blog

/

Andet marketing

/

0 min read

Leadgenerering: Hvad er det? 5 effektive tips

I kommer ikke udenom leadgenerering, hvis I vil bruge jeres hjemmeside som en af jeres primære salgskanaler. Næsten uanset hvilken hjemmeside I har, så ønsker I at konvertere jeres besøgende til køb eller henvendelser. Det gør man primært via leadgenerering på hjemmesiden.

I takt med at man løbende øger mængden af leads, og skalerer ens online leadgenerering, så vil man næsten altid se en direkte effekt på omsætningen igennem sin hjemmeside.

Hvad er et lead?

Et lead er kort sagt en person eller en virksomhed, som har opgivet en række oplysninger imod at modtage noget fra jeres virksomhed. Det kan f.eks. være et download af en e-bog eller et white paper. Optimalt set udmønter interessen i jeres virksomheds produkt eller tjeneste sig i, at personen deler kontaktoplysninger som mail eller telefonnummer.

Gør personerne dette, er det tale om et lead.

Leads er selvfølgelig gode for jeres virksomhed. Det er de, fordi disse personer aktivt har vist en stor interesse for jeres produkt eller tjeneste. Det betyder nemlig også, at de vil være modtagelige over for jeres henvendelser, da det er dem selv, som har startet kommunikationsstrømmen.

Hvad er leadgenerering?

Leadgenerering er ordet for den process, hvori man konverterer potentielle kunder til leads. Rigtig mange virksomheder anvender allerede online leadgenerering, som et led i deres overordnede marketing strategi. Det er nemlig en hyper effektiv kanal, såfremt at den er udøvet på den rigtige måde.

Online leadgenerering kan nemlig udføres på mange forskellige måder, og der er nogle, som er mere optimale end andre. Når I skal udtænke, hvordan I vil gribe jeres online leadgenerering an, er det vigtigt at huske på, at i første omgang er fokus ikke på at sælge et produkt eller en ydelse. Fokus er på at skabe den gode og frugtbare kunderelation.

Leadgenerering kommer ikke kun i online format. Når man står nede i sit lokale supermarked, tilbyder de ofte en smagsprøve på et produkt. Og det er lidt efter samme princip som online leadgenerering. Når man smager på osten, vinen, eller hvad de nu tilbyder gratis, er vi mere tilbøjelige til at købe det.

Vi deler mere ud, når vi får noget igen

På samme måde er vi mere tilbøjelige til at dele kontaktoplysninger, hvis vi får noget gratis i den anden ende fra jeres virksomhed. Det kan fx være i form af templates, hvor I skaber værdi for læseren med en template, I tilbyder som såkaldt gated content. Et eksempel er call to action banneret herunder, der leder videre til en download side med indtastning af mail og fornavn:

Hvorfor er online leadgenerering vigtigt?

Der er ikke mange virksomheder, som ikke ønsker at konvertere potentielle kunder til betalende kunder. Derfor er det vigtigt at fokusere på online leadgenerering. Online leadgenerering kan nemlig give jer vigtig indsigt om jeres potentielle kunder, deres kunderejser mm.

Disse vigtige indsigter kan I således bruge til at skræddesy kommunikationen, når I henvender jer til de potentielle kunder.

Få de rigtige leads gennem jeres online leadgenerering

Som med mange andre ting i livet, handler genereing af leads om kvalitet og ikke om kvantitet. Men hvordan sikrer man som virksomhed, at man tiltrækker de rette leads?

Leadgenerering kan på nogle punkter sammenlignes lidt med at tage en tur ud og at fiske. Hvis man vil have en bestemt type fisk på krogen, er det bestemt ikke uvæsentligt hvor man fisker, og hvilken madding man bruger.

Hvor og hvordan I skal opsamle leads, afhænger selvfølgelig af jeres kunder. I skal finde ud af, hvad den bedste madding er, for at få dem til at afgive oplysninger om dem selv. Er det en gratis analyse, er det et Whitepaper eller er det en video med tips og tricks?

Det er vigtigt at jeres madding er relevant for jeres målgruppe og at den har en værdi for jeres målgruppe. Med jeres valg af madding, har I også en mulighed for at vise jeres målgruppe, at I kender dem. Samtidig viser I, at I kan være med til at løse de udfordringer de har.

Passer leadgenerering til alle virksomheder?

Nej, men det passer til rigtig mange. Langt de fleste webshops, B2B sider, blogs, nyhedssider og SaaS-sider, kan med stor fordel benytte skalerbar leadgenerering.

Hvis jeg skal komme på et eksempel med en side, der ikke bør bruge leadgenerering, så er det enten sider, der ikke har noget reelt at afsætte, eller konvertere deres besøgende på. Leadgenerering skal altid skabe værdi for den besøgende, og ikke være et irritationsmoment.

Det andet eksempel på sider, der umiddelbart ikke bør benytte sig af leadgenerering, er platforme, hvor det er mere oplagt at den besøgende opretter en profil. F.eks. Facebook, Google eller lignende platforme. Det er måske et dårligt eksempel med 2 af verdens største virksomheder, men det er mere for at give en idé.

Hvordan ville du have det med en pop-up midt i en Google søgning? Ville det bryde med alt hvad du tænker om Google?

Eller hvordan ville det være, hvis du sad og scrollede Facebook, og der lige pludseligt kom en pop-up, hvor der stod “Abonner til vores nyhedsbrev”? Hmm.. Hvad ville Facebook sende ud i et nyhedsbrev?

Okay, jeg er måske på dybt vand her, men pointen er, at man skal have noget med masser af værdi at tilbyde den besøgende for at køre en effektiv leadgenerering. Og de skal ikke i forvejen være kunder på højeste niveau.

1. Hav masser af organisk trafik

Det absolut vigtigste, når det kommer til leadgenerering, er at du har en stor mængde af trafik på din hjemmeside. Det er benzinen i bilen, og vi ved allesammen, at man ikke kommer langt i en bil uden benzin.

Der er mange måder, hvorpå du kan øge mængden af trafik. Vi anbefaler altid, at man har størst fokus på SEO, da du her kan opnå en stor mængde trafik uden at betale en øre for det.

Med SEO kan du skalere mængden af trafik til din hjemmeside uden grænser. Når vores kunder ser en stigning i deres organiske trafik på +1.000%, medfører det næsten altid en lignende stigning i omsætningen via hjemmesiden.

Fordelen ved at skalere sin top-funnel med SEO er, at man ikke skal øge sit budget, for at øge mængden af trafik. Nedenfor kan du se udviklingen på vores organiske trafik, og du kan også se udviklingen på vores “traffic value”. Det fremgår ret tydeligt, at vi evner at øge mængden af top-funnel traffik organisk. Det giver flere leads, og det giver en meget billig Acquisition cost.

Du kan læse mere om inbound marketing her, hvis du gerne vil grave et par spadestik dybere, og blive klogere på det holistiske inbound framework.

Hvis du gerne vil høre mere om SEO, så er du meget velkommen til at kontakte os med henblik på at få udarbejdet en gratis SEO analyse, og så kan vi gennemgå dit potentiale sammen med dig.

2. Konverter dine besøgende med leadgenerering

Efter du har sørget for at have en stor mængde trafik til din hjemmeside, er det absolut vigtigste ift. leadgenerering at du konverterer disse besøgende til leads. Der er mange måder hvorpå man kan konvertere igennem en hjemmeside. Den mest populære værende via pop-ups.

Man bør altid splitteste en masse forskellige variationer og metoder, da det er meget forskelligt fra segment til segment, hvordan man bedst muligt konverterer sine besøgende. En pop-up kan fungere rigtig godt på nogle sider, men på andre kan den ødelægge
brugeroplevelsen.

Du kan have pop-ups der kommer frem ved et klik på en knap, eller ved exit intend. Exit intend er blevet meget populært på det seneste. Det fungerer sådan, at når en besøgende er på vej væk fra din hjemmeside, så kan dette aflæses, og der kommer en pop-up frem. Pop-ups som disse kan konvertere op til 5% af de besøgende, der er på vej væk fra din side.

Pop-ups er altså et meget stærkt værktøj, når det kommer til online leadgenerering. Hvis I gerne vil prøve denne metode af, er værktøjet Sleeknote er en af de mest populære softwares, når det kommer til at bruge pop-ups til at generere leads.

3. Gør jeres leads varme

Efter du har konverteret en besøgende til et lead, så har du nu muligheden for at sælge til denne her person. Inden du sender din “KØB NU” mail, så er det vigtigt at du klargør og “varmer” dit lead. Det gør du ved at uddanne om dit produkt eller service, så folk bliver klogere på det de skal købe. Du skal altså kommunikere i øjenhøjde hvordan dit produkt skaber værdi.

Hvis dit produkt har bare lidt høj kompleksitet, så har dine leads typisk en høj “entry-barrier”. De er altså ikke klar til at købe endnu. Du skal derfor forklare, hvordan dit produkt fungerer, og hvorfor det er en god investering. Dette kan du gøre med bla. e-mails der indeholder guides, videoer mm.

Du har altså rigtig god mulighed for at skabe værdi omkring dit produkt. Folk vil gerne føle sig sikre inden de udfører et køb, og det kan du opnå ved at uddanne dine leads.

4. Automatiser dele af jeres leadgenerering

Rigtig mange processer omkring leadgenerering kan være meget tunge at udføre manuelt, og er ofte også tidsspild. Her kommer begrebet “Marketing automation” ind i billedet. Med marketing automation kan du automatisere hele processen fra indsamling af data og validering af leads, til at dine kunder køber fra dig.

Du kan også lave “stier”, alt efter hvilke handlinger dine besøgende har foretaget sig. F.eks klik på en knap eller svar på en mail.

Hvis en besøgende har skrevet sig op til dit nyhedsbrev igennem en specifik side, så kan du sende mails relateret til denne specifikke side. Du kan også sende specifikke mails til besøgende der har en lav eller høj åbenrate på dine mails.

Du kan altså forprogrammere næsten hele forløbet, inden du går i gang. Vi anbefaler, at man forprogrammerer min. 90 dage fra “entry”, og at man har mellem 5-10 touch points i løbet af hver måned.

5. Skaler det, der virker

Når du har fundet det framework der virker for dig, så er næste step at skalere det, og øge mængden af leads i dit flow. Her skal du fortsætte med SEO arbejdet på de keywords du har set fungere, og du skal udvikle din automation, alt efter hvad der konverterer.

Du vil hurtigt se en stor stigning i mængden af leads, og dermed også køb/henvendelser via din leadgenerering. Det er en no-brainer at have et godt flow ift. Leadgenerering, og derfor ser man også alle store webshops, blogs mm. have et professionelt setup ift. deres leadgenerering.

Hvis du har spørgsmål til leadgenerering eller gerne vil øge mængden af organisk relevant trafik til din hjemmeside, må du endelig kontakte os. Vi er et 100% specialiseret SEO bureau, og vi tager meget gerne en uforpligtende snak. Vi ser frem til at høre fra dig!

Ulrich Svarrer

CEO & Founder

Ulrich stiftede Bonzer i 2017, og sidder i dag som Founder & CEO i vores group bestående af Danmark, Sverige og Norge. Ulrich har en bred erfaring inden for marketing, og har hjulpet flere større virksomheder med deres marketing og go-to-market strategi. Til dagligt driver han bureauet sammen med den øvrige ledelse, og arbejder også direkte med nogle af vores kunder.

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.