Hvad er CRM? → Og hvilket skal man vælge?

Udgivet d. 18. april 2018 af Ulrich Svarrer ・ 3 min read

Hvad er et CRM system?

Et CRM system er et af de mest centrale systemer i en virksomhed. Det er her man ofte håndterer salg og kunder. CRM er en forkortelse for Customer Relationship Management. Det er især anvendt meget i B2B virksomheder, hvor kundedialog og projektstyring er essentielt.

Hvilket system skal jeg vælge?

Vi har hos Bonzer anvendt en del forskellige systemer. Vi har erfaret at der er rigtig mange systemer derude, og kvaliteten varierer meget. Vi vil derfor anbefale at man holder sig til nogle af dem der er markedsledende.

Jeg vil prøve at komme med mine bud på nogle gode systemer ud fra behov. Det er ikke en one size fits all når det kommer til valg af CRM. Det afhænger af behov.

1. CRM system til salgsafdelingen

Skal du udelukkende bruge dit CRM til salg?

Så har jeg erfaret at Pipedrive og Salesforce er 2 meget fornuftige systemer der løfter opgaven super godt. Pipedrive er især fedt, da man har en illustreret pipeline, hvori man kan se alle ens leads kategoriseret efter stadie. Hvis leadgenerering er en primær del af det nuværende salgsflow, så vil man opleve en fed dynamik med Pipedrive.

Salesforce er markedsledende indenfor salg og CRM, så det er uden tvivl også et trygt valg. Salesforce er dog et markant dyrere system end de andre på markedet, så hvis man er en lille virksomhed ville det måske give mening at gå med eks. Pipedrive.

2. CRM system til projektstyring og kundehåndtering

Vil du udelukkende have et CRM til håndtering af kunder og projekter?

Så er det vigtigt at dit system er bygget til kundehåndtering, og ikke er struktureret som f.eks. En pipeline. Hvis du gerne vil have et CRM der er godt til at sikre at dine kunder er så tilfredse som overhovedet muligt, så skal du have et system der er tilpasset til netop dette.

Hos Bonzer bruger vi Podio. Podio er et lidt specielt system, da man her basically skal “bygge” sit eget system ovenpå deres platform. Det har været en kæmpe fordel for os, da vi er teknisk kyndige, og har mange krav til vores system, da vi gerne vil levere de bedste løsninger på markedet.

Hvis man ikke er klar til at bygge selv, så vil Salesforce igen være en god mulighed. Det er nemlig ikke kun et salgssystem. De har også et stort fokus på håndtering af eksisterende kunder. Det er netop også derfor at mange virksomheder vælger at gå med Salesforce. De kan have både deres salg og kundehåndtering samme sted.

Hmm… Så hvad skal jeg vælge?

Det er ikke sikkert at denne artikel kunne hjælpe dig med at vælge det rigtige system, og det giver god mening, da alle forretninger er forskellige, og det der virker for os virker måske ikke for dig. Jeg vil anbefale at man prøver nogle “free trials” hos nogle forskellige udbydere, og på den måde finder det rette match.

Held og lykke!