Opdateret 29. august 2022 af Alberte Knudsen

Videooptimering: 7 tips til at optimere dine videoer mod søgemaskinerne

Videooptimering: 7 tips til at optimere dine videoer mod søgemaskinerne

Når vi taler om content, tager det ofte afsæt i det skrevne content , altså tekst, men videoer og ikke mindst den rette videooptimering er også vigtig at huske på, når vi snakker content.

Video-content er nemlig blevet særligt populært gennem årene. Hvert minut uploader YouTube-brugere svarende til 20 timers video, og samtidig streamer YouTube 100 millioner videoer hver eneste dag. Cisco vurderer også, at video som content-format kommer til at fylde 80% af internettets trafik ved udgangen af 2022, og undersøgelser viser, at der er større mulighed for at rangere på Google og andre søgemaskiner, når du inddrager video.

Videoer giver rig mulighed for at drive trafik, leads og i sidste ende forretning gennem din hjemmeside. Men det kræver, at du arbejder ud fra en grundlæggende video-content strategi, hvor en række simple SEO-tommelfingerregler er inkluderede. Dét kommer vi omkring her. 

Hvad er videooptimering?

Videooptimering handler om at optimere dine videoer på en måde, så Google og andre søgemaskiner ‘opdager’ dem og gør dem synlige for søgemaskinebrugere, der søger på emner, som de enkelte videoer er bygget op omkring. 

Tips til videooptimering

1. Vælg det rigtige sted at vise dit video-content

Når det kommer til visning af dit video-content, kan du gøre det på din egen hjemmeside eller på et tredjepartswebsted som eksempelvis YouTube. Hvad det rigtige valg er afhænger af, hvilke mål du har sat.

Hvis du eksempelvis genererer værdi gennem visningerne (hvis du fx promoverer et produkt eller lignende), og du derfor ønsker at maksimere antallet af visninger, så er et tredjepartswebsted som YouTube det rette valg. Det skyldes, at YouTube allerede vil have den største indbyggede trafik.

Hvis du i stedet har et mål om at benytte dine videoer til at indbringe nye potentielle kunder til din hjemmeaide, eller hvis du ønsker at øge mængden af din hjemmesides søgehenvisninger, så bør du selv poste dine videoer på din egen side. 

2. Vælg en god titel og beskrivelse

Ligesom du ville vælge en god sidetitel og metabeskrivelse til dit skriftlige indhold på din side, gælder samme princip ved brugen af video-content. Hold titlen kortfattet (60 tegn) med de vigtigste oplysninger om videoen. Skab også en letlæselig og brugervenlig beskrivelse, så brugeren får en klar idé om, hvad videoen handler om. Husk også at bruge relevante keywords i både din videotitel og i beskrivelse.

3. Lav en thumbnail

Udover din titel og din beskrivelse er thumbnails noget af det første, brugerne ser. Med den rette thumbnail kan du øge interessen hos brugerne, og samtidig give dem en idé om, hvad din video omhandler. Det er dog vigtigt, at din thumbnail lever op til indholdet i videoen, da du ikke vil mislede brugerne. 

Nogle af de bedst performende videoer på YouTube benytter en specialtilpasset thumbnail. Du kan her se, hvordan det gøres.  

4. Lav videoerne korte og præcise

For at brugerne ikke skal miste interessen, er det en god idé at holde videoerne korte og præcise. Du bør ikke lave videoer, der er mere end 10 min. lange. Hvis du eksempelvis sidder tilbage med video-content, der er 20-30 min. langt eller længere, kan du overveje at poste videoerne som en serie. Med det får du også mulighed for at øge dit antal af videoer, som du kan bruge til at drive trafik ind på din hjemmeside. 

5. Benyt en transkriptionstjeneste

At benytte en transkriptionstjeneste er nok en af de bedste måder at optimere din video på. Google kan nemlig ikke kan se en video og forstå dens indhold, og det kan derfor være en god ide at bruge et værktøj, som kan knytte en transkription til videoen. Det giver søgemaskinerne og websteder som YouTube en bedre læsning af selve indholdet i din video. Du kan selv vælge, om du vil indskrive transkriptionen manuelt og uploade den til din videotjeneste, eller om du foretrækker at benytte en automatisk transkriptionstjeneste. Herved får du skubbet relevant indhold ud til søgemaskinerne, og du giver samtidig søgemaskinerne en indsigt i selve konteksten af dine videoer.   

Her kan nævnes:

  • Youtubes transkription (men den virker kun på engelsk og en række andre sprog)
  • HappyScribe
  • Du kan også ofte bruge oversættelsesbureauer samt content-bureauer til dette.

6. Upload videoer regelmæssigt

Det er en god idé med en regelmæssig udgivelsesplan, når det kommer til upload af dine videoer. Det er en måde for dig at blive ved med at trække brugerne til din kanal og holde dem interesserede i dit content. Sigt eventuelt efter at uploade videoer med faste intervaller – eksempelvis én gang om ugen, eller på en fast ugedag. 

Du kan også overveje at lave en playliste, hvis du eksempelvis uploader videoer til YouTube. Det gør det lettere for brugerne at finde frem til præcist de videoer, de leder efter. Det er også en god måde for dig at introducere brugerne til mere af dit content. 

7. Tilføj struktureret data

Et sidste element, der gør Google helt vild med dine videoer er at tilføje struktureret data. Struktureret data er en form for kode du lægger ind på din hjemmeside, som direkte kommunikerer forskellige fakta til Google. I dette tilfælde skal vi have fat i den form for struktureret data der hedder VideoObject. Med den gør du dig i stand til at få rich snippets på Google’s søgeresultater såvel som du øger chancen for at Google overhovedet forstår, indekserer og rangerer dit videoindhold.

Kom i gang med videooptimering

Hvis du går ud fra de syv videooptimeringstips, vi har givet dig her, er du i hvert fald ét skridt nærmere på at øge trafikken til din side – hvilket i sidste ende kan lede til flere kunder og salg. 

Har du brug for en sparringspartner på optimering af dine videoer, så de bliver opdagede af søgemaskinerne, tager vi meget gerne en snak med dig. Vi arbejder udelukkende med SEO, men herunder spiller søgemaskineoptimeret video-content en stor rolle, så hvis en snak lyder tiltalende, anmod om en gratis SEO-analyse. Så bliver du kontaktet af os inden længe.

Få en gratis og uforpligtende SEO-analyse

Bonzer nyheder

Friske nyheder til at holde dig opdateret på din mest ønskede SEO-viden