blog

/

Strategi

/

0 min read

Fremtiden på Google: Sådan vil søgemaskinens nyeste AI opdateringer ændre SEO

I det konstant udviklende SEO univers, er det ikke bare et godt råd at holde sig ajour med nye opdateringer og teknologier; det er afgørende. Google har netop introduceret en række væsentlige opdateringer, som på flere områder vil reformere måden, vi i dag og i fremtiden skal arbejde med SEO på. I det følgende gennemgår vi Googles nye opdateringer, samt hvordan I skal tage det med videre i jeres virksomhed.

Google AI

Generativ AI: Styrken bag søgninger

I Googles seneste opdatering, der blev præsenteret natten til 11. maj 2023 dansk tid, introducerede Elizabeth Reid fra Google generativ AI i Googles søgeresultater - dvs. kunstig intelligens der er ansvarlig for at skabe nyt og originalt indhold. Målet? At gøre søgninger hurtigere, mere effektive og mere intuitive end nogensinde før.

Generativ AI er designet til at besvare komplekse forespørgsler, foreslå opfølgende spørgsmål, samt at give kontekst til emnet. Dette betyder, at man som hjemmeside - som virksomhed - skal være mere målrettet og relevant i sit indhold end tidligere set.

Nedenfor ses et eksempel på netop dette fra Google:

generativ ai eksempel fra google

AI vil blive brugt til at sortere gennem internettets enorme mængde af information, hvorfor man som virksomhed skal klæde sin hjemmeside bedre på med indhold, der gør sig både mere relevant og unik ift. konkurrenter. Med andre ord skilles “fårene skilles fra bukkene”, og dem som ikke følger Googles retningslinjer får sværere ved at få synlighed og kunder i fremtiden - i hvert fald fra Google.

Introduktion af Search Labs og SGE

Google's Search Labs og SGE (Search Generative Experience) fungerer som ‘tidlige eksperimenter’ i Google Search. Disse platforme er tilgængelige via Google Chrome desktop og Google App - i første omgang kun på engelsk. De vil give brugerne mulighed for at teste nye generative AI-egenskaber. 

Så hvis du er ivrig efter at komme i gang med at eksperimentere med de nye funktioner, så kan du tilmelde dig Search Labs og få adgang til SGE i de kommende uger.

Online shopping får sig en AI revolution

De nye opdateringer inkluderer også en opdatering til online shopping, hvilket derfor er ekstra relevant for jer, der sælger produkter online gennem Shopping.

Gennem generativ AI vil Google tage afsæt i faktorer som produktbeskrivelser, anmeldelser, priser og billeder, som sammen skal gøre komplekse købsbeslutninger nemmere for forbrugerne. Den nye shoppingoplevelse er bygget på Google shopping Graph, som har over 35 milliarder produktlistinger.

Især anmeldelser er noget, som Google det seneste år har lagt utrolig stor vægt på, hvilket også kan ses i deres seneste ‘review update’ fra april. En opdatering der indarbejder erfaring som faktor i anmeldelser og hermed som ranking faktor.

Belønning af ‘Helpful Content’

Som led i disse opdateringer, sigter Google efter at belønne hjælpsomt indhold gennem sit Helpful Content System. Et system der belønner dem, der opfylder brugernes forventninger - deres søgehensigt - og straffer dem, der ikke gør. Systemet bruger site-wide signaler og automatiseret machinelearning-klassificering til at rangere indholdet.

Indhold der ikke hjælper brugere - men som kun optimerer mod en søgemaskine - vil ikke se meget synlighed på Google fremover. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at jeres indhold er af høj kvalitet, at det er originalt og det gavner jeres målgruppe.

Så glem alt om de gamle 'blackhat' taktikker, som handlede om en masse keywords i en tekst eller en masse links koste hvad det vil. I dag handler det om brugeren, og det forstår Google i dag.

E-A-T bliver effektivt til E-E-A-T

I udgangen af 2022 opdaterede Google sine Quality Rater Guidelines til at inkludere et ekstra ‘E’ i sine E-A-T retningslinjer, som derfor nu står for Ekspertise, Erfaring, Autoritet og Troværdighed.

Dette understreger samtidig vigtigheden af originalt indhold med mennesker i fokus. Det er hermed en klar besked til alle, der arbejder med indhold: at producere indhold, der baserer sig på førhånds-erfaring, og som er relevant for målgruppen.

Hvad betyder dette for SEO?

I lyset af disse opdateringer er fremtiden for SEO klar: originalitet, relevans og brugeroplevelser vil dominere fremover. Hjemmesider skal bygge sine platforme med afsæt i indhold af høj kvalitet, der både er dybdegående, og som udviser ekspertise og erfaring. Indholdet skal være autoritært og nyttigt for brugeren.

På mange måder er dette derfor et klimaks på de mange opdateringer, som Google har delt de seneste 1-2 år, herunder The Helpful Content System, Review Updates og deres opdaterede syn på Page Experience, der vurderer tekniske ranking faktorer mere holistisk end tidligere.

Som virksomhed skal I derfor bygge jeres strategier op omkring indhold, der både er informativt og transaktionelt. Dette er selvom informative søgninger som “how to” måske allerede vil blive dækket af Googles søgeresultater og derfor resultere i flere "zero click searches". For uden at udvise thought leadership, vinder I ikke den kommercielle trafik.

I skal holde jer opdateret på nyhederne fra Google i endnu højere grad, da dette bliver endnu vigtigere fremover. Noget vi i Bonzer løbende opdaterer måned for måned her.

I skal optimere jeres produkt-relaterede indhold ved brug af struktureret data og være på forkant med anmeldelser. Noget der ikke blot påvirker jeres placeringer men også konverteringer.

I skal tilpasse jer brugeradfærd og forstå, hvordan teknologier som Bard vil påvirke adfærd løbende med afsæt i brugernes ønsker.

Og så skal I arbejde med 'multilingual SEO’, hvilket betyder, at Google udvider sit system til at forstå forskellige sprog og forskellige indholdsformater, herunder visuelt indhold.

Så alt i alt understreger disse opdateringer vigtigheden af indhold, og hvordan man som virksomhed i højere grad skal tilpasse AI forbedringer og heraf forventninger dag for dag. Det er vigtigt, at dette er helt integreret i jeres forretning og marketingfokus.

Imødekom disse ændringer og tilpas jeres SEO strategi, så det følger med udviklingen. Hermed vil I være foran udviklingen og foran konkurrenterne.

Ønsker I at forstå, hvordan dette påvirker jeres industri specifikt, står vi altid klar til at rådgive jer i dette evigt forandrende SEO landskab.

Thomas Bogh

CPO & Partner

Thomas er CPO samt Partner, hvorfor fokus til dagligt ligger i evig analyse af Googles algoritme og udvikling af SEO som produkt. Thomas har arbejdet med SEO i flere år med stor passion for at sprede know how på, hvordan man som virksomhed implementerer SEO bedst i sin forretning. Ved siden af Bonzer bidrager Thomas med viden til læserne hos bl.a. Search Engine Journal, DanDomain og Detailfolk. Herudover har han også undervist i Digital Mediestrategi på Copenhagen Business School i København. Har du ønsker eller spørgsmål vedr. SEO universet, kan du altid kontakte ham på [email protected].

Savner I mere organisk trafik og konverteringer?

Lad os kigge på jeres case, og se hvad der skal til for at I kan være mere synlige i jeres marked.

Lad os vise jer en SEO strategi som kan tage jer til det næste niveau

Et kort møde, hvor vi gennemgår jeres position i markedet og præsenterer mulighederne.