Opdateret 30. september 2021 af Ulrich Svarrer

Sådan laver du segmentering af din målgruppe

Sådan laver du segmentering af din målgruppe

Hvad mener vi med segmentering?

Det er et begreb, der bliver tiltalt i mange forskellige sammenhænge, og du har sikkert også hørt om det før. Men jeg tillader mig alligevel lige at forklare begrebet på helt banal vis, så alle er med. Segmentering betyder, at man opdeler i selvstændige enheder. I dette tilfælde kigger vi på segmentering i forhold til markedsføring og herunder din målgruppe, og derfor vil vi kigge på, hvilke redskaber du kan bruge, når du skal segmentere både dine eksisterende kunder men også de potentielle nye kunder. Du kan starte med at kigge på dine kontakter/kunder og analysere dem for lignende karakteristika, og derfra bygge en strategi op for den enkelte nye gruppe.

Dette er især vigtigt i en SEO strategi. På den måde sørger du for, at du går efter netop din målgruppe, når du skal optimere.

[inpost_cta]

Step 1: “Buyer Persona”

Er et begreb på engelsk, der oversat betyder arketype. Dine “buyer personas” repræsenterer de forskellige købstyper, du oftest støder på i din marketing- og salgsprocess. Din buyer persona er typisk defineret ud fra branche, størrelse på virksomhed, demografi eller andet. Her er det op til dig at reflektere over, hvad der er vigtigst. Hvis der er tale om private kunder, er det selvfølgelig en lidt anden type!

Step 2: Lifecyclus stage

Dette begreb refererer til den fase, hvor dit lead (henvendende) / kontakt befinder sig, i købsfasen. Din kommunikation skal afhænge af, hvilken fase af livscyklussen leadet befinder sig i. Eksempelvis bør du ændre din kommunikation, hvis det drejer sig om en kontakt, der ingen kendskab har til din virksomhed, i forhold til én du har haft længerevarende dialog med, og hvor du potentielt nærmer dig et salg. I dette eksempel er der allerede tale om segmentering, og derfor kan du huske dette redskab fremover.

Nu kan du kombinere de to første steps

Kombinationen af “buyer persona” og “lifecyclus stage” fungerer effektivt, da man analyserer hvem det individuelle lead er i forhold til deres mål, interesser og demografi osv., og man analyserer samtidigt hvordan de forventer at kommunikere med din virksomhed. Disse redskaber kan du prøve at koble på jeres egen database. Hvordan ser jeres grupper ud?

Skab Call-To-Action mod forskellige segmenter

Nu vil du formentlig opleve, at du har dine leads og kunder inddelt indenfor forskellige kriterier. Det kunne yderligere være områder som: køn, alder, interesser, job, demografi, adfærd, personlighed. Herfra kan du tænke over, hvordan du vil påvirke din segmentering og målgruppe. Du kan eksempelvis lave Call-To-Action indenfor bestemte persona og lifecycles, hvor du kan henvende dig specifikt til et segment. Det kunne fx være at tilbyde en uforpligtende gennemgang af noget, du ved, leadet har i forvejen. Den vej igennem kan man se, om der er plads til forbedring, og hvis ja, kan du jo tilbyde det og vinde kunden.

Content mod forskellige segmenter

Du kan ligeledes lave content marketing, der rammer de forskellige segmenter, og det vil hjælpe med at øge din troværdighed.

Overvej Facebook som redskab

Facebook er i den grad en platform, der kan hjælpe dig med at ramme dine segmenter. Derfor kunne du overveje at annoncere på Facebook, hvor der er utallige kriterier at vælge imellem. Her vil du have rig mulighed for at sprede dit content og Call-To-Action og ikke mindst dine produkter. Du har utallige muligheder i Facebooks annonceringsværktøj ved valg af målgruppe, og under ‘demografi’ er der yderligere mange, mange muligheder for at kunne segmentere i forskellige lag.

Jeg håber, at dette indlæg kan hjælpe jer i gang med at segmentere, så I ved præcis, hvordan I skal ramme jeres målgruppe!

Segmentering FAQ

Hvad er segmentering?

Segmentering betyder “opdeling i selvstændige enheder.” Det ses ofte i kommunikation og marketing. Her bruges det til at inddele kunder og interessenter i målgrupper.

Hvad er en målgruppe?

En målgruppe er en gruppe af personer og/eller organisationer, man ønsker at henvende sig til med et specifikt tilbud, service eller budskab.

Hvordan laver man segmentering i marketing?

Der er flere måder at lave segmentering af målgrupper inden for marketing. En teknik bygger på at kortlægge kundens personlighed (Buyer Persona) og sted i kunderejsen (Life-Cycle Stage).

Bonzer nyheder

Friske nyheder til at holde dig opdateret på din mest ønskede SEO-viden