blog

/

Content

/

0 min read

Videooptimering: 7 tips til at optimere dine videoer mod søgemaskinerne

Når vi taler om content, tager det ofte afsæt i det skrevne content , altså tekst. Men videoer og ikke mindst den rette videooptimering er også vigtig at huske på, når vi snakker content.

Video-content er nemlig blevet særligt populært gennem årene. Hvert minut uploader YouTube-brugere svarende til 20 timers video, og samtidig streamer YouTube 100 millioner videoer hver eneste dag. Cisco vurderer også, at video som content-format kommer til at fylde 80% af internettets trafik ved udgangen af 2022. Undersøgelser viser også, at der er større mulighed for at rangere på Google og andre søgemaskiner, når du inddrager video.

Videoer giver rig mulighed for at drive trafik, generere leads og i sidste ende forretning gennem din hjemmeside. Men det kræver, at du arbejder ud fra en grundlæggende video-content strategi, hvor en række simple SEO-tommelfingerregler er inkluderede. Dét kommer vi omkring her.

Hvad er videooptimering?

Videooptimering handler om at optimere dine videoer på en måde, så Google og alternative søgemaskiner ‘opdager’ dem. Det handler også om at gøre dine videoer synlige for Google-brugere, der går efter at få viden gennem video.

Tips til videooptimering

1. Vælg det rigtige sted at vise dit video-content

Når det kommer til visning af dit video-content, kan du gøre det på din egen hjemmeside. Du kan også gøre det på et tredjepartswebsted som eksempelvis YouTube. Hvad det rigtige valg er afhænger af, hvilke mål du har sat.

Hvis du f.eks. promoverer et produkt, og du ønsker at maksimere visningerne, så er et sted som YouTube oplagt. Det skyldes, at YouTube allerede vil have den største indbyggede trafik.

Du bør poste videoerne på din virksomheds egen hjemmeside, hvis:

  • Du har et mål om at bruge dine videoer til at skaffe nye potentielle kunder til din virksomhed

  • Du ønsker at øge mængden af din hjemmesides søgehenvisninger

2. Vælg en god titel og beskrivelse

Ligesom du ville vælge en god sidetitel og metabeskrivelse til dit skriftlige indhold, gælder samme princip ved brugen af video-content. Hold titlen kortfattet (60 tegn) med de vigtigste oplysninger om videoen. Skab også en letlæselig og brugervenlig beskrivelse, så brugeren får en klar idé om, hvad videoen handler om. Husk også at bruge relevante keywords i både din videotitel og i beskrivelse.

3. Lav en thumbnail

Udover din titel og din beskrivelse er thumbnails noget af det første, brugerne ser. Med den rette thumbnail kan du øge interessen hos brugerne. Samtidig kan du give dem en idé om, hvad din video omhandler. Det er dog vigtigt, at din thumbnail lever op til indholdet i videoen, da du ikke vil mislede brugerne.

Nogle af de bedst performende videoer på YouTube benytter en specialtilpasset thumbnail. Du kan her se, hvordan det gøres.

4. Lav videoerne korte og præcise

For at brugerne ikke skal miste interessen, er det en god idé at holde videoerne korte og præcise. Du bør ikke lave videoer, der er mere end 10 min. lange. Hvis du f.eks. sidder med video-content, der er 20-30 min. langt, kan du overveje at poste videoerne som en serie. Hermed kan du også øge det antal videoer, du kan bruge til at drive trafik ind på din side.

5. Benyt en transskriptionstjeneste

At benytte en transskriptionstjeneste er nok en af de bedste måder at optimere din video på. Google kan nemlig ikke kan se en video og forstå dens indhold. Det kan derfor være en god ide at bruge et værktøj, som kan knytte en transskription til videoen. Det giver søgemaskinerne og websteder som YouTube en bedre læsning af selve indholdet i din video.

Du kan indskrive transskriptionen manuelt og uploade den til din videotjeneste. Eller du kan benytte en automatisk transskriptionstjeneste.

Her kan nævnes:

  • Youtubes transkription (men den virker kun på engelsk og en række andre sprog)

  • HappyScribe

  • Du kan også ofte bruge oversættelsesbureauer samt content-bureauer til dette.

6. Upload videoer regelmæssigt

Det er en god idé med en regelmæssig udgivelsesplan, når det kommer til upload af dine videoer. Det er en måde, hvor du kan blive ved med at trække brugerne til din kanal og holde dem interesserede. Sigt eventuelt efter at uploade videoer med faste intervaller - eksempelvis én gang om ugen, eller på en fast ugedag.

Du kan også overveje at lave en playliste, hvis du eksempelvis uploader videoer til YouTube. Det gør det lettere for brugerne at finde frem til præcist de videoer, de leder efter. Det er også en god måde for dig at introducere brugerne til mere af dit content.

7. Tilføj struktureret data

Et sidste element, der gør Google helt vild med dine videoer, er at tilføje struktureret data. Struktureret data er en form for kode du lægger ind på din hjemmeside, som direkte kommunikerer forskellige fakta til Google. I dette tilfælde skal vi have fat i den form for struktureret data der hedder VideoObject.

Med den gør du dig i stand til at få rich snippets på Googles søgeresultater. Samtidig øger du chancen for, at Google overhovedet forstår, indekserer og rangerer dit videoindhold.

Kom i gang med videooptimering

Hvis du går ud fra de syv tips, vi har givet dig her, er du et skridt nærmere videoer, der driver trafik til din side. Og det kan i sidste ende lede til flere kunder og salg.

Har du brug for en sparringspartner på optimering af dine videoer, så de bliver opdagede af søgemaskinerne? Så tager vi meget gerne en snak med dig. Vi arbejder udelukkende med SEO, men her spiller søgemaskineoptimeret video-content en stor rolle.

Så hvis en snak lyder tiltalende, anmod om en gratis SEO-analyse:

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.