blog

/

Content

/

0 min read

Essentielle on-page SEO teknikker i 2024

On-page SEO er en fundamental del af en succesfuld SEO strategi. Det involverer at optimere sit indhold og hjemmeside-struktur med mål om at forstærke brugervenligheden, så indholdet bedre kan findes, samt at gøre det nemmere for søgemaskiner at forstå konteksten. Ved at fokusere på on-page SEO kan I som virksomhed øge relevans og kvalitet af jeres domænes landingssider og herved øge sandsynligheden for at rangere højere på søgemaskiner som Google og Bing. I dette indlæg tydeliggøres de vigtigste faktorer i on-page SEO, samt vi giver jer tips til, hvordan I kan styrke strukturen på jeres hjemmeside.

on-page seo

De vigtigste faktorer i on-page SEO

On-page SEO inkluderer en række relevante faktorer, som påvirker jeres placeringer på søgemaskinen. Disse faktorer kan grupperes efter analyse, indhold og optimering.

Download Skabelon til on-page optimering

Søgeordsanalyse

Søgeordsanalysen er en proces, hvor du identificerer de ord og termer, som bruges til at finde information inden for udvalgte emner på en søgemaskine.

Ved at forstå det sprog og terminologi, der bruges af jeres målgruppe, kan I optimere jeres indholds synlighed ud fra forskellige søgeord. Hermed kan analysen tegne en plan for, hvordan I skal arbejde med indhold inden for forskellige emner.

Det er i forlængelse muligt at lave indhold, der går efter søgeord, man endnu ikke findes på, samt søgeord man allerede ligger indekseret på. De søgeord der allerede er indekseret, og som man rangerer på, kan ofte hurtigere vise resultater efter on-page ændringer. Dette skyldes, at man allerede har indhold, som Google kender og anerkender, hvorfor det kan være en mere lavthængende frugt at starte optimeringen her.

Der er en række værktøjer og teknikker, som kan bruges til at lave en søgeordsanalyse. Disse inkluderer:

Ved at udarbejde en søgeordsanalyse kan I som virksomhed identificere de ord og fraser, som er mest relevante for jeres hjemmeside og målgruppe. Dette kan samlet bruges som input til at on-page optimere indholdet på jeres side.

Content kvalitet og relevans

I forlængelse af søgeordsanalysen er kvalitet og relevans af content - jeres indhold - en afgørende faktor for succesfuldt on-page SEO.

For søgemaskiner som Google er indhold og brugeroplevelsen nemlig noget af det, som vægtes højest. Google ønsker at prioritere hjemmesider, der har informativt samt engagerende indhold, og som følger E-E-A-T retningslinjer.

For at styrke jeres hjemmesides indhold, bør I fokusere på at:

 • Udarbejde indhold der er hjælpsomt, informativt og relevant for jeres målgruppe.

 • Imødekomme forskellige søgehensigter, herunder informativt, navigerende, transaktionelt og kommercielt undersøgende.

 • Bruge en klar og præcis skrivestil, der er nem at læse og forstå.

 • Vise E-E-A-T, hvilket betyder af benytte signaler, der viser Ekspertise, Erfaring, Autoritet og Troværdighed.

 • Give beviser, eksempler og evt. kilder til de påstande, I fremsætter i indholdet.

 • Opdatere indholdet regelmæssigt for at holde det friskt og aktuelt.

 • Bruge en blanding af indholdsformater, herunder tekst, billeder, videoer og infografikker. Dette kan øge engagement hos jeres målgruppe og imødekomme forskellige præferencer.

Ved at fokusere på kvalitet og relevans i jeres indhold, kan I styrke jeres overordnede værdi af domænet som helhed, hvilket med højere sandsynlighed vil rangere jer bedre i søgeresultaterne.

Læs også vores guide: Sådan laver du segmentering af din målgruppe

URL-struktur

En optimeret URL-struktur er afgørende for både søgemaskiner og brugere, da det hjælper med at forstå indholdet af jeres hjemmeside.

Fokuser derfor på at skabe korte, beskrivende URL’er, der inkluderer jeres søgeord. Brug desuden bindestreger til at adskille ordene for at forbedre læsbarheden. Sørg derudover for at holde URL-strukturen ensartet på hele sitet for at opretholde en sammenhængende og brugervenlig oplevelse.

Et eksempel på en URL kunne være:
https://www.example.com/seo-audit

For at se nogle andre eksempler på URLs kan du se Googles dokumentation på området.

Heading tags (overskrifter)

Gør brug af heading-tags (H1, H2, H3, osv.), da disse er afgørende for både SEO og brugeroplevelsen.

I moderne SEO er det fortsat vigtigt at strukturere indhold med klare overskrifter og underoverskrifter for at forbedre læsbarheden og hjælpe søgemaskiner med at forstå hierarkiet bag.

Sørg for at jeres primære søgeord er inkluderet i H1-tagget, og brug relevante variationer eller relaterede søgeord i H2- og H3-tags baseret på søgeordsanalysen (hvad folk ønsker svar på). Hold yderligere overskrifterne præcise og informative for effektivt at engagere jeres målgruppe.

En velstruktureret intern link-strategi er afgørende for on-page SEO, da det hjælper søgemaskiner med at crawle og indeksere jeres site mere effektivt, mens brugeroplevelsen samtidig forbedres.

Optimer derfor jeres interne link-strategi ved at skabe et ‘logisk’ link-hierarki med klare kategorier og underkategorier, hvilket gør det nemt for både brugere og søgemaskiner at navigere på jeres domæne og undgå at have orphan pages (sider uden links til dem).

En yderligere - og ofte værdifuld taktik - er også at inkorporere relevante og naturlige interne links inde i indholdet for at guide brugerne til tilknyttede sider, hvilket kan øge time on site og engagement.

Brug yderligere beskrivende anker-tekster for interne links, der giver kontekst om den side, der linkes til. Inddrag gerne her søgeordet, hvor det er passende. Dette bør selvfølgelig også afspejle konteksten af indholdet som helhed.

Det er også vigtigt at huske regelmæssigt at gennemgå jeres interne links for at identificere og rette ødelagte eller forældede links, der kan påvirke jeres SEO-performance og brugeroplevelse negativt.

Ved at fokusere på en effektiv intern link-strategi, vil I forbedre jeres on-page SEO, forbedre brugeroplevelsen og øge sandsynligheden for højere placeringer i søgeresultaterne.

Hvis I har svært ved at overskue det hele, kan I også række ud til et SEO bureau som f.eks. Bonzer, for at få hjælp. Vi udarbejder altid en gratis SEO-analyse til nye potentielle kunder, og her kigger vi også på on-page SEO.

intern link hieraki

Byg en brugervenlig intern link-struktur for at øge performance.

Meta-tags og beskrivelser

Meta-tags og beskrivelser er generelt en god idé at optimere for at øge CTR (Click-Through-Rate) i søgeresultaterne. Optimer derfor jeres meta-tags og beskrivelser ved at udarbejde unikke og fængende meta-titler og beskrivelser for hver side med relevante søgeord inkluderet.

Sørg derudover for at holde beskrivelserne inden for de anbefalede antal tegn (60 tegn for titler og 155-160 tegn for beskrivelser).

Tilføj yderligere struktureret data markup (Se Schema.org) til dine sider for at forbedre søgemaskinens forståelse og potentielt opnå rich snippets i Googles SERP (Search Engine Result Page).

Billedoptimering

Optimering af billeder er også en del af on-page strategien, som kan hjælpe på synligheden. Billedoptimering kan forbedre jeres page speed, brugeroplevelse og billedplaceringer på søgemaskiner som Google.

Nogle gode praksis at følge inkluderer:

 • Komprimering af billeder - uden at gå på kompromis med kvaliteten (for at reducere filstørrelsen og forbedre page speed). Her kan bruges værktøjer som TinyPNG eller ShortPixel til komprimering.

 • Brug beskrivende filnavne til dine billeder, der benytter søgeordene.

 • Tilføj relevant ALT-tekst til dine billeder, hvilket både forbedrer tilgængeligheden for brugere og giver søgemaskiner yderligere information om billedet.

 • Brug billedformater som WebP, der tilbyder bedre komprimering og kvalitet end traditionelle formater som JPEG eller PNG.

Brugeroplevelse og engagement

Brugeroplevelse og engagement er stadig vigtigere faktorer i on-page SEO, da søgemaskiner prioriterer hjemmesider, der tilbyder en positiv oplevelse for mennesker.

For at forbedre brugeroplevelsen og engagement på jeres hjemmeside skal I sørge for, at jeres hjemmeside har et klart, intuitivt layout med tilgængelig information, der giver brugerne mulighed for hurtigt at finde, hvad de leder efter.

I kan også lave nogle klare Call-To-Actions (CTA'er) på sitet, der guider brugerne mod ønskede handlinger og styrker konverteringsraten .

Sørg altid for at overvåge og analysere brugeradfærden på jeres domæne ved hjælp af et trackingværktøjer, der kan synliggøre områder, der kan optimeres og hjælpe jer med at træffe datadrevne beslutninger.

Det kan også være en idé at opfordre til User Generated Content (UGC) - på dansk brugergenereret indhold - såsom kommentarer og anmeldelser, for at fremme en fællesskabs- og engagementfølelse blandt jeres målgruppe.

Implementer til sidst A/B-test for at eksperimentere med forskellige designelementer, indhold og CTA'er, og optimer baseret på den løbende feedback.

Takeaways

For at opnå on-page SEO succes, skal fokus være på at skabe en klar og engagerende brugeroplevelse, mens I sikrer, at jeres hjemmeside er let tilgængelig og forståelig for søgemaskiner. Dette kan opnås ved at optimere forskellige elementer, herunder søgeordsanalyse, URL-struktur, overskrifter og indhold.

Yderligere skal der lægges særlig vægt på interne link-strategier, meta-tags og beskrivelser samt billedoptimering, da disse elementer bidrager væsentligt til jeres hjemmesides samlede performance. Prioriter brugeroplevelse og engagement ved at udvikle et intuitivt layout, tracke brugeradfærd og finjustere jeres hjemmeside baseret på feedback og præferencer.

Ved at vedtage en holistisk tilgang til on-page SEO, kan I forbedre jeres placeringer i søgeresultaterne og sikre, at jeres domæne forbliver konkurrencedygtigt i det stadigt mere kompetitivt digitalt landskab.

Har I brug for hjælp til at komme i gang, kan et SEO bureau være med til at lægge den rette plan for jer. På den måde får I jer adgang til indsigt, der kan give jer den bedste optimering.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.