blog

/

Strategi

/

0 min read

E-E-A-T: Det vigtigste begreb du skal kende i SEO

E-E-A-T er forkortelsen alle i SEO skal kende, hvis man ønsker at være øverst. Dette gælder både i dag, og når Googles generative AI resultater begynder at vise sig mere, end de allerede gør. Derfor giver vi dig her en gennemgang af, hvad E-E-A-T er, samt hvordan du med eksempler bygger et domæne op, der lever op til kravene.

e-e-a-t

De fleste der arbejder med søgemaskineoptimering har måske allerede hørt om E-E-A-T, og måske nogle af jer endda allerede arbejder med det. Men for mange er det stadig utydeligt, hvordan man skal forstå begrebet i den daglige optimering, og hvilke signaler det faktisk indebærer. 

Sådan skal du forstå E-E-A-T

E-E-A-T står for Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness (på dansk; erfaring, ekspertise, autoritet og troværdighed), og det bygger på princippet om at styrke SEO strategier med afsæt i indhold, der hjælper brugeren fra A-Z i sin søgning. 

E-E-A-T er et begreb, der er udspecificeret i Google’s Search Quality Rater Guidelines. Disse retningslinjer bruges af Googles udvalgte ‘anmeldere’ over hele verden, der vurderer, hvad kvaliteten af en hjemmeside indebærer. Selvom vurderingerne ikke har en direkte påvirkning på enkelte søgeresultater, giver de indsigt i, hvad Google vægter højt på søgemaskinen.

Experience (erfaring)

Experience (erfaring) refererer til den førstehåndsviden, som personen bag noget indhold besidder. Det lægger herved vægt på vigtigheden af personlige erfaringer, hvis man ønsker at udvise troværdighed overfor sin målgruppe. Derfor kan I som virksomhed både benytte egne erfaringer samt opfordre kunder og influencers til at dele oplevelserne med jeres produkt gennem anmeldelser, testimonials og UGC (User-Generated-Content).

B.T. er eksempelvis kendt for sine mange test af produkter, hvor de tester alt til hverdagen, og de viser deres erfaring direkte i videoer. Dette er et godt eksempel på erfaring.

bt tester eksempel

Experience er det seneste ord, som er kommet på E-E-A-T (tidligere bare E-A-T). Med mere AI indhold over hele verden, har det for Google været vigtigt at understrege kvalitet i indhold. En måde at udvise kvalitet er ved at skabe indhold, der bygger på menneskelig erfaring. Dette giver samlet en større troværdighed overfor brugeren. 

Expertise (ekspertise)

Expertise (ekspertise) baserer sig på, at I skal vise jeres ekspertise over for målgruppen. Dette er især vigtigt, hvis I arbejder med indhold, der kan hjælpe eller skade slutbrugerens økonomi og/eller helbred. Det er også det, man i SEO betegner som “YMYL” (Your Money, Your Life). Sørg derfor at udvise samtlige signaler, der kan anvendes til at vise, hvorfor netop I har større ekspertise end andre i branchen.

Ekspertise kan udvises på mange måder. I Bonzer gør vi det eksempelvis gennem vores mange cases, så man løbende kan følge med i, hvordan vores ekspertise styrker dem, vi arbejder sammen med.

bonzer cases ekspertise

Authoritativeness (autoritet)

Authoritativeness (autoritet) handler om at være go-to stedet for det felt, man arbejder med. Det vil sige, at man både gennem indhold og linkstyrke viser, at man omfavner hele emnet, og at andre anbefaler en. Dette vil give, hvad man i SEO kalder ‘topical authority’, og dette er noget af det vigtigste, hvis man vil rangere på de store emner og søgeord.

content topic authority

Man kan altså i dag ikke rangere på de kompetitive søgeord, hvis ikke man gennem indhold på tværs af flere sider - og løbende opdatering/publicering - dækker de spørgsmål, som målgruppen søger svar på. Ligeledes er det vigtigt, at man viser man er foran udviklingen ved at bringe nyheder til læserne.

Derudover er det fortsat vigtigt, at man skaber indhold, som andre vil dele og linke til. Dette hjælper nemlig Google med at forstå, at andre autoriteter peger på sin side.

Her kan vi anbefale at læse vores artikel om linkbuilding, der giver indsigt i, hvordan man bygger indhold, andre henviser til.

Trustworthiness (troværdighed)

Trust (troværdighed) er på mange måder, hvad man vil kalde cornerstone delen af E-E-A-T. For jer som virksomhed indbærer det, at I skal have sikker betaling, en pålidelig kundeservice, ærlige produktanmeldelser samt at man kan se, hvem som står bag sitet.

Jeres indhold skal være nøjagtigt, og så skal I være varsomme med påstande. Det handler i SEO om fuld indsigt og neutralitet, hvis I vil rangere på det informative indhold.

Et medie der gør det ekstra godt her er Healthline, som netop udviser troværdighed ved at vise, hvem som står bag indholdet.

Healthline trust signal

Dog er det vigtigt at sige, at der er mange andre signaler, I skal leve op til på trust før, at I lever op til kravene.

Derfor er E-E-A-T vigtigt for alle industrier

Selvom E-E-A-T ikke er en direkte ranking faktor, spiller det en afgørende rolle i indhold, hvis man ønsker at rangere på Google. Det dækker nemlig den måde, som Googles ranking algoritmer er sat sammen på, hvorfor det er de måske vigtigste ‘retningslinjer’ I kan følge i SEO, da man samtidig styrker sig selv til fremtidige algoritme-opdateringer.

Derudover vil E-E-A-T generelt styrke jeres troværdighed og autoritet som brand, hvilket vil adskille jer positivt fra konkurrenterne. Ved at følge disse punkter, vil I som virksomhed styrke jeres positionering og med højere sandsynlighed konvertere flere kunder løbende gennem organisk marketing. 

Sådan kan I komme igang

Hos Bonzer arbejder vi hver dag med E-E-A-T i alle vores cases, og har derfor stor erfaring med, hvordan algoritmen rangerer resultater. Ønsker du derfor at styrke jeres SEO strategi og løfte kommercielle resultater, skal du være velkommen til at tage fat i os.

Vi kan hjælpe jer med at forstærke content-strategien baseret på E-E-A-T principperne, som vil styrke jeres troværdighed og autoritet overfor jeres kerne-målgruppe.

I har muligheden for at få et direkte indblik, ved at anmode om en SEO analyse, her på siden.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.