blog

/

Linkbuilding

/

0 min read

3 linkbuilding råd der styrker din domæne autoritet (domain rating)

I SEO findes der mange taktikker og genveje til at øge den eftertragtede domæne autoritet - bedre kendt som domain rating. Taktikker og genveje som bygger på den søjle, der udgør linkbuilding.

Linkbuilding har i mange år været et af de vigtigste områder, hvis man vil overgå konkurrenterne på søgemaskinen.

Derfor er linkbuilding naturligvis også et afgørende område, du skal evne, hvis organisk synlighed skal være vejen til din vækst i år.

I dette indlæg gennemgår vi tre essentielle råd, som løfter din domain rating - og hermed muligheden for at rangere i de markeder, du opererer i.

Men først: hvad er domain rating?

Hvad er domain rating?

Domain rating’ (eller ‘domain authority’ som det også hedder), er et metric, som SEO værktøjer bruger til at beregne styrken af et domæne baseret på linkprofilen. Dette er derfor meget kendt indenfor SEO.

Typisk går denne skala fra 1-100 i en logaritmisk model, hvor det er sværere at gå fra 59-60 end fra 9-10.

Den logaritmiske skala betyder, at et domæne med DR 20 er mere end dobbelt så autoritær som en side med DR 10.

Udover DR (domain rating), findes samme skala også på URL niveau, som baserer sig på alle links til en URL. Dette kaldes URL rating; UR.

Hvis du gerne vil tjekke, hvor høj en domain eller URL rating du har, kan du tjekke det med mange SEO værktøjer.

Alternativt kan du anmode om en analyse hos os, hvor vi gennemgår din domain rating blandt andre relevante tal. Du kan anmode om din analyse her.

Sådan udregnes domain rating

Domain rating udregnes ved tre steps. Disse består af:

  • Antallet af domæner som linker til dig

  • DR scoren bag de domæner, der linker til dig

  • Antallet af sider som hvert et domæne linker til

Forstå disse tre steps, og så ved du også, hvad der skal til for at øge autoriteten på din hjemmeside.

3 brugbare måder at øge domain rating på

Det korte svar er, at du skal øge antallet af dofollow links, som peger på dit domæne. Men bag svaret ligger der også en række kvalitetstjek, du skal have med i overvejelserne, hvis du vil vurdere den fulde værdi.

Værdien af et link vil eksempelvis være mindre, hvis domænet der linker har udgående links til alt og alle. Hermed bliver værdien af linket til din side mindre. Bliver værdien mindre, mindsker det sandsynligheden for, at din domain rating stiger.

Ofte ser man, at betalte links har lav værdi, da disse links netop er til salg for alle.

Sørg herudover for at lav outreach og skaffe links til de sider, du ønsker skal ranke - eller så tæt på som muligt. Jo flere led (og kontekst) væk et link er fra den side, du ønsker skal rangere, jo mindre værdi giver det dig.

Hvis du ønsker de stærkest mulige links, anbefaler vi derfor, at du følger ‘the triangle of link building’.

Men for at være mere konkret får du her tre uddybende råd, der øger din domain rating.

1. Skab indhold med værdi for din målgruppe

Hvis du ønsker, at andre sider skal linke til dig, skal dit indhold leve op til brugernes behov på en måde, så de føler sig nødsaget til at dele det med andre.

Jo mere værdi din målgruppe ser i indholdet, jo større sandsynlighed er der for, at de vil dele det - og hermed linke tilbage til dig.

Indholdet skal i forlængelse gerne være unikt, så du skiller dig ud. Sørg for at vække en større interesse med indhold, som brugerne kan interagere med. Dette kan være visuelt indhold som infografikker, der giver dem lyst til at dele.

Når det kommer til linkbuilding, findes der utallige taktikker. Det er måske den genre i SEO verdenen, der derfor er blevet misbrugt mest, da links i sig selv er blevet en del af et form for aktiemarked.

Flere link-metoder, herunder at købe links, strider direkte mod Googles retningslinjer og vil betegnes som black hat SEO.

I den anden ende findes white hat SEO, hvor du med godt indhold og et digitalt PR approach vil skabe naturligt stærke links.

Derfor hænger linkbuilding og content også sammen i god SEO, hvor digitalt PR bygger på en outreach proces, hvor du henvender dig til de stærkeste autoriteter i branchen.

Få autoritære links vil gøre langt større underværker for din domain rating end 10-20 ligegyldige betalte links (og betalte links kan i sidste ende også få din side straffet af Google).

Ligger du ikke lige inde med en effektiv outreach mail, er du mere end velkommen til at downloade skabelon på to outreach mails, vi har haft stor succes med:

3. Brug intern linkbuilding som lavthængende frugt

Du har sikkert allerede en fin domain rating (DR) for dit domæne, hvor flere af undersiderne har autoritet, som kan blive sendt videre internt.

For når det kommer til linkbuilding, gælder det ikke kun de eksterne links. Nej, interne links, intern linkbuilding, kan også være med til at videreføre værdi, som vil øge autoriteten på udvalgte sider - og hermed de placeringer du vil få på søgemaskiner som Google.

Stof til eftertanke

At øge din domæne autoritet - hvad end det er domain rating eller domain authority - bør aldrig være dit mål med SEO alene. Se det mere som et metric der giver svar på, hvor succesfuld du er med linkbuilding.

Målret derfor din SEO strategi på at skaffe links fra relevante og stærke domæner, som kan løfte de placeringer, du ønsker.

Men husk; linkbuilding er ikke det eneste vigtige i SEO. Vi har derfor lavet en liste over de vigtigste ranking faktorer, hvor du finder en uddybende liste med de vigtigste områder i SEO. Områder du skal være skarp på for at vinde på søgemaskinen.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.