Case

Sådan fik webshoppen Geekd 149% flere keywords på side 1

Konsulenter

Alexander Brandstrup

Claus Diedrichsen

Mikkel Rathsach

Thomas Bogh

Nicklas Andersen

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Key results:

  • 149.72% stigning i organiske keywords på side 1

  • 74.26% stigning i det totale antal organiske keywords

  • 23.83% stigning organisk trafik

I maj 2021 startede vi SEO-samarbejdet med webshoppen for gaming-udstyr Geekd. Vi har nu arbejdet sammen i 10 måneder og lidt til, og de hidtidige resultater illustrerer i den grad, at samarbejdet har været et sucessfuldt et af slagsen. I casen her giver vi dig indblik i resultaterne og vores vej dertil.

Casen kommer omking:

  • Hvem er Geekd?

  • Stigning i organiske keywords på side 1

  • Stigning i det totale antal organiske keywords

  • Stigning i organisk trafik

  • Hvordan opnåede vi resultaterne?

Hvem er Geekd?

Geekd opstod i 2017 og er en butik og webshop, der sælger gaming-udstyr: alt fra computerskærme og kabler til computerstole og højtalere. Geekd tilbyder også skræddersyede computere, hvilket tiltaler mange gaminginterreserede, som gang på gang vender tilbage på jagt efter deres næste gaming-køb. Geekd har med en trofast kundebase, godt gaming-udstyr og et stigende antal nye kunder rundet de første 30.000 kunder, og tallet stiger dag for dag. Geekd rider altså på noget af en succes- og vækstbølge, og dét har vores SEO-samarbejdet været medvirkende til.

Lad os nu vise jer nogle af de opnåede SEO-resultater.

Stigning i organiske keywords på side 1

Flere organiske keywords på side 1 er oftest vejen til øget synlighed på Google og i sidste ende mere salg. Derfor er en stigning i organiske keywords på side 1 altid et vigtigt parameter for os at måle på i vores SEO-samarbejder. Det har også gjort sig gældende i samarbejdet med Geekd, hvor vi ser en rigtig flot stigning:

Vi ser her, at per 1. maj 2021, opstartsdatoen for vores samarbejde, havde Geekd 358 organiske keywords på side 1. Den 1. februar 2022, 10 måneder senere, har Geekd hele 894 keywords på side 1, hvilket svarer til en stigning på intet mindre end 149.72%.

Stigning i det totale antal organiske keywords

Med keywords på side 1 er din hjemmeside tydelig synlig for din målgruppe, når de søger på de pågældende keywords. Men en hjemmeside kan også være relateret til (kan også ranke på, som man siger på SEO-sprog) keywords, der ikke er på side 1. Ser man en stigning i disse totale antal organiske keywords, en hjemmeside ranker på, er det ofte et tegn på, at flere keywords er på vej mod den afgørende side 1, hvor kunderne og salget befinder sig.

1. maj 2021 rankede Geekd på 2470 totale organiske keywords, og pr. 1. februar 2022 lyder tallet på 4320. Stigningen her er på 74.26%.

Stigning i organisk trafik

I takt med at flere keywords når Googles side 1, får en side typisk også mere organisk trafik. Den øgede organiske trafik er tæt relateret til øget synlighed på Google og dermed øget synlighed for de mange potentielle kunder, der befinder sig på Googles side 1 i jagten efter deres næste køb. I de 10 måneder, vi har samarbejdet med Geekd, ser vi også en stigning i den organiske trafik. Her kigger vi i Google Search Console på, hvor mange besøgende fra organisk trafik, der har klikket ind på Geekds side:

I maj måned 2021 gik Geekd fra at få  5750 kliks fra organisk trafik til i januar 2022 at få hele 7120 kliks. Stigningen lyder her på 23.83%. Den vilde stigning i trafik, du ser i november 2021, skyldes Black Friday og voldsomt mange søgninger på elektronikrelaterede keywords. Da vi i november havde været i gang med SEO-arbejdet på Geekds side i ca. syv måneder, havde vi opnået flotte placeringer på side 1 med netop elektronikrelaterede keywords, mange søger på i perioden omkring Black Friday. Geekd fik derfor glæden af de ekstra mange kliks og den øgede trafik i takt med, at interessen for gaming- og elektronikudstyr steg frem mod Black Friday.

Hos Geekd er vi utrolige glade for samarbejdet med Bonzer. Vi tog fat i Bonzer for at få tjekket hele vores SEO-setup. Det kom de med en fin præsentation på. Vi fik vendt det hele internt, og her kunne vi se, at Bonzer kunne rykke os til det næste niveau. Samarbejdet mellem Bonzer og Geekd er helt klart bygget på tillid. Bonzer giver os rigtig meget sparring, og vi kan tydeligt mærke forskellen af deres arbejde."

- Ronnie Olesen, Adm. direktør i Geekd

Hvordan opnåede vi resultaterne?

Geekd kom til os med et ønske om at blive mere synlige på deres forretningskritiske keywords relateret til gaming-udstyr. Mange af de keywords har høje søgevolumener og er omgivet af et meget konkurrencepræget marked, så vi vidste, vi skulle lægge en helt særlig strategi for at få det til at ske.

Strategien

Fokus for strategien har været at optimere tekstindhold på kategorisider med Geekds vigtigste produkter, og at få de sider til at nå Googles side 1. Men godt tekstindhold er ofte ikke nok, en sides linkautoritet skal også styrkes gennem linkbuilding, og der skal være styr på den tekniske SEO. Derfor har strategien også indeholdt et fokus på at skaffe stærke, relevante links til nyudviklede blogindlæg målrettet den dedikerede gamer, og at sætte ind så snart Geekds side viste tegn på tekniske SEO-udfordringer.

Derudover har vi de seneste måneder lavet indsatser på at få koblet Geekds webshop sammen med deres omfattende og særdeles gaming-velinformerende Youtube-univers: Geekd - YouTube. Google er vild med visuelt, forklarende indhold og værdsætter det ofte i forhold til rankings på side 1, så derfor har det været oplagt at udnytte de mange videoer, Geekd allerede har og producerer til deres Youtube kanal.

Samarbejde bygget på tillid og frie tøjler

Gode SEO-resultater som dem, vi har vist dig her, er ofte et resultat af et godt samarbejde. Og samarbejdet med Geekd er ingen undtagelse. Folkene bag Geekd har fuld tillid til Bonzer, vores viden, erfaring og ideer, og de giver os frie tøjler til at implementere alt fra nyt content til teknisk forbedrende SEO-elementer uden at skulle dobbelttjekke alle detaljer. Derfor får vi i fællesskab hurtigt truffet beslutninger, og vi kan hurtigt eksekvere på SEO-indsatser - hvilket er en kæmpe fordel på et så konkurrencepræget marked, som Geekd befinder sig. Handler man ikke hurtigt og gør sit bedste for at komme konkurrenter i forkøbet, bliver man overhalet, og det vil kunne ses på SEO-resultaterne.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.