blog

/

Andet marketing

/

0 min read

7 tips til online markedsføring

Det er nok ikke gået din næse forbi, at det er vigtigt at lave online markedsføring. Men i 2022 har der aldrig været flere kanaler at holde styr på, så derfor guider vi her i Bonzer til de forskellige former for online markedsføring, du skal kende til. Det kan være svært at lære, men med lidt knofedt og ambition skulle du være i stand til at starte det fundamentale selv.

Vi gennemgår lidt om, hvad online markedsføring er og giver dig herefter syv tips til online markedsføring, hvorfra du kan begynde at skabe flere salg og mere trafik til din hjemmeside.

Hvad er online markedsføring?

Online markedsføring adskiller sig fra den klassiske offline markedsføring ved at være... ja, online. I modsætning til gamle dages markedsføringskampagner i form af flyers, busreklamer og biografreklamer, så befinder online markedsføring sig på internettet.

En anden måde at skelne mellem den klassiske offline marketing og den nye online marketing er at skelne mellem push og pull markedsføring.

At skubbe eller at trække

Push er at skubbe indhold til brugere, som ikke nødvendigvis havde forventet det. Her taler vi de fleste klassiske markedsføringsformer, men også en række af de online befinder sig her.

Pull handler derimod om at levere indhold og optimere det, således at brugerne selv kan finde det. Det var der ikke meget af i offline marketing-dage, men nu med eksempelvis søgemaskineannoncering og SEO kan du lave indhold som brugerne selv efterspørger.

Organisk eller betalt?

En anden måde at skelne mellem forskellige markedsføringsformer er at skelne mellem organisk og betalt markedsføring. Organisk markedsføring koster ikke per klik, per opslag eller for at købe plads til et reklamebanner. I stedet så koster det i tid og ressourcer at producere indhold, som så virker gratis fremefter. Eksempler på dette i online markedsføring er SEO og organisk indhold på sociale medier (som at opbygge en kerne af hårde fans på din Facebook side).

Betalt markedsføring, derimod, koster i både tid og ressourcer. Det kræver nemlig, at du både bruger tid på at producere indhold, og at du betaler per klik eller per salg genereret gennem dit indhold. Her kan nævnes former som affiliate marketing, Google Ads og Facebook Ads.

Hvilke former for online markedsføring findes der?

Vi vil gå i dybden med en række udvalgte kanaler (blandt andet SEO, SoMe og email marketing) men først får du lige et overblik over de forskellige kanaler:

Der er helt sikkert langt flere ting at overveje, men dette er de startkanaler, som alle virksomheder bør undersøge.

1. Optimer jeres hjemmeside med SEO

Jeres hjemmeside bør optimeres og være up-to-date med de seneste trends for at tiltrække brugere. Gennem nyere tid er SEO blevet det stærkeste værktøj til øget synlighed på søgemaskiner. Det handler om at optimere for søgeren og ikke for selve søgemaskinen. Du kan optimere for søgeren overordnet igennem tre søjler; teknisk struktur, content og linkbuilding.

Det tekniske og content delen indgår som on-page, og linkbuilding er off-page.

Især on-page SEO er det, der forbedrer jeres hjemmeside over for brugerne og samtidig “tilfredsstiller” søgemaskinerne. Det er eksempelvis brugen af keywords og herunder sidetitler, rubrikker og billeder. Disse elementer vil skabe et rigtigt godt sammenhængende billede for den besøgende.

Overordnet set ift. on-page SEO så er det vigtigt, at I har en masse værdiskabende indhold på jeres side, og at jeres indhold løbende bliver optimeret, så det forbliver nutidigt, og ikke ligger og samler støv.

Formålet med off-page SEO er at forbedre jeres sides overordnede autoritet på internettet. Det gøres, meget kort fortalt, gennem backlinks - altså at andre hjemmesider vil linke til din hjemmeside.

Ved at andre hjemmesider linker til din side, kan I over for Google udvise troværdighed og autoritet. Det svarer lidt til et like, som vi kender det fra de sociale platforme. Jo flere likes, du får fra andre domæner, jo mere autoritær bliver du.

Du skal samtidig gøre jeres hjemmeside mobilvenlig. Du skal arbejde på at skabe et responsivt design, der har samme URL og HTML uanset hvilken platform, brugeren besøger jeres hjemmeside fra.

2. Content marketing

Formålet ved content marketing er leadgenerering og at skabe trafik. Vi har skrevet en uddybende artikel om netop content marketing, men for at sige det kort og godt, så er content marketing meget stærkt redskab til at tiltrække nye leads gennem loyalitet og troværdighed over for jeres brugere. Der findes en række forskellige værktøjer til en succesfuld content marketing strategi: blogindlæg for andre virksomheder, multimedia content, E-bøger og meget mere. Alle redskaber, der er værdifulde for andre virksomheder og brugere. Dette hjælper, og endda uddanner brugerne i det, I laver, og det øger jeres loyalitet.

Indlægget, du læser lige nu, er et godt eksempel på content marketing. Vi ønsker at dele ud af vores viden omkring online markedsføring og hjælpe andre virksomheder med at blive klogere og træffe bedre beslutninger.

Som et 100% fokuseret SEO bureau har vi meget gode forudsætninger for at rådgive indenfor SEO-området, og vi lægger derfor også ofte meget vægt på den organiske del af virksomheders strategi, når det kommer til online markedsføring.

3. De sociale medier

De sociale medier et fremragende værktøj til i første omgang at skabe en online identitet for dit brand. Sociale medier giver dig muligheden for at kommunikere direkte med din virksomheds kunder og potentielle kunder.

Med mere end 1 milliard brugere er Facebook et oplagt sted, hvorpå man som virksomhed kan markedsføre sig over for sin målgruppe. Facebook Business er et simpelt værktøj, hvor du kan annoncere og ramme rigtig mange relevante forbrugere inden for jeres målgruppe.

Noget af det vigtigste, når det kommer til annoncering på sociale medier, er brugen af data. Det er ubeskriveligt vigtigt, at man sørger for at målrette sin annoncering mod den rigtige målgruppe, og endnu vigtigere er det, at man løbende kigger på det data, man får ind fra sin annoncering.

Hvilken persona har den typiske kunde, og hvordan kan man bruge denne data til at skabe et feedback loop, der løbende vil give flere (og billigere) konverteringer.

Udover Facebook, som vi beskriver nedenfor, skal du afhængig af din målgruppe og persona også overveje andre platforme såsom:

  • Instagram

  • LinkedIn

  • TikTok

  • Reddit

4. Facebook annoncering

Annoncering på Facebook er en utrolig effektiv måde at genere trafik og leads på - også omkostningsmæssigt. Det er, sammenlignet med andre platforme (SEO undtaget), i den billigste ende i forbindelse med online markedsføring.

Formår du at ramme den rigtige målgruppe med den rigtige kommunikation og tekst, kan du hente nogle billige konverteringer.

Det er derfor også vigtigt, at du ikke tager disse elementer for givet. Facebook annoncering har meget varierende strategier, som gør det muligt for din virksomhed at annoncere, uanset hvad I laver, og hvad I vil sælge med online markedsføring. Du kan promovere jeres app, samle e-mail subscribers, drive trafik ind på jeres webshop eller noget helt fjerde.

Vi har skrevet en guide til Facebook annoncering, som du kan finde lige her, og ellers er der mange gode videoer på Youtube, hvor folk går i dybden med værktøjet, og hjælper folk i gang.

5. Google Ads

Dette er også en enkel og effektiv kanal, der giver dig mulighed for kreativt at bruge søgeord til at nå hele jeres målgruppe. Her betaler du per klik, men til gengæld er det forbrugeren, der efterspørger det selv igennem en søgning på Google. Og det kan du som virksomhed have stor fordel af, når det kommer til konverteringer.

I og med at du ved Google Ads betaler pr. klik, så betyder det også, at du skal være mere omhyggelig med jeres udvælgelse af keywords gennem en søgeordsanalyse, som du vil annoncere på. Hvis du har for mange, som ikke er helt relevante til jeres forretning, så ender du med at bruge rigtig mange penge alt for hurtigt. Du skal derfor have så få og så relevante keywords som overhovedet muligt. Alternativt kan du også byde med en "CPA Bidding", hvor du fortæller Google, hvor meget du vil betale for en konvertering, men det går vi ikke i dybden med i dette indlæg.

Google Adwords er uden tvivl en af de absolut største og mest velkendte kanaler, når det kommer til online markedsføring.

Langt hen af vejen så vil man også anvende de samme keywords i sin SEO-strategi, som man anvender i sin Google Ads strategi. Det er derfor vigtigt at sørge for, at disse to kanaler har en vis grad af samspil.

6. E-mail marketing

Her får du især muligheden for at pleje din virksomheds leads. Som Hubspot siger, “good e-mail marketing is valuable, relevant, expected and integrated.”

Det er en meget effektiv platform til at gøre leads til kunder og skabe mersalg, når de først er blevet kunder. Derfor ses der også en stor stigning i denne form for online markedsføring.

Ydermere har du også mulighed for at automatisere meget af jeres e-mail marketing, så jeres potentielle kunder automatisk modtager mails fra dig. Det kan du fx gøre udfra nogle specifikke handlinger, som de potentielle kunder har foretaget på din virksomheds hjemmeside.

Et eksempel på automatisering af e-mails kan være en opfølgning på en download af en e-bog. Dvs. hvis en potentiel kunde downloader jeres e-bog, så kan du sende en automatiseret takkemail.

Hvis du f.eks. har en webshop, så kan du også sende automatiske mails til salg af forbrugsartikler. Det kan være, at du forhandler shampo online, og eftersom at dette er et produkt, som en kunde får brug for igen, så giver det måske mening at udsende en mail 30 dage efter, kunden har købt jeres shampo. Heri kan du høre, om kunden snart skal have fyldt shampoo depoterne op med det tidligere købte produkt.

7. Call-To-Action

Med en Call-To-Action (CTA) handler det om at få brugeren til definitivt at købe, og her har du mulighed for at være en “influencer”. Du kan invitere brugeren til at få en uforpligtende snak, se mere om jeres produkter på webshoppen osv. Eller på en lidt blødere måde invitere til at læse flere blogindlæg, downloade jeres e-bog mv.

Vi mener, at disse tips skaber et godt fundament for jeres markedsføring online. Jeg har linket til vores andre guides undervejs, så du kan læse mere specifikt om de enkelte værktøjer, der er blevet nævnt. Her kan du blandt andet lære mere om, hvordan du så kommer igang med dem og kan bruge dem i praksis. Derudover har vi lavet en gratis skabelon til en markedsføringsplan, du også kan downloade og tage et kig på:

Hvordan kommer jeg i gang med online markedsføring?

Det kan være svært at overskue alle disse forskellige discipliner selv. Især når du også skal bruge tid på at vedligeholde din forretning. Der er derfor mange, der beslutter at outsource de forskellige elementer af online markedsførings til marketing bureauer.

Hos Bonzer er vi et 100% specialiseret SEO bureau, der hjælper virksomheder med SEO (søgemaskineoptimering), da det i vores optik er en vigtig og særdeles effektivt form for marketing, der bør være en del af enhver plan for online markedsføring.

Uanset hvad, så er vi altid klar på en snak, så du må endelig skrive eller ringe, hvis vi kan hjælpe med noget. Ellers kan du også anmode om en SEO analyse, og vi kontakter dig inden længe

Ulrich Svarrer

CEO & Founder

Ulrich stiftede Bonzer i 2017, og sidder i dag som Founder & CEO i vores group bestående af Danmark, Sverige og Norge. Ulrich har en bred erfaring inden for marketing, og har hjulpet flere større virksomheder med deres marketing og go-to-market strategi. Til dagligt driver han bureauet sammen med den øvrige ledelse, og arbejder også direkte med nogle af vores kunder.

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.