Opdateret 4. oktober 2020 af Thomas Bogh

Google Shopping bliver gjort gratis i Danmark

Google Shopping bliver gjort gratis i Danmark

I oktober gør Google det gratis at annoncere på Google Shopping. Et tiltag som tidligere er blevet rullet ud i USA. Nu bliver det ifølge Google selv også muligt i Europa.

Hvad er Google Shopping?

Google Shopping er en tjeneste på Google, som giver brugere muligheden for at søge efter produkter knyttet til diverse forhandlere. Det gør det derfor nemt og overskueligt at sammenligne priser mellem de mange leverandører.

Du finder Google Shopping i sin egen sektion som set nedenfor:

google shopping søgning på højtalere
Eksempel på Google Shoppings sponsorede resultater.

Det er denne sektion, som bliver gjort gratis.

Derfor bliver Google Shopping gjort gratis

Det er ikke kun helbredsmæssige konsekvenser, som Covid-19 har ført med sig. Mange virksomheder har generelt mistet omsætning, som de ellers havde budgetteret med i 2020. Derfor valgte Google i april at gøre Shopping delen gratis for de mange webshops i USA.

Det er meget typisk Google at starte med udvalgte opdateringer i USA. Men nu er tiden så kommet til, at resten af verden kan øge sine muligheder for organisk trafik.

I den tid vi lever i nu, ser vi en større online handel end nogensinde, hvorfor det som markedsplads er afgørende at være til stede her, hvis man vil øge omsætning – og for mange virksomheder generelt overleve.

I Danmark alene har 52% af danskerne handlet mere online fra marts til maj i år.

Så ved at gøre Shopping gratis, vil mange forhandlere nyde ekstra godt af den øgede trafik.

“With hundreds of millions of shopping searches on Google each day, we know that many retailers have the items people need in stock and ready to ship, but are less discoverable online.”

Google om gratis Google Shopping.

Ifølge Google har de gratis shopping muligheder markant øget engagement mellem kunder og forhandlere (også kaldet merchants) i USA.

Dette vil derfor give et yderligere økonomisk pust for mange virksomheder.

De “traditionelle” Shopping annoncer er stadig en mulighed

Der findes stadig virksomheder, forhandlere, som har råd til at betale for Shopping annoncer (eller listings). For dem vil dette stadig være en mulighed.

Betalte listings vil nemlig fortsætte med at blive vist i de klassiske søgeresultater samt øverst i de gratis listings – dog markeret som annonce.

På den måde vil der stadig være fordele for dem, som betaler for shopping listings.

Det betyder det for din virksomhed

Som forhandler af produkter øges muligheden for vinde mere organisk trafik baseret på direkte produktsøgninger i Shopping delen. Et positivt tiltag fra Google.

For at kunne blive vist her, skal du enten bruge dit eksisterende Merchant Center eller få opsat et med produkt feed, som Google kan trække informationen fra.

De gratis resultater vil blive rangeret ud fra relevans og kvalitet bag søgningen – search intent. Derfor vil dit SEO arbejde få endnu mere værdi, hvorfor dette igen bliver vigtigere at have styr på.

Yderligere vil data fra Ads også kunne blive brugt til at øge kvaliteten på resultater, men Google vil altså ikke tjene penge direkte på disse gratis resultater.

Shopping forventes ifølge Google at blive gjort gratis i Europa midt oktober.

Du kan læse mere om Google Shopping her.

Kunde i Bonzer?

Er du eksisterende kunde i Bonzer og har endnu ikke opsat Merchant Center? Så tag fat i din tilknyttede Project Manager, som her vil hjælpe dig videre i processen og besvare de spørgsmål, som du må have.

Bonzer nyheder

Friske nyheder til at holde dig opdateret på din mest ønskede SEO-viden