blog

/

Strategi

/

0 min read

Lokal SEO - Sådan bliver du synlig i dit nærområde

I denne guide får du en gennemgang af, hvad lokal SEO er, samt nøgleelementerne bag en succesfuld lokal markedsstrategi. Vi giver dig hermed den fundamentale grundviden, du skal have, når du skal optimere forretningen til lokale søgninger på søgemaskinen.

lokal seo

Hvad er lokal SEO?

Lokal SEO handler om at optimere hjemmesider til at ligge højere på søgemaskiner på geografiske søgninger. Det vil sige søgninger, som vises, når en person søger efter en service, et produkt eller forretning ud fra en specifik lokalitet

Dette kan både være en målrettet søgning efter et område som “butik københavn”, eller det kan være baseret på, hvor man som bruger befinder sig, når søgningen laves. Eksempel på dette vil være “butik nær mig”.

Afhængig af søgningen vil Google feature sine resultater med lokale svar, herunder Google Maps, Google Business Profile og klassiske resultater, der afspejler det lokale behov.

Få her vores gratis template til lokal SEO

Hvorfor lokal SEO?

En lokal SEO strategi kan være essentiel - især hvis du har en fysisk butik eller service.

Med flere søgninger end nogensinde på farten, skal man som forretning være mobil og omstillingsparat baseret på mange skiftende forbrugertrends i lande og byer. Over 40% af alle Google søgninger har således i dag en lokal hensigt.

Kunder søger efter de bedste produkter og services nær sig selv - og dette gælder ikke bare inden for detail og e-commerce. Kunder vil i stigende grad have lokale svar og services hurtigt. Det giver derfor også ofte en større transaktionel hensigt, da det handler om her og nu (altså der er ofte højere konverteringsrate end mange andre søgninger). Derfor inkluderer god SEO også et fokus på lokal optimering.

Mere synlighed og trafik

Ved at optimere jeres hjemmeside til lokale søgninger, øges sandsynligheden for at blive vist i søgeresultater, som brugere - og hermed potentielle kunder - benytter til at lede efter services eller produkter i jeres område. At være synlig på lokale søgninger vil derfor svare til, at jeres forretning ligger synligt på hovedgaden i den/de byer, hvor I findes.

Lokal tilstedeværelse øger brand awareness

En stærk lokal online tilstedeværelse, hjælper jeres forretning med at opbygge troværdighed blandt potentielle kunder. Positive online anmeldelser og tydelige forretningsoplysninger kan her i forlængelse være med til at styrke jeres omdømme.

I Bonzer arbejder vi målrettet med lokal SEO for vores kunder. Det er, fordi vi kender værdien af dette, samt at der for de fleste virksomheder ligger ufattelig meget potentiel ny forretning.

Cases fra Bonzer

Herunder ser I nogle af de virksomheder, vi har styrket gennem lokal SEO:

Sådan opnår I succes med lokal SEO

Optimer jeres Google Business Profile

Gør krav på jeres lokalitet med en Google Business Profile og optimer målrettet jeres lokation. En virksomhedsprofil - som det kaldes på dansk - er noget af det mest fundamentale og essentielle, I kan lave for jeres forretning, når I har en adresse tilknyttet. Sørg for at informationen er klar og opdateret, hvilket inkluderer navn, adresse og telefon (NAP forkortes det på engelsk), og sørg for at vise, hvornår I har åbent og lukket.

I billedet nedenfor til højre ses et eksempel på Google Business Profile baseret på lokal søgning.

seo bureau københavn lokalt eksempelDerudover findes der andre optimeringsmuligheder med Google Business Profile, der inkluderer servicemuligheder, spørgsmål og svar, anmeldelser og meget mere. I kan se mere om mulighederne her.

Vær konsistent med jeres NAP information

NAP står for “Name, Adress, Phone number”, som oversat er navn, adresse og telefonnummer. Denne information skal være konsistent på tværs af samtlige online platforme, som kan påvirke jeres lokale placeringer på søgemaskiner som Google og Bing. 

Sørg for at informationen derfor er identiske på jeres hjemmeside, sociale profiler og på diverse virksomhedsprofiler på nettet (directories). Det hjælper med at styrke signalet om jeres placering.

Indsaml og svar på anmeldelser

Opfordrer kunderne til at efterlade anmeldelser på platforme som Google, Trustpilot og Yelp. Ved at svare på anmeldelser - positive som negative - udviser I, at I sætter pris på feedback fra kunderne, og at I hermed stræber efter at give en god service.

Optimer hjemmesiden for lokale søgeord med lokale landingssider

Foretag en analyse af det lokale søgemarked. Se hvad folk ønsker at finde, og giv dem svar gennem optimerede landingssider. Hvis I eksempelvis har forretninger/lokationer flere steder i landet, vil det være en god idé at optimere en landingsside for hver destination. Siden kan beskrive - samt guide - de lokale brugere på alt fra produkt/service til praktisk information om, hvor man kan finde jer.

Sørg for at inkludere relevante sidetitler, metabeskrivelser og headers (herunder H1, H2 osv.) for at styrke de lokale signaler.

Brug schema markup til lokal optimering

Implementer schema markup til jeres hjemmeside for at hjælpe søgemaskiner til bedre at forstå forretningen og tilknyttet lokation. Dette kan hjælpe med at øge den samlede lokale synlighed og øge CTR (Click-Through-Rate) fra søgeresultaterne.

For at kunne lægge afstand til konkurrenterne, bør I lægge en strategi for at opnå lokale links af høj kvalitet.

Ved at opnå links fra troværdige lokale kilder, kan I øge jeres lokale synlighed i søgeresultaterne. Ræk derfor ud til lokale organisationer, bloggere og nyhedsmedier med afsæt i jeres indhold. Har I relevant og delevenligt indhold, som er interessant for lokalområdet, har I bedre muligheder for, at andre domæner vil dele dette og linke tilbage til jer.

Ved at implementere disse taktikker samlet og fokusere på lokal SEO, kan I som virksomhed løfte jeres performance i lokale markeder. Med større synlighed på lokale søgninger, kan I tiltrække flere kunder og booste jeres overordnede troværdighed som virksomhed.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.