Kort om Email marketing

Email marketing er en af de mest “old-school” metoder at bruge internettet til at få kunder på. Helt lav praktisk er email marketing en metode hvor man fremsender emails til besøgende, kunder er tidligere kunder, for at få dem til at købe ens produkt.

Der er med tiden blevet udviklet mange metoder og strategier for hvordan, hvornår og hvem der skal modtage hvilke emails.

Det er her “Marketing automation” kommer ind i billedet. Det går hånd i hånd med email marketing, og det man kan med marketing automation er at man har mulighed for at automatisere den process der er når en kunde laver en “sign-up” til et nyhedsbrev eller lign. Man har her mulighed for at designe et automatiseret forløb ud fra de handlinger en kunde udfører.

 

Kan jeg tjene penge med Email marketing?

Ja, hvis du sælger et produkt eller en ydelse. Med andre ord, hvis du driver en forretning kan du tjene penge på det. Det fungerer lige så godt B2C som B2B. Det er dog vigtigt at man opsætter ens flows på den rigtige måde så man har en god “open rate” på sine mails, og ens brugere eller leads ikke føler sig irriterede.

De skal derimod føle at man kommunikerer noget som de har brug for, eller sender dem noget gratis som de kan blive glade for.

 

Hvordan sætter man Email marketing op?

Når man skal sætte email marketing op, er der efterhånden kommet rigtig mange værktøjer til at strukturere det på den mest effektive måde, samt måle effektiviteten af ens kampagner. Disse værktøjer kan spare en tid, men det rigtige arbejde ligger i målgruppe analyse, splittest af kommunikation, budskab mm.

Hvis man får sat sin email marketing forkert op i første omgang, og ens domæne bliver registreret som spam, og man vil derfor altid lande i spam filteret i fremtiden.

Det er den største ulempe ved email marketing, og samtidigt her at fårene bliver skilt fra bukkene. Det er jo forholdsvist rationelt, hvis folk ikke åbner ens mails er det fordi de ikke er interessante, og folk ikke gider at læse dem, og de bør derfor ikke lande i folks normale indbakke.