blog

/

Andet marketing

/

0 min read

Søgemaskiner: 5 alternativer til Google

Google er indtil videre den ubestridte hersker, når det kommer til mest anvendte søgemaskiner. Men det betyder ikke, at de andre mindre anvendte og kendte søgemaskiner ikke bør bruges.

Derfor kommer vi her omkring 5 alternative søgemaskiner til Google, som du kan tjekke ud, hvis du vil blive lidt klogere på de mange knap så kendte søgemaskiner, der findes.

Hvorfor bruge andre søgemaskiner end Google?

Det er ikke alle, der er helt så vilde med Googles sporing af privatlivsdata, og derfor vælger nogle en alternativ søgemaskine som sin go-to. Derudover har de forskellige mindre anerkendte søgemaskiner en række anderledes og i nogles optik fordelagtige features, som Google ikke har. Dem kommer vi omkring nu.

1. Bing

Bing opstod tilbage i 2009. Det er ejet af Microsoft og er den pt. største konkurrent til Google, når det kommer til globalt mest anvendte søgemaskiner. Bing sidder på 2.88% af søgemaskinemarkedet, hvilket lyder af lidt sammenlignet med Google, der sidder på hele 91.9%. Dog svarer de 2,88% til cirka 12 milliarder månedlige søgninger på verdensplan, så den her alternative søgemaskine er bestemt ikke ukendt. Især i USA har den vundet indpas og er blevet meget populær.

Søgemaskinen fungerer ikke meget anderledes end Google, men hvad der er værd at fremhæve ved Bing er, at man optjener microsoft rewards, når man anvender den. Microsoft rewards kan f.eks. bruges til at købe gavekort eller donere penge til NGO'er, og dét tiltrækker brugere. Google har endnu ikke fundet på noget lignende, men vi venter i spænding.

Læs også vores post om: Bing SEO strategi

2. Yahoo!

Yahoo! er en af de ældre søgemaskiner af slagsen. Det blev lanceret i 1994 og blev hurtigt populær som en af de første store søgemaskiner. Dog er søgemaskinens popularitet fadet med årene, og i dag vil mange nok mene, at Yahoo! ikke har formået at følge med tiden og den teknologiske udvikling.

I 2017 blev Yahoo! opkøbt af Verizon Communications med planen om at oplive Yahoo! som 90'ernes foretrukne søgemaskine. Det lykkedes dog ikke, og i 2021 solgte Verizon Yahoo! videre med et sort milliardtab som følge.

På trods af det sidder Yahoo! på 1.51% af søgemaskinemarkedet og er dermed den tredje mest anvendte søgemaskine på verdensplan.

Yahoo! fungerer som mere end en søgemaskine, den tilbyder også e-mail, spil og shopping, og da Yahoo! oven i det integrerer med Yahoo Answers og Yahoo Finance vil du højest sandsyneligt opleve et stort udvalg af gode svar og information om stort set alle emner.

3. Yandex

Yandex er udviklet af et russisk firma, og søgemaskinen er den klart mest anvendte i Rusland. På verdensplan sidder de dog 'kun' på 1.27% af søgemaskinemarkedet.

Yandex minder meget om Google med mulighed for at søge på både fotos, hjemmesider, videoer og nyheder, men derudover har Yandex funktioner som mobile apps og cloud-opbevaring. Dens store popularitet i Rusland virker dog til især at handle om, at Yandex er god til at forstå kyriliske bogstaver, som de netop bruger i Rusland.

4. Baidu

Det kinesiske svar på Google går under navnet Baidu. Hvor Google er en anerkendt global søgemaskine, er Baidu primært anerkendt og anvendt i Kina. Baidu er ikke så anerledes end Google, men på samme måde som Yandex forstår det russiske sprog bedre, så forstår Baidu det kinesiske sprog bedre.

Baidu sidder på 1.16% af det globale søgemaskinemarked, hvilket dog nok afspejler den store andel af verdens befolkning som det kinesiske folk udgør.

5. DuckDuckGo

DuckDuckGo sidder på 0.69% af søgemaskinemarkedet og er dermed den mindst anvendte søgemaskine blandt dem, vi kommer omkring her. Selvom de få procenter ikke lyder af meget, er DuckDuckGo en anvendt søgemaskine især i USA.

Den er blevet populær især fordi, den sikrer en mere anonym søgning og dermed gør det muligt for brugere at søge rundt uden at få tracket og anvendt deres personlige data. DuckDuckGo sender ikke private oplysninger rundt til sider, brugere besøger, og den gemmer heller ikke private søgninger i en stor database - hvilket især Google har fået stor kritik for at gøre.

DuckDuckGo bruger dermed heller ikke cookies til at opsamle data på brugere, og bruger du DuckDuckGo vil du derfor ikke opleve at blive mødt af målrettede reklamer. Så er du ikke fan af cookies, reklamer på baggrund af dine forrige søgninger, bør du tjekke DuckDuckGo ud.

Skal du i gang med SEO?

Søgemaskiner er legepladsen for SEO og der, hvor vi som et 100% specialiseret SEO bureau fokuserer alt vores arbejde. Er du interesseret i at vide, hvordan din virksomhed klarer sig på søgemaskinerne, er vi mere end klar på en uforpligtende snak om netop det. Alt du skal gøre er at anmode om en gratis SEO-analyse.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.