/
Strategi
/
0 min read
Du får her en ugentlig gennemgang over de største nyheder fra søgemaskinen, så du kan holde din SEO strategi foran konkurrencen. Velkommen til uge 22.
Vi byder velkommen til uge 22, som bl.a. stod på et leak fra Googles dokumentation, nye features til search og en update til Google Business Profiles. Vi giver dig her et overblik.
Vi begynder med ugens største historie, som er et stort leak af Google Search API-dokumenter, der har skabt en stor debat blandt SEO eksperter.
De lækkede dokumenter åbner nemlig for Googles interne dokumentation og antyder, at brugerengagement-metrics som clicks og impressions kan påvirke search rankings, hvilket strider mod Googles tidligere udtalelser.
Dokumenterne refererer til funktioner som “goodClicks” og “badClicks” og antyder potentiel brug af Chrome-data samt giver indblik i andre ranking faktorer.
Google har dog præciseret, at disse dokumenter vedrører deres Document AI Warehouse og ikke direkte search algoritmer.
Eksperter, inklusive tidligere Google-medarbejdere bekræfter, at dokumenterne er ægte, men understreger, at de ikke afslører ranking-hemmeligheder - altså de nævner ikke noget, vi ikke vidste før. Så selvom det er et stort leak, er det ikke ligefrem banebrydende indsigter vi får - i hvert fald ikke, hvis man dagligt arbejder med SEO.
Alligevel bør folk i SEO læse dokumentationen for at få en afklaring om emnet og et indblik i Googles interne udvikling som helhed.
Google har introduceret en ny search profile-funktion, der gør brugeranmeldelser offentligt tilgængelige og centralt administrerede.
Denne funktion, der oprindeligt var privat, bliver offentlig den 24. juni 2024 og forbedrer gennemsigtighed og brugerindflydelse.
Den sigter mod at gøre anmeldelser mere nyttige og troværdige, hvilket giver brugerne mulighed for nemt at se, opdatere og slette deres anmeldelser. Personlige oplysninger fra Google-konti forbliver private, og brugere kan fravælge ved at slette deres profiler.
Denne ændring kan have en betydelig indvirkning på forbrugere, anmeldere og publishers ved at fremme et mere troværdigt anmeldelses-økosystem.
Googles AI overviews ændrer markant synligheden for e-commerce ved at hente produktdata fra hjemmesider, der i dag ikke rangerer.
En analyse af 25.000 søgninger afslører, at 16% nu indeholder AI overviews (hvor det er muligt), men 80% af disse kilder rangerer ikke organisk.
Denne ændring understreger "accelererede" brugeroplevelser frem for traditionelle organiske resultater.
Som følge heraf bør webshops optimere produktsider ud over standard SEO-praksis for at tilpasse sig. I høj grad skyldes dette, at AI overviews - eller svar - aktiverer et andet og mere informativt search intent også, hvilket mange webshops ikke altid afdækker lige godt.
Denne ændring skaber derfor ligeledes nye muligheder for synlighed, men kræver, at flere e-commerce virksomheder genovervejer deres SEO-strategier.
Google er begyndt at indeksere EPUB-filer, et format der er bredt anvendt til e-bøger.
Denne opdatering betyder, at EPUB-indhold nu kan vises i Googles søgeresultater, selvom disse filer endnu ikke rangerer i søgeresultater.
Integrationen sigter mod at berige nettet med digitalt bogindhold og forbedre synlighed.
Dette træk stemmer overens med Googles bredere strategi om at støtte forskellige indholdstyper. Mens EPUB-filer nu indekseres, vises de hovedsageligt gennem specifikke filtype søgninger frem for generelle søgninger, hvilket indikerer et tidligt stadie i deres integration.
Vi slutter af med Google, som vil lukke sin Business Profile chat-funktion den 31. juli 2024. Fra den 15. juli kan nye chat-samtaler ikke længere igangsættes, og funktionen vil være fuldstændigt udfaset ved månedens udgang.
Virksomheder opfordres til at downloade deres chat-historik ved hjælp af Google Takeout og udforske alternative chat-løsninger til kundekommunikation.
Trods nedlukningen kan kunder stadig kontakte virksomheder via Google Search og Maps samt gennem andre oplysninger på Business Profiles.
Uge 22 blev ugen, som vil blive husket for et af de største leaks af dokumentation hos Google i nyere tid. Her fik omverdenen direkte indblik i Googles interne dokumenter, som har skabt en del snak om Googles ranking faktorer.
Graver vi ned i indholdet og ser på, hvad dokumentationen rent faktisk siger, er der ikke de store overraskelser. Jo, der er selvfølgelig områder, som Google har været tvetydige omkring, som vi får flere svar på.
Men i det store billede, understreger dette ting, de fleste i SEO godt ved i forvejen. Ligeledes understreger det, at kombinationen af at lytte til Google samt drage sine egne erfaringer er den bedste kombination, og at man skal passe på med at lade det ene stå alene. Kombinationen er nemlig også vejen frem, vi arbejder med i Bonzer.
Udover leaket så vi - som altid - løbende opdateringer til search, der dels giver flere optimeringsmuligheder for virksomheder, og dels giver en bedre søgemaskine til brugerne.
Ønsker du at få hjælp til ovenstående opdateringer, som hvordan din virksomhed skal arbejde med Googles dokumentation? Så anmod om en SEO analyse hos os i Bonzer. Som specialiseret SEO bureau, arbejder vi målrettet med søgemaskineoptimering hver dag.
CPO & Partner
Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover underviser han også i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School samt i SEO på DMJX i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].
Savner I mere organisk trafik og konverteringer?
Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.
Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau
Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.