Opdateret 5. februar 2021 af admin

Begynderguide til at skrive et blogindlæg

Begynderguide til at skrive et blogindlæg

Hvorfor bør jeg overveje at skrive et blogindlæg?

Et blogindlæg med relation til din virksomhed og det I tilbyder, kan have stor relevans for forbrugere og i sidste ende din egen virksomhed. Når du skriver et blogindlæg, er det primære formål – helt banalt – at fortælle om et emne. I en forretningsmæssig sammenhæng vil det være for at hjælpe forbrugere eller andre virksomheder og derigennem opnå positiv omtale. Det er netop dét, der har relevans for din virksomhed. Du hjælper og uddanner andre mennesker, og det øger din troværdighed og loyalitet, som til slut kan resultere i flere inbound leads.

To do, før du starter med at skrive

Inden du starter med at skrive et blogindlæg, kan det anbefales at gøre sig tanker i blandt andet:

Det første og mest åbenlyse er at gøre sig tanker om emnet. Derfra kan du lave en “working title”. Din titel på indlægget har nemlig stor betydning, så der skal gøres nogle overvejelser i det løbende. Nu kan du starte på din intro, som gerne skal være fangende! Det kan være svært at være kreativ i informative tekster, men et par råd til det kunne være: Indled dit indlæg med noget interessant statistik om emnet eller fortæl en god eller sjov historie med relation til emnet. Der er selvfølgelig ingen begrænsninger for, hvad en god indledning kan indeholde – Det var blot for at skabe et par idéer om det.

Du har på det efterfølgende tidspunkt helt sikkert gjort dig en masse tanker, og nu kan du gå i gang med at skrive! Har du brug for inspiration til gode blogindlæg, kan du her se, hvordan gode indlæg ser ud i praksis.

Gode eksempler på blogindlæg

Der findes mange gode eksempler på blogindlæg, som står stærkt inden for hver sin branche. For det vigtige er jo, at man henvender sig til sit segment bedst muligt. Et godt eksempel er bogholderen Sandgrav Solutions, som med sit indlæg om bogholderi, både kommer med viden og gode råd. Det gør brugerne klogere, når de skal tage et valg om økonomi. Et andet er eksempel er Fairkredit, som skriver om økonomi og boliglån og hjælper private borgere. Begge er opbygget i WordPress, som er velkendt for brugervenligheden overfor de besøgende og funktionaliteten hos website-ejeren.

Hvad kan hjælpe, når jeg er færdig med teksten?

Det hjælper at have fuldstændig styr på det visuelle, da ingen læsere har interesse i at læse noget uden struktur. Sørg derfor for at kigge på din overskrift, underoverskrifter og enkelte afsnit – Det er i hvert fald en god start. Skriver du fra din virksomheds hjemmeside, er det en fornuftig idé at have en Call-To-Action funktion i slutningen af dit indlæg. Du kunne for eksempel referere til andre indlæg, download din E-bog eller henvise til din webshop. Der er mange muligheder for en god CTA funktion til at slutte af på!

Slutteligt kan du overveje at søgeordsoptimere (SEO) dit blogindlæg, så du kan “ranke” på artiklen på Google. Uden at gå i for mange detaljer om SEO her, kan enkelte eksempler på det være at vælge et overordnet keyword for din artikel, som matcher formålet. Herfra kan du infiltrere det keyword i din meta description. Der findes forskellige Content Management Systemer, som er meget velegnet til dette. Først og fremmest fungerer WordPress rigtig godt, hvor man kan installere “Yoast” som plugin. Yoast kan netop hjælpe dig med at overholde vigtige “SEO-parametre”. Her på vores side anvender vi selv WordPress. Et andet velfungerende system er Craft. Det er super simpelt, og det er et perfekt system for dig, der måske ikke har den store erfaring i at navigere rundt i et CMS. Og så får du et blogindlæg af meget høj kvalitet, når du først har publiceret det. Se blot denne blog som er opbygget med Craft.

Alt dette er blot en lille del af SEO universet – du kan læse meget mere om det her.

Jeg håber, det kunne hjælpe med at give dig en idé til at skrive et blogindlæg på vegne af din virksomhed.