (mere eller mindre konspiratoriske) teorier online om hvorfor. Det omhandler alt fra cookie bannere til 304 statuskoder. Men Googles John Mueller hævder at alt er, som det skal være.
“I don’t see anything broken in the way Google indexes stuff at the moment. I do see us being critical about what we pick up for indexing though, as any search engine should.”
John Mueller
Det virker altså til, at Google ikke bliver langsommere med alderen men bare mere kræsne. I næste sektion kan du læse lidt om baggrunden for hvor kritiske de er.
Bliver du frustreret over utallige “Discovered – currently not indexed” fejl i Search Console?
Her er en af grundene til hvorfor:
Google tjekker en del sider ud hver dag. Et astronomisk antal, faktisk.
Og de har for nyligt udgivet en hård besked: hvis du har indekseringsproblemer, så kan det være fordi dine sider ikke er værd at indeksere.
Det kan måske føles som en kold klud i ansigtet, men det giver mening set med Googles briller:
“Since we don’t have an understanding of the URL (it’s not indexed), we have to pull in the rest of the site to better understand its potential context within the site, and within the rest of the web. Is it something the web has been waiting for? Or is it just another red widget?”
John Mueller
Han tilbød også flere råd om fejltypen på Twitter:
Så hvis du vil slippe for disse fejl, er løsningen snydende simpel:
Overbevis Google om din hjemmeside ved at gøre den federe.
Det kan måske lyde som SEO-råd fra et andet årti, men John Mueller har bekræftet at de kigger på semantisk HTML som (kursiv) og (fed) for at forstå hvad en side handler om.
Du bør altså implementere fed tekst i alle dine tekster
Samtidig overveje kursiv hvor det giver mening
Det hjælper med tilgængelighed og brugervenlighed
Det er en lille og ikke vildt vigtig ranking faktor. Men da arbejdet om det også er nemt er det, som vi alt for tit siger i bureau-branchen, en lavthængende frugt.
Men jeg vil lige understrege noget vigtigt: Det betyder ikke bare at du kan sætte al din tekst i fed og knappe en fyraftensøl op. For at omformulere et kendt citat fra en børnefilm: Hvis alt test er fed, er ingenting.
Vælg de sætninger, ord og fraser som brugere skal bruge til at skimme, og som Google skal bruge til at forstå sidens fokus.
Google har udgivet deres fjerde spamopdatering i 2021. Kampen mod spam er en af Googles mest fornemme, og som en del af det har de lavet endnu en opdatering.
Spam – i algoritmens øjne – er sider af lavkvalitet der samtidig har nederdrægtige intentioner. Så det er ikke kun et spørgsmål om sidens kvalitet, men også sidens formål.
Dog ser vi nogle gange, at helt almindelige sider fanges i krydsilden i takt med at tekniske og andre signaler bliver re-evalueret.
Men hvis du laver SEO på den rette måde og af de rette grunde, så bør du ikke bekymre dig. Hvis du dog oplever fald i organiske resultater, så kan du læse mere om at komme tilbage på sporet i vores guide om link spam.
Og den ramte hårdt og tungt og faldt så på plads.
Vi så store skift i rankings lige bagefter, men har siden set at tingene er faldet på plads igen. Derfor kan vi nok godt konkludere, at de er færdige med at rulle den ud.
Et par fokuspunkter:
Opdateringen havde så vidt vides ikke nogle specifikke fokusområder
Men nogle rapporterer, at den på nogle søgeord har introduceret en del nye spillere
Core updates er generelt brede opdateringer, der ikke fokuserer på specifikke problemer. Ofte cementerer de bare hvad vi allerede ved, der virker, og gør Google bedre til at vurdere sider.
Du bygger ikke verdens største søgemaskine uden konstant at arbejde på at forbedre den.
En af måderne, Google tester ændringer på, er gennem manuelle anmeldelser. Her bedømmer reelle, levende mennesker søgeresultaterne efter, i hvilken grad de opfylder intentionen bag forespørgslen.
For nylig opdaterede Google deres retningslinjer for vurderinger. Det er et langt, besværligt dokument, men det er interessant læsning, hvis du vil vide, hvad Google ser som indhold af høj kvalitet.
Du kan læse mere her eller følge linket for at se retningslinjerne.
Mobile brugere er vant til at scrolle. Uanset om det er via Facebook, Instagram eller TikTok. Og nu bringer Google den samme glidende søgeoplevelse til deres mobilsøgeresultater.
Det betyder, at side to, tre og så videre automatisk indlæses, når en søger når bunden af SERP.Dette er ved at blive udrullet i USA i øjeblikket. Læs mere her.
Gode nyheder, dataelskere!
Google har netop annonceret, at deres Search Analytics API nu omfatter Discover og News udover de sædvanlige SERP-metrics som klik og visninger.
Så hvis du ønsker at bygge smukke dashboards eller arbejde med dybdegående dataanalyse, er det nu nemmere end nogensinde før.
Dette er endnu et spændende skridt i Googles rejse mod SEO, der handler om mere end blot den gode gamle SERP.
I et nyligt Google-hangout præciserede John Mueller, at hvorvidt Google viser udvidede resultater (såsom ofte stillede spørgsmål, anmeldelser, produktpriser og lignende forbedringer) ikke kun er et spørgsmål om at tilføje den rigtige tekniske markup til siden.
Det er også et spørgsmål om hjemmesidens kvalitet. Hvis Google evaluerer dit websted dårligt, vil du have svært ved at vise udvidede resultater i SERP’erne.
“Hvis vi ikke er overbeviste om hjemmesiden, så viser vi normalt ikke nogle udvidede resultater. Og det vil inkludere ofte stillede spørgsmål.”
I en traditionel opfattelse handler kvalitetsindhold om at levere tekst af høj kvalitet.
Men Google går langt ud over det i deres vurderinger. Ifølge John Mueller omfatter det også visuelle elementer, hastighed, tekniske faktorer og kvaliteten af hele hjemmesiden.
“Det er virkelig kvaliteten af din overordnede hjemmeside.
Og det inkluderer alt fra layout til design.”
Google er nemt i stand til at finde ud af prisen på produkter på din side – især hvis du har tilføjet strukturerede data.
Og i nogle tilfælde vil de trække det fra din side og vise det direkte på SERP’en.
Men hvis du handler med avancerede varer, skal du ikke bekymre dig. I et nyligt hangout præciserede John Mueller, at produktpriser ikke er rangeringsfaktorer.
“…det er ikke sådan, at vi vil sige, at vi tager den billigere og deraf rangerer højere. Jeg tror ikke, det ville give mening.”
Mange mennesker ønsker at være mere miljøbevidste. Og med en række nye søgefiltre gør Google det nemmere end nogensinde.
Google Flights: Muligheden for at søge, sortere og filtrere flyrejser baseret på kulstofemissioner.
Google Maps: Du vil nu være i stand til at vælge de mest brændstofeffektive ruter. Dette er tilgængeligt nu i USA og i 2022 for Europa.
Google Shopping: Du vil kunne finde de mest miljøvenlige apparater som køleskabe, ovne og lignende.
I sidste måned annoncerede Google et nyt system til generering af titler. Efter blandet modtagelse har de dog justeret modellen. De præciserede også i hvilke tilfælde de vil bruge andre elementer end HTML -titlen i deres SERP’er. Så først og fremmest er det afgørende at bemærke, at Google stadig bruger HTML -titlen i 87% af alle tilfælde. Hvis de synes, at den titel mangler noget eller er forkert, genererer de en ny, ofte ved at bruge H1 på den pågældende side. Så i hvilke tilfælde vælger Google at ændre HTML -titlen?
Hvis HTML -titlen er forældet. For eksempel hvis sideindholdet er blevet opdateret til det aktuelle år, men HTML -titlen stadig siger 2020, vælger Google en bedre titel.
Hvis titlen er halvt tom. Dette er normalt et problem med skabelontitler som den, der er produceret af WordPress. Her kunne et halvtomt title tag ligne “| Bonzer ”, som Google ville udfylde med noget relevant.
Hvis titlen er unøjagtig. Dette er, hvis titlen er keyword-stuffed eller er statisk på en side med dynamisk indhold, f.eks. en e-commerce side.
Hvis titlen er en kopi. Hvis den deler en titel med mange andre sider på domænet, vil Google sandsynligvis ændre den.
I juli begyndte Google at eksperimentere med at vise indrykkede søgeresultater (indented results), når mere end én URL ville blive vist på den samme SERP. I september ser det ud til, at Google har testet at vise mere end ét indrykket søgeresultat. Som altid, når Google tester ting, kan dette blive rullet bredt ud eller blive kasseret efter test. Nedenfor kan du se, hvordan et enkelt indrykket resultat ser ud.
Hvordan man optimerer – og hvis det overhovedet er muligt – er et spørgsmål, der endnu mangler at blive besvaret. Men det vedrører sandsynligvis webstedets struktur og interne sammenkædninger.
Hvis du placerer dit indhold bag CAPTCHAS, vil Google ikke indeksere dette indhold. Hvordan Google gennemsøger, indekserer og gengiver internettet, har store monetære konsekvenser. Og som webmaster vil du vide, hvordan dine valg påvirker søgeresultatsiderne.
John Mueller bekræftede for nylig, at indhold lukket bag captchas ikke ville blive gengivet af Google, da Google ikke kan se det. Dette stemmer overens med det, vi ved om andre former for gated -indhold, f.eks. betalingsmure og formularer til indsendelse af kundeemner.
Kort sagt interagerer Googles crawlere ikke med dette indhold. For at teste, om Google kan se dit indhold, kan du bruge URL -inspektionsværktøjet i Google Search Console.
Hvis gating af indholdet er vigtigt for dig, men du stadig vil have, at Google indekserer og rangerer det, kan du hjælpe ved at vise Googles crawler den fulde version og stadig have dine brugere påkrævet for at udfylde CAPTCHA.
Selvom dette typisk falder ind under black hat manipulationsteknik, bekræfter John Mueller, at det er fint i dette tilfælde:
“From a policy point of view, we’re okay with situations where you serve us the full content, and you require a captcha on the user side. If you need to do that slightly differently for Googlebot or maybe other search engines than you would for the average user from our point of view, that’s fine.”
Ifølge nogle kilder arbejder Google på at indgå en aftale med Instagram og TikTok. Denne aftale ville gøre det muligt for søgemaskinen at indeksere indhold, der blev offentliggjort på disse platforme.
Dette ville være i tråd med en lignende aftale, som Google indgik med Twitter. Her betaler Google et licensgebyr, der tillader det at indeksere tweets, når de offentliggøres.
I et interview for nylig udtalte Googles søge-guru, John Mueller, at hvor meget henvisningstrafik, der passerer gennem et backlink, ikke har nogen indflydelse på dens værdi.
Selvom Google tilsyneladende værdsætter brugerinteraktion og links autencitet, spiller de ikke en rolle i, hvor meget “link equity” sendes fra en side til en anden via backlinks.
Så som en person, der arbejder med SEO, bør du stadig sørge for at have dine links placeret på websteder, der modtager trafik. Men du skal ikke gå i panik over mængden af henvisningstrafik.
Google har lige opdateret deres dokumentation for en betafunktion i Discover, der er tilgængelig for nogle mobile Chrome -brugere. Kort sagt giver det søgende mulighed for at følge deres foretrukne indholdsskabere online.
Den gode nyhed er, at du måske ikke skal gøre noget for at optimere til denne funktion. Google bruger alle tilgængelige Atom- eller RSS -feeds og genererer ofte et, hvis der ikke er nogen.
For at bevare kontrollen og give den bedst mulige brugeroplevelse anbefales det, at du opdeler dine feeds og linker til dem fra de relevante sektioner af dit domæne.
Lige siden Page Experience Update har webmastere skyndt sig at optimere deres sidehastighed. En af måderne er ved at introducere “lazy loading”, hvor billeder, der ikke umiddelbart er synlige, indlæses senere end indhold “above the fold”. Dette hjælper massivt med sidens hastighed, da billeder ikke indlæses, før de er nødvendige.
WordPress-metoden til at gøre dette har imidlertid indført doven indlæsning af alle billeder, hvilket har påvirket LCP-score på verdensplan negativt. Og da de er en rangeringsfaktor, ønsker vi ikke, at det sker med vores websteder.
For at løse dette har Lighthouse 8.4 tilføjet en revision for at diagnosticere dette problem præcist.
Du kan læse mere om dette på Search Engine Journal.
Google har føjet et nyt afsnit til deres udviklersider med fokus på best practice for e-commerce. De nye sider er rettet mod udviklere og er nyttige for enhver e-commerce, der sælger produkter online. På den måde er informationen også relevant for SEO-branchen.
Der er syv helt nye sider, der koncentrerer sig om følgende emner:
Hvor e-handelsindhold kan vises på Google
Del dine produktdata med Google
Inkluder strukturerede data, der er relevante for e -handel
Sådan lanceres en ny e-commerce side
Design af en URL-struktur til e-commerce sider
Hjælp Google med at forstå din e-commerce sides struktur
Pagination, trinvis indlæsning af sider og deres indvirkning på Google Søgning
Google har meddelt, at MUM (Multitask Unified Model) vil blive integreret i nogle søgninger. Googles søgeresultater undergår ændringer, der giver nye måder at opdage og udforske emner i søgning. Vi kan forvente at se dette rullet ud og testet i løbet af de kommende måneder og kvartaler.
Det vil for eksempel give dig mulighed for at forbedre dine søgninger med visuals:
Men udover denne forbløffende AI-drevne udvikling betyder det også meget for SEO verden over. MUM ændrer søgninger på tre grundlæggende måder:
Når du søger efter et emne, ved Google, hvilke problemer der er forbundet med det. Deres eksempel er “akrylmaleri.” Da Google ved, hvordan søgende normalt udforsker dette emne, kan de komme med nøjagtige forslag til lignende eller relaterede emner, du sandsynligvis ville være interesseret i.
Denne funktion lanceres i de kommende måneder.
Ved hjælp af MUM hjælper Google dig med hurtigt at udvide eller indsnævre din søgning.
Fremtidens SERP’er vil også være meget mere visuelle. Google vil forbedre browseroplevelsen til at inkludere flere fremhævede billeder og videoer direkte på resultatsiden for nogle søgeforespørgsler, hvor søgeren leder efter inspiration.
Tidligere på året begyndte Google at vise siderne “Om dette resultat” og guidede søgende til, hvorfor det resultat, de ser, rangerer øverst på SERP’en.
Nu tilføjer de ekstra oplysninger:
Se flere detaljer om kilden, som hvad Wikipedia siger om oprindelsen, og hvordan kilden beskriver sig selv.
Hvordan beskriver eller vurderer andre websteder på webstedet den pågældende side.
Du kan finde yderligere relateret information til emnet.
Efter flere ugers udrulning er Googles seneste store link opdatering blevet rullet ud. Google startede med at annoncere, at dette vil være færdigt ved udgangen af august. Ved indgangen til september er dette altså nu en realitet.
Den nye opdatering fokuserer på at rydde op i sider, som gør sig i betalte links og sponsorerede gæsteindlæg. Målet er, at disse links ikke må vægte ligeså højt som de ‘naturlige’ links.
Prøver man at snige sig udenom Googles retningslinjer, vil opdateringen gøre det nemmere at blive straffet. Bliver man straffet af Google, kan det betyde, at man mister flere af sine værdifulde placeringer på Google.
Du kan læse om den fulde opdatering her.
Google har annonceret, at de ændrer måden hvorpå sidetitler genereres i søgeresultaterne (SERP).
Sidetitler er de overskrifter, som vises i Googles søgeresultater over metabeskrivelsen. Tidligere ville disse beskrivelser i højere grad være baseret på HTML tag og heraf var ændringer baseret på den den søgning, der blev lavet.</x-turndown>
Fra nu af vil Google i højere grad fokusere på, hvad brugeren ser. Dette betyder, at sidetitlen i SERP nu vil bruge sidernes H1 heading endnu mere. Se eksempel nedenfor:
Det betyder, at man skal sørge for, at ens headings – eller H1 overskrifter – er endnu mere optimeret end tidligere. Gør man ikke det, kan det betyde man mister kliks grundet uinteressante overskrifter.
Du kan læse mere om udmeldingen her.
‘Page Experience’ er navnet på en af Googles vigtigste tekniske opdateringer. Moderne SEO handler i dag for Google om at give den bedste brugeroplevelse med indhold, som lever direkte op til search intent på alle punkter.
Derfor har Google udviklet en page experience rapport, som hjælper hjemmeside-ejere med at optimere sine sider.
Denne rapport er nu blevet simplificeret og gjort mere brugbar for alle, der arbejder med SEO.
Dette indebærer:
Ad experience (reklame oplevelse) er fjernet
En ‘bug’ er blevet fixed, som viste “failing HTTPS”, hvis der ikke var nok data
Du kan læse om det fra Google selv her.
Google har rapporteret, at de har oplevet et data ‘tab’ – eller med andre ord mangel på data – i sin Search Console rapport fra 23. til 24. august.
Dette betyder, at der er sandsynlighed for, at der i denne periode vil blive vist mangel på trafik og visninger.
Sørg for at notere dette i din rapport, når du tracker dine månedlige tal.
Note: Dette vedrører selvfølgelig kun rapporteringen og ikke den reelle trafik. Dette vil du også kunne få bekræftet ved at kigge i eksempelvis Google Analytics.
Læs mere om det her i Search Console Help.
Google prøver at gøre sig selv mere transparente vedrørerende sin overordnede praksis.
Som led i dette har de for nyligt opdateret og forbedret deres side for, hvordan søgemaskinen fungerer. Dette går under navnet “How Search Works”.
How Search Works er et hub der skitserer, hvordan Google indekserer, kategoriserer og rangerer milliarder af sider på internettet.
Disse ændringer ser mest af alt ud som kosmetiske – men alligevel er de vigtige at kende. Du kan få det fulde overblik her.
Google har udrullet den anden del af deres core update fra juni. Core updates er større samlinger af opdateringer til deres søgealgoritmer. Men Google er sjældent særlig åbne om indholdet.
Tidligere i år har Google annonceret, at de bekæmper spam med AI – så et godt bud er at Google har introduceret nogle mere effektive anti-spam tiltag.
Fra SEO-fagfolk hører vi:
Mindre ccTLD domain crowding
Sider med kvalitetslinks beholder deres placeringer
Bevægelser i rankings på spam content – både op og ned.
Som sædvanlig med core opdateringer bør du analysere, om der er nogle skift i dine rankings. Hvis du har store ændringer, så bør du følge Googles officielle retningslinjer for igen at komme på rette kurs.
I juli annoncerede Google at de har indledt et partnerskab med domæneudbyderen GoDaddy. Partnerskabet fokuserer på at hjælpe domæneejere med at få mere synlighed.
Men det er ikke kun webshops, der får gavn af det nye samarbejde. Google vil gerne have at søgere har flere og bedre muligheder for at finde produkter online.
Så partnerskabet giver både mere synlighed for webshop-ejere, men giver også Google et bredere udvalg af produkter de kan vise for de sultne søgere. (Meget lig deres samarbejde med Shopify)
Du kan læse mere om det lige her.
Google har offentliggjort en ny struktureret data markup til jobopslag. Det gør det muligt for søgere at ansøge direkte på arbejdsgiverens hjemmeside fra søgeresultaterne.
Det nye markup – navngivet directApply – lader arbejdsgivere indikere om jobsøgende kan søge efter nyt arbejde på deres hjemmeside.
Google fortæller uddybende at denne markup er brugbar for jobopslag der lever op til en række kriterier. Grundlæggende kræver det, at jobbet er nemt og ligetil at ansøge. Eksempelvis skal man ikke være nødt til at udfylde sine oplysninger mere end en gang.
For mere info har Google delt nogle flere detaljer om directApply her.
Google har lanceret en række gratis værktøjer til rejsebranchen. De kan bruges til at få mere indsigt i hvad forbrugere faktisk søger efter.
Indsigtsværktøjet indeholder både rejse- og hoteloplysninger. Oplysningerne omfatter bl.a. trends for destinationen samt trends for hoteller i området.
Formålet er at udruste marketingfolk til at skabe relevant indhold for deres målgrupper. Ved at levere dataindsigter gør Google det langt nemmere at optimere sin side efter det, som folk faktisk søger efter. Det skaber en stor kommerciel værdi.
Læs mere om det hos Google.
Google Search Console henviser nu domæneejere til nye ekstra resourcer når de udforsker problemer med deres AMP-sider.
Konkret betyder det at Google linker til en vejledning om page experience (side-oplevelsen) når man undersøger enkelte URL’er og kigger på Core Web Vitals.
Når du klikker på linket får du en rapport over problemer med sideoplevelsen for dine relevante URL’er.
Denne rapport udpeger alle de nødvendige opdateringer du skal lave for at give dine brugere den allerbedste oplevelse.https://blog.amp.dev/2021/07/12/debug-amp-performance-from-search-console/
Google har igen delt en ny måde at optimere videoer efter organiske søgninger. Denne gang handler det om de videoer, der publiceres på skaberens egen side og ikke på Youtube.
Fra nu bliver det nemmere for udgivere at lave markup på deres video til de såkaldte “key moments” rich snippets. Du kan se et eksempel nedenfor. På den måde kan søgere direkte finde specifikke segmenter af videoen.
Endvidere slår Google fast, at SeekToAction markup kun kan bruges på videoer indlejret på ens egen hjemmeside. Læs mere her
Fra nu af vil Google fremhæve tilbud i shopping-fanen af søgeresultaterne i forbindelse med særlige begivenheder.
Ud fra faktorer som rabattens størrelse, produktets popularitet og sidens popularitet vil Google fremhæve enkelte tilbud.
I løbet af de næste par måneder vil tilbud også dukke op på den normale søgeside. Sælgere kan dermed få gavn af dette – uanset om de betaler for Google ads eller ej. Og det er noget, vi elsker at se i den organiske søgnings-industri.
Dermed kan webshops få flyttet rundt på varebeholdningen, drive salg og tiltrække nye kunder når der er store shopping events (Black Friday!) og i højsæsonen.
Google har udvidet “About This Result”-panelet med yderligere information om hvilke faktorer der var med til at bestemme at netop denne side endte i søgeresultatet. Det drejer sig om faktorer som selve indholdet samt links. Det vil være ekstra hjælp når du analyserer særlige søgeord mens du planlægger din SEO-strategi.
Udvidelsen er live for 10% af mulige brugere og vil blive rullet 100% ud senere. Nu er det dog kun engelsktalende amerikanere, der får gavn af opdateringen – men du kan roligt regne med at det bliver bredt ud i de kommende måneder.
Læs om det her.
Google er begyndt at udrulle deres “link spam opdatering”, hvis mål er at gøre algoritmerne endnu bedre til at finde linkspam – noget der kommer til at true link schemes verden over.
Opdateringen begyndte den 26. juli og vil være færdig inden for to uger.
Denne opdatering er mere vigtig end andre typiske opdateringer da spamlinks kan mindske synligheden på Google og derfor har en direkte kommerciel konsekvens.
På den anden side, hvis du allerede følger Googles retningslinjer, så kan du måske forvente en stigning i synlighed.
I juni måned (2. juni) udkom Google med sin første store opdatering af algoritmen – og kaldet en Core Update – siden december 2020. En Core Update er en opdatering af Googles algoritme ud fra de retningslinjer og eventuelle opdateringer, som er kommet siden sidste Core Update.
Normalt er disse opdateringer noget, der strækker sig over to uger, og så går der typisk en række måneder, før en stor opdatering af den slags igen kommer. Men sådan var det ikke i denne omgang.
Fordi 1. juli kunne Google allerede igen annoncere en Core Update, som i bund og grund var en part 2 af den første (som ikke nåede at rulle færdigt ud).
Derfor kan juli opdateringen være en ekstra positiv nyhed for de virksomheder, som har oplevet nedgang ved første opdatering. Omvendt kan det også vise det modsatte, hvis man så succes ved junis Core Update.
Har du oplevet udsving, kan du her følge Googles retningslinjer på, hvordan du kan håndtere en Google Core Update.
Googles Page Experience opdatering er endelig rullet ud. Efter mange måneders ventetid og forberedelse, indgår Page Experience nu som en del af ranking faktorerne på søgemaskinen, hvor Core Web Vitals og mobil-venlighed er en centralt element bag.
Nedenfor kan du se en oversigt over signalerne bag Page Experience.
Er du endnu ikke gået i gang med at optimere til dette, vil det være en god idé at starte nu.
Det forventes, at denne opdatering vil være færdigudrullet med sin fulde effekt i slutningen af august.
Juni var generelt en måned med opdateringer. For udover både Core Update samt Page Experience, så introducerede Google også en ny anti-spam opdatering. Denne kom 23. juni.
Opdateringen bygger på at holde SERPs (Search Engine Result Pages) fri fra kvalitetsløst indhold samt spam.
Er du ejer af en hjemmeside, eller administrerer du en kundes side, så er det altid en god idé at kigge efter, om din side er sikker samt har anti-hacking foranstaltninger på plads.
Google har introduceret et nyt og stærkt værktøj, som er blevet tilføjet til Google Search Console. Værktøjet hedder Search Console Insights, og det vil gøre det lettere for dig at få oversigt over dine data.
Ved at kombinere Google Search Console og Google Analytics vil dette give en væsentlig større viden om brugernes søgerejse (search journey).
Med Search Console Insights kan du bl.a. få svar på følgende:
Hvilket indhold der klarer sig bedst, og hvad der trender
Hvordan brugere finder dit indhold
De søgninger brugerne laver for at finde dit indhold
Google har i lang tid tilladt at vise struktureret data i sine søgeresultater. Dette har givet mulighed for mange forskellige typer af resultater, herunder FAQ’er.
Efter en del erfaringer har Google nu valgt at vise maksimalt to FAQ’er pr. søgning for ikke at tage for meget plads samt undgå, at hjemmesider udnytter det til spam.
FAQ’er er ellers en rigtig god mulighed for at hjælpe brugerne med del-spørgsmål, og det kan give en bedre CTR (Click-Through-Rate).
FAQ forbliver med at være en god mulighed i SEO – konkurrencen bliver blot spidset til.
Inden vi går til opdateringerne fra maj, starter vi ud med en nyhed, som netop er kommet: Google June Core Update has arrived…
Google har netop annonceret den første Core Update siden december 2020. En Core Update som bliver en ud af to (den anden i juli), og står til at køre som en klassisk opdatering. En opdatering hvor Google opdaterer sin algoritme ud fra seneste forbedringer de har lavet.
Opdateringen bliver spændende at følge – og som udgangspunkt er det ikke Page Experience opdateringen, der bygger på Core Web Vitals.
Du kan læse om opdateringen fra Google her:
Ønsker du at læse om, hvordan du reagerer på sådan en opdatering, har Google klare retningslinjer at følge. Men husk på, uanset hvilke udsving du ser, så kommer der endnu en i juli, som igen kan ændre på status quo.
I maj kom Google med en opdatering til sin kommende Page Experience update. Oprindeligt var det nemlig kun tiltænkt at være en opdatering, som vil have indflydelse på mobil.
Seneste udmelding er nu, at det også kommer til at vedrøre desktop. Noget som blev udmeldt på Googles I/O i maj.
Googles Product Manager, Jeffrey Jose, uddyber at brugernes oplevelse er essentiel uanset mobil eller desktop. Derfor kommer dette til at have indflydelse begge steder.
Du kan se Googles gennemgang af det i videoen nedenfor:
I et nyt samarbejde med Shopify introducerer Google en simplificeret process for alle 1,7 millioner merchants, som hermed kan få sine produkter listet med få kliks.
Samarbejdet gør det bl.a. muligt for merchants at blive fundet gennem Google Search, Google Images og Shopping.
Alle retailere som gennem Shopify sælger sin produkter, vil hermed have muligheden for at gøre brug af Googles gratis shopping listings – noget som kan øge den organiske trafik og konverteringer.
Siden Google har gjort det gratis at blive vist i Google Shopping, er der kommet en 70% produkt-stigning i kataloger samt 80% flere merchants.
Med al dataen har Google Shopping kunne udvikle en ny tilføjelse ved navn Shopping Graph.
Denne giver et live billede på produkter og inventar hos merchants. Den hjælper med på at connecte mere end 24 milliarder listings og hjælper på at finde produkter, som er mulige at købe her og nu.
Dette giver samlet ekstra mange muligheder til virksomheder, som arbejder i Shopify.
I maj afholdte Google deres årlige konference med navnet Search I/O – i år fuld digitalt.
Blandt andre emner kom Google med en række udmeldinger vedr. e-commerce. Dette inkluderer, at screenshots som er gemt til Google Photos også vil blive mulige at finde gennem Google Lens. Dette vil hjælpe shoppere med at finde relevante produkter gennem brugen af billeder.
Dette er generelt et fokus Google har – at involvere det visuelle aspekt endnu mere i algoritmen, da brugere netop har så højt et fokus på dette.
For at få en fuld oversigt over konferencen, kan du se videoen her fra Google Search Central:
Google ‘pensionerer’ deres generiske rich results search appearance i Search Console performance rapport. Dette kommer i forlængelse af, at der er oprettet filtre for de fleste rich result resultater.
Dette betyder omvendt ikke, at Google fjerner rich results i sine rapporter – det er kun filteret, som fjernes.
Se Googles udmelding her.
Som led i mangel på adgang til cookies, vil Google Analytics snart gøre det muligt at samle data med machine learning.
Den nye privat-sikre tracking metode bygger på førstehånds data og machine learning. Dette skal hjælpe marketingsfolk verden over, hvor færre cookies er blevet en realitet. Dette skal ske ved at give en mulighed for at måle konverteringer og få værdifuld indsigt uden at overskride brugernes accept (user consent).
Konkret vil Google udbygge sine machine learning modeller på ‘behavioral reporting’ i Google Analytics.
Yderligere vil de tillade adgang til Consent Mode, som justerer hvordan Google Tags opererer baseret på cookie consent valg.
Derudover vil de implementere forbedrede konverteringer, som gør det muligt at bruge tilladte førstehånds data til at tracke, hvordan brugere konverterer efter involvering med ads.
Google er netop i gang med at udvikle en ny teknologi – og der er ikke tale om nogle moderlige egenskaber.
MUM står for “Multitask Unified Model”, og går ud på, at Google vil besvare komplekse søgninger endnu bedre. MUM er endnu ikke live, men Google gav til sin I/O konference et indblik ind i, hvad de er i gang med at udvikle.
Målet er, at man som bruger kan få hjælp med færre søgninger – og ved at inkludere nationale såvel som internationale skabte resultater – så man eksempelvis ikke skal lave 4-5 søgninger for at få det ønskede resultat (og det bedste resultat).
En søgning på en turistattraktion i Japan, er måske bedre besvaret med det japanske svar end det danske – her kan oversættelse komme ind i billedet i selve resultatet.
En af de helt store nyheder kom 8. april, hvor Google annoncerede sin store Product Reviews algoritme opdatering.
Opdateringens formål var at fremme de product reviews (produkt-anmeldelser), som deler dybdegående undersøgelser – fremfor “thin content”, som laver alt for simple opsummeringer med en masse produkter.
Erfaringer fra opdateringen er, at du er nødsaget til at levere en reel produkt-anmeldelse. Hvis du prøver at påvirke et salg i anmeldelsen, vil det påvirke dine placeringer negativt.
Derfor skal du undgå sælgende sprog i anmeldelserne eller at lave lister med produkter uden reel analyse.
På den måde minder denne Product Review update en del om core updates, ift. hvor specifik den er. Her er content kvalitet og autoritet generelt et stort fokus.
Opdateringen er især vigtig for affiliate sider, som typisk lever af at sammenligne mange forskellige produkter, hvor fortjenesten er forskellig fra produkt til produkt.
Hvis du ønsker at se en case study over vindere og tabere fra opdateringen, så kan du læse mere her.
Det var til at starte med planen, at Google ville udrulle sin page experience opdatering – også kendt som Core Web Vitals opdateringen – i maj.
Men for at give hjemmeside-ejerne mere tid, har Google nu valgt at skyde opdateringen til start juni, hvor den vil blive rullet ud blødt. Opdateringen indebærer, at de tre Core Web Vitals vil blive en del af Googles ranking faktorer.
Opdateringen rulles ud i midten af juni, men den er først fuldt trådt i kraft ved udgangen af august.
Dette giver Google muligheden for gradvist at se indflydelsen, som opdateringen vil have og herfra kunne spore sig frem til uventede udfordringer, inden den er rullet helt ud.
Som en ekstra tilføjelse gav Google i april en opdatering til sin CLS score (Cumulative Layout Score), som måler hvor meget elementer på en side ‘hopper’ rundt. Denne score er blevet forbedret, hvilket du kan læse mere om her.
Google har som led i sit fokus på brugeroplevelse lavet en ny rapport i Search Console, som samler alle page experience elementer.